Galaxy
Note20 | 20 Ultra

  • The upper half of two Galaxy Note20 Ultra phones in Mystic Bronze. One seen from the rear and the other is seen from the front at a three-quarter angle. The one seen from the front has two apps in split screen mode, with a video call on the top and Samsung Notes app on the bottom, showing how easy it is to multitask on Galaxy Note20 Ultra.

Телефонот кој има моќ да го зајакне вашиот бизнис

Целта на Galaxy Note отсекогаш била да ви даде поголема моќ. Сега, за справување со предизвиците во светот кој постојано се менува, Galaxy Note20 и Note20 Ultra ја носат моќта на повисоко ниво, со тоа што се пооптимизирани, доверливи и спремни за работа. Со иновативниот безжичен DeX, интуитивните белешки Notes, надграденото S Pen, безбедноста Samsung Knox и Enterprise Edition, Galaxy Note20 и Note20 Ultra се многу повеќе одобични паметни телефони.

Тие ја имаат моќта да го зајакнат вашиот бизнис.

The upper halves of Galaxy Note20 Ultra in Mystic Bronze and Galaxy Note20 in Mystic Green, seen at an angle. Each phone has its matching S Pen leaning against it.

Optimised

Моќен телефон оптимизиран за нов начин на работа

Живееме во неизвесно време, па нашата идеја за работното место постојано се менува. Galaxy Note20 и Note20 Ultra овозможуваат продуктивен мобилен работен простор со безжичниот режим DeX за мултитаскинг на втор екран, Samsung Notes кои може да се синхронизираат на повеќе уреди и лесна контрола со S Pen. Каде и да работите, Note е оптимизиран за работа.

Samsung DeX

Втор екран за двојно поголем
работен простор

Samsung DeX сега е безжичен, така што сега е полесно од кога било да се биде продуктивен на поголем екран. Поврзете се на ТВ безжично и на видео-конференција на Samsung DeX додека го користите телефонот за фаќање белешки, а S Pen за далечинско управување. Освен тоа, Wi-Fi Optimizer на Galaxy Note20 и Note20 Ultra го намалува доцнењето на поврзувањето со Wi-Fi за непречена видео-конференција.

*Одредени апликации може да не работат или да има потреба од посебна лиценца (за купување) на Samsung DeX.
*Безжичното поврзување Samsung DeX е достапно само на паметни ТВ-и кои поддржуваат пресликување на екранот на телефонот. Се препорачува да се користат Samsung Smart TV-и кои се пуштени во продажба во 2019 година или подоцна.
*Wireless DeX на ТВ ќе биде поддржано само при пуштањето во продажба. Поддршката за монитори е закажана за постепено претставување во октомври.

A wall-mounted TV in a meeting room displays a conference call with four people. There are hands holding Galaxy Note20 Ultra with the Samsung Notes app onscreen, and handwriting that says Kick off meeting minutes.
Samsung Notes

Иновации во фаќањето белешки

Надградената функција Samsung Notes ги има и старите својства, но и нови начини на организација. Автоматски се синхронизира со вашите работни уреди за да можете лесно и едноставно да преминете од телефонот на таблетот, па дури и на лаптопот.

*Функцијата за извоз на текст е поддржана само во апликацијата Samsung Notes. Достапноста на функциите може да се разликува во зависност од јазикот. Реалната функција за извоз на текст може да бара одреден степен на обработка за да го претвори ракописот во текст.
Galaxy Note20 Ultra with Samsung Notes app onscreen and a sketch of buildings. Galaxy Tab S7 with Samsung Notes app onscreen and the same sketch of buildings as seen on Galaxy Note20 Ultra. Galaxy Book S with Samsung Notes app onscreen and the same sketch of buildings as seen on Galaxy Note20 Ultra and Galaxy Tab S7.

Интелигентно бележење со Notes

Samsung Notes овозможува ефикасно фаќање белешки. Може да го претворите ракописот во текст за листи кои лесно може да ги копирате и залепите во е-порака. А Auto Straighten го порамнува ракописот за белешките да бидат подобро организирани.

Galaxy Note20 Ultra seen from the front with Samsung Notes app onscreen. There is handwriting that says Find local logistics company.

Организирање
на папките

Организирајте ги документите и белешките како што сакате со новата структура на папки. Креирајте папки и под-папки, подредувајте ги во потребните категории со неограничена длабочина. Сега, документите може да се делат на страници за полесно да го наоѓате она што ви треба од вашите Notes без да мора да листате.

Galaxy Note20 Ultra seen from the front with the Folders within Samsung Notes onscreen. The main folder is called Manage Folders, and within it are subfolders called Business Development, 2020, C Project, Strategy, Sales Reports, Marketing, and Contents. A bubble magnifies three of the folders to show arrows for expanding the view.

Audio Bookmark

Ако снимате состанок или семинар, кога фаќате белешки Audio Bookmark го регистрира времето на белешките и ги синхронизира со снименото.

Galaxy Note20 Ultra seen from the front with Samsung Notes app onscreen. It shows a menu that says Voice Recordings, and as the recording goes, notes are being written and automatically synced up with the recording. Then it shows notes taken with the timeline of an audio recording at the top. Text says Creating anything from scratch is difficult, but not impossible. You just need confidence, good ideas, and determination. Underneath is handwriting that says What makes a good idea? It demonstrates how a handwritten note syncs up with a moment in the recording to appear as the audio plays back.
Надградено S Pen

Прецизност и моќ на дланка

Надграденото S Pen овозможува неверојатно реалистично искуство со пенкалото, исто како да пишувате на хартија, со мало доцнење кога се користи со екранот од 120 Hz на Galaxy Note20 Ultra. Може да се користи и како далечински управувач за вашиот телефон и Samsung DeX со надградени Air Actions што ги олеснува командите преку гестови со рацете.

*Доцнењето на S Pen пенкалото на Galaxy Note20 и Note20 Ultra може да се разликува во зависност од технологијата. Доцнењето на S Pen пенкалото може да се разликува во зависност од апликацијата.
*Работното растојание на S Pen пенкалото автоматски се зголемува на приближно 10 метри од уредот на отворен простор. Опсегот за контрола може да се разликува во зависност од опкружувањето и други фактори.
*Воздушните акции може да варираат зависно од апликацијата.
Extreme closeup of the lower portion of the bronze S Pen, showing its precise tip. There is a streak of bronze following the tip.

Од план до потпис

Секој бизнис е изграден на темелите на една идеја. Секогаш кога ќе ви надојде инспирација, запишете ги идеите со S Pen и конвертирајте ги во е-порака само со еден допир. Ваквото пишување е идеално за целиот работен процес, од составување план за работа, фаќање белешки на состанок, до ставање дигитален потпис за договорот со кој започнува следната фаза од работата.

Galaxy Note20 Ultra with a contract onscreen and a hand using S Pen to sign a Digital Signature.

Напредни функции Air Action

Користете го S Pen како далечински управувач. Притиснете го копчето за S Pen и со едноставни гестови може да ги менувате слајдовите од презентацијата, да пуштите видео, да ја смените јачината на звукот и многу повеќе, без да посегнувате по телефонот.

*ФункциитеAir Action може да се менуваат за секоја апликација според потребите на корисникот.

*ФункциитеAir Action може да се менуваат за секоја апликација според потребите на корисникот.

A hand holding S Pen and using Air Actions to control a presentation. Air Actions are listed: an up arrow for Volume up, down arrow for Volume down, left arrow for Play previous track, and right arrow for Play next track. New Air Actions are listed: a left then right arrow for Back, up then down arrow for Home, right then left arrow for Recent, down then up arrow for Smart Select, and zig zag for Screen Write.
Point to Share

Моќта на близината

Напредната технологија за просторна ориентација, Ultra Wide Band, овозможува поголема прецизност со Galaxy Note20 Ultra. Едноставно, повлечете го менито Share и насочете го телефонот кон вашиот тим или клиенти за да споделите документи или мултимедијална содржина, брзо и без мемориски уреди или без праќање е-пошта.

*Point to Share работи помеѓу уреди што поддржуваат UWB. UWB е поддржана само на Galaxy Note20 Ultra.

Four people sitting around a table having a meeting. Overlaid on the photo is the sharing panel interface to sending a photo called Final design.jpg. The name Ally is highlighted, signaling that she is the recipient of the photo.

Ready

Моќен телефон подготвен за
вашиот бизнис

Од организација до секојдневна работа, во или надвор од канцеларијата, Galaxy Note20 и Note20 Ultra се направени да го одржуваат текот на работата. Enterprise Edition овозможува ефикасни и економични решенија за мобилност со кои се зголемува поврзаноста и продуктивноста.

Knox Suite

Обезбедете, распоредете и управувајте со Knox Suite. Вклучено во Enterprise Edition, пакетот консолидирани Knox решенија им овозможува на IT администраторите да ги покријат сите чекори од концептот за мобилност на бизнис. Knox Suite осигурува дека системот составен од Enterprise Edition уреди се подготвени за работа штом се отпакуваат, дека се регистрираат и управуваат автоматски и дека се обезбедени со врвната Knox безбедносна платформа.

It representing timelines to show that Knox Suite secures devices from the very beginning to the end, then deployment and device management following in that order.

Продолжена поддршка за континуитет во бизнисот

Enterprise Edition поддржува безбедносно одржување четири години по глобалното пуштање во продажба, за вашите бизнис уреди да бидат постојано ажурирани. Доаѓа и со гаранција за животниот циклус на производот од две години по глобалното пуштање во продажба за да обезбеди достапност на пазарот и одржување на континуитетот на бизнисот.

Партнерски екосистем

Моќ да работите заедно од каде било

Во партнерство со Cisco и Microsoft, Galaxy Note20 и Note20 Ultra го прават поврзувањето и соработката со тимот полесно од кога и да било претходно.

Link to Windows

Link to Windows ви дава моќ да го синхронизирате вашиот телефон со вашиот PC, со помош на кратенка за мобилна апликација која ви овозможува да работите на телефонот, без воопшто да бидете на телефонот.

*Корисниците мора да ги поврзат своите Galaxy уреди со нивните Windows PC преку Link to Windows на телефоните и апликацијата Your Phone на нивните PC, да ги следат упатствата за поставување, како и да бидат најавени на истата Microsoft корисничка сметка. Link to Windows е претходно вчитана на избрани Galaxy уреди. За телефонот е потребно последниот Windows 10 Update на PC. Galaxy уредот мора да биде вклучен и поврзан на истата Wi-Fi мрежа како PC.
*Некои мобилни апликации може да го ограничат споделувањето на содржината на други екрани или може да има потреба од екран на допир за да може да има интеракција помеѓу нив.
*Можноста за користење повеќе апликации истовремено ќе биде достапна подоцна годинава.

*Корисниците мора да ги поврзат своите Galaxy уреди со нивните Windows PC преку Link to Windows на телефоните и апликацијата Your Phone на нивните PC, да ги следат упатствата за поставување, како и да бидат најавени на истата Microsoft корисничка сметка. Link to Windows е претходно вчитана на избрани Galaxy уреди. За телефонот е потребно последниот Windows 10 Update на PC. Galaxy уредот мора да биде вклучен и поврзан на истата Wi-Fi мрежа како PC.
*Некои мобилни апликации може да го ограничат споделувањето на содржината на други екрани или може да има потреба од екран на допир за да може да има интеракција помеѓу нив.
*Можноста за користење повеќе апликации истовремено ќе биде достапна подоцна годинава.

Galaxy Note20 Ultra seen from the front with the Messages app onscreen. It’s next to a Galaxy Book S with the same Messages app on its screen, showing the syncing between Galaxy Note20 Ultra and Windows with Link to Windows.

Microsoft Teams

Претворете ги Galaxy Note20 и Note20 Ultra во Walkie Talkie со Microsoft Teams. Користете го копчето PTT на уредот за веднаш да разговарате со својот тим.

*Мора да биде овозможена Knox Platform за да може да се користи функционалноста Teams Walkie Talkie.
*За Teams Walkie Talkie се потребни кориснички лиценци за Microsoft 365 за сите корисници на PTT.

*Мора да биде овозможена Knox Platform за да може да се користи функционалноста Teams Walkie Talkie.
*За Teams Walkie Talkie се потребни кориснички лиценци за Microsoft 365 за сите корисници на PTT.

An officer holding Galaxy Note20 Ultra and using the Walkie Talkie function on Microsoft Teams.

Cisco Webex

Со Cisco Webex Meetings и Samsung безжичниот режим DeX, може да ги префрлите состаноците на уште поголем дисплеј. Поврзете го вашиот Galaxy Note20 и Note20 Ultra со телевизор и Webex ќе ви овозможи да организирате видео-конференции и да го споделувате вашиот екран — додека истовремено работите со други апликации на телефонот.

*За решениетоCisco Webex потребно е корисниците