Laitteiden lisääminen ja hallitseminen SmartThings-sovelluksessa

Kodeissamme on yhä enemmän älylaitteita ja meidän on pysyttävä niiden kaikkien perässä. Tiesitkö, että on olemassa sovellus, jolla voit ohjata älylaitteita suoraan puhelimestasi? Aivan, SmartThings-sovellus auttaa sinua lisäämään ja hallitsemaan kaikkia älylaitteitasi yhdestä paikasta.

Huomautus: Jos lisäät Z-Wave-laitteita, jotka on yhdistetty jo aiemmin, varmista, että ne on poistettu ennen niiden lisäämistä uuteen keskittimeen.

Galaxy-puhelimessa

Kun olet valmis ottamaan haltuusi kaikki älylaitteesi, tarvitset vain seuraavia ohjeita. Mutta tarkista ensin, että laitteesi ovat yhteensopivia.

1.   Avaa SmartThings-sovellus puhelimestasi.

2.   Valitse Laitteet-välilehti, napauta kotikuvaketta ja valitse haluamasi laitteen sijainti.

3.   Napauta Lisää (+-merkkiä) ja valitse Lisää laite.

4.   Jos laite käyttää Bluetooth-yhteyttä, napauta Skannaa läheltä ja jos laitteesi tulee näkyviin, valitse sen nimi.

Kutsu jäsen -valikko SmartThings-sovelluksessa

5.   Jos laitettasi ei havaita, voit lisätä sen manuaalisesti. Jos kyseessä on Samsung-laite, valitse laitteen tyyppi napauttamalla Laitetyypin mukaan, Home Hub, TV, jne. Jos ei, valitse Merkin mukaan (Samsung, SmartThings ja niin edelleen). Voit hakea laitettasi myös hakupalkissa.

6.   Lue näytön ohjeet ja yhdistä laitteesi SmartThings-sovellukseen.

7.   Kun yhdistät Samsungin älylaitteen, sinua voidaan pyytää painamaan laitteen painiketta, jotta sen älypalvelutoiminnot otetaan käyttöön ja yhteyden muodostaminen viimeistellään. Tämä vastaa älytoimintojen käyttöehtojen hyväksymistä.

iPhone-puhelimessa

Voit lisätä laitteita myös käyttämällä iPhone-puhelinta. Mutta tarkista ensin, että laitteesi ovat yhteensopivia.

1.   Avaa SmartThings-sovellus.

2.   Valitse Laitteet-välilehti, napauta kotikuvaketta ja valitse haluamasi laitteen sijainti.

3.   Valitse Lisää (+-merkki). Jos laite käyttää Bluetooth-yhteyttä, voit löytää sen myös valitsemalla Skannaa läheltä

4.   Voit lisätä sen myös manuaalisesti valitsemalla Laitteen tyypin mukaan tai Merkin mukaan ja valitsemalla laitteen luettelosta. Tai etsi se napauttamalla hakukuvaketta.

Lisää laite -valikko SmartThings-sovelluksessa iPhone-puhelimessa

5.   Kun olet valinnut laitteesi, noudata näytössä annettavia ohjeita ja viimeistele määritys.

6.   Kun yhdistät Samsungin älylaitteen, sinua voidaan pyytää painamaan laitteen painiketta, jotta sen älypalvelutoiminnot otetaan käyttöön ja yhteyden muodostaminen viimeistellään. Tämä vastaa älytoimintojen käyttöehtojen hyväksymistä.

Huomautus: Käytettävissä olevat ohjaustavat voivat vaihdella laitteittain.

Nyt olet lisännyt älylaitteesi, entä sitten? Voit seurata ja ohjata niitä helposti suoraan sovelluksesta. Voit jopa puhelinta kaukosäätimenä SmartThings-sovelluksen avulla.

Galaxy-puhelimessa

1.   Avaa SmartThings-sovellus. Napauta Laitteet-välilehteä ja sitten kotikuvaketta.

2.   Valitse hallittavien laitteiden sijainti ja avaa pudotusvalikko. Valitse Kaikki laitteet. Tästä näet kaikki laitteesi ja voit seurata ja ohjata kaikkia rekisteröityjä laitteita haluamassasi sijainnissa.

Huomautus: Valitse eri sijainti napauttamalla kotikuvaketta ja napauttamalla haluamaasi sijaintia. Avaa pudotusvalikko ja valitse Kaikki laitteet uudelleen.

Laitteet-välilehti valittuna Galaxy-puhelimessa

3.   Valitse haluamasi laite ja käytä käytettävissä olevia asetuksia haluamasi toiminnon suorittamiseen.

4.   Joidenkin laitteiden kohdalla sinua voidaan pyytää valitsemaan Lataa, jotta voit ladata laitteen ohjaimen.

iPhone-puhelimessa

Voit ohjata älylaitteitasi myös iPhone-puhelimella.

1.   Avaa SmartThings-sovellus. Napauta Laitteet-välilehteä ja sitten kotikuvaketta.

2.   Valitse hallittavien laitteiden sijainti. Napauta sitten kotikuvaketta uudelleen ja valitse Kaikki laitteet.

3.   Napauta haluamaasi laitetta, jotta voit käyttää sen käytettävissä olevia asetuksia.

Kaikki laitteet valittuna iPhone-puhelimessa

Huomautus: Bluetooth-laitteiden tietoja ei voi muokata.

Voit tarvittaessa muuttaa yhdistetyn laitteen nimen ja sijainnin. Sinulla on esimerkiksi ehkä useita yhdistettyjä älylamppuja ja haluat antaa niille eri nimet, jotta voit erottaa ne toisistaan. Tai olet ehkä siirtänyt laitteen huoneesta toiseen ja haluat muuttaa sen sijainnin myös sovelluksessa. Voit muuttaa yhdistetyn laitteen nimen ja sijainnin noudattamalla alla annettuja ohjeita.

Galaxy-puhelimessa

1.   Muokkaa laitteen tietoja avaamalla SmartThings-sovellus, valitsemalla Laitteet-välilehti ja napauttamalla kotikuvaketta.

2.   Valitse haluamasi sijainti ja etsi muokattava laite skannaamalla huoneita.

3.   Valitse laite ja napauta lisävaihtoehtokuvaketta (kolme pistettä) ja valitse Muokkaa. Voit muokata seuraavia tietoja:

Muokkaa laitetta -valikko
  • Laitteen nimi: Muokkaa laitteen nimeä.
  • Sijainti: Vaihda laitteen sijainti.
  • Huone: Valitse, missä huoneessa laite on.
  • Aseta suosikiksi: Aseta laite suosikkilaitteeksi.
  • Lisää aloitusnäyttöön: Luo pikavalinta laitteelle puhelimen aloitusnäyttöön.
  • Poista laite: Poista laite SmartThings-tilistä.

Kun laitteen muokkaaminen on valmis, valitse Tallenna.

iPhone-puhelimessa

Voit muokata laitteen tietoja myös iPhone-puhelimella.

1.   Avaa SmartThings-sovellus. Napauta Laitteet-välilehteä ja sitten kotikuvaketta.

2.   Valitse haluamasi sijainti ja etsi laite skannaamalla huoneita.

3.   Valitse laite ja napauta lisävaihtoehtokuvaketta (kolme pistettä).

4.   Muokkaa laitteen tietoja valitsemalla Muokkaa.

Muokkaa laitetta -valikko iPhone-puhelimessa

Jos ostit juuri uuden television ja poistaa vanhan television SmartThings-sovelluksesta, se käy helposti.

Galaxy-puhelimessa

1.   Avaa SmartThings-sovellus.

2.   Napauta Laitteet-välilehteä ja kotikuvaketta ja valitse haluamasi sijainti. Skannaa huoneita ja valitse laite, jonka haluat poistaa.

3.   Valitse laite ja napauta lisävaihtoehtokuvaketta (kolme pistettä). Valitse Muokkaa.

4.   Napauta Poista laite ja vahvista valitsemalla Poista.

Poista-vaihtoehto Galaxy-puhelimessa

iPhone-puhelimessa

Jos et käytä laitettasi enää, voit poistaa sen myös iPhone-puhelimesta.

1.   Avaa SmartThings-sovellus. Napauta Laitteet-välilehteä ja sitten kotikuvaketta.

2.   Valitse haluamasi sijainti ja etsi poistettava laite skannaamalla huoneita.

3.   Valitse laite ja napauta lisävaihtoehtokuvaketta (kolme pistettä).

4.   Valitse Muokkaa ja sitten Poista laite näytön alalaidasta. Vahvista valitsemalla Poista.

Poista-vaihtoehto iPhone-puhelimessa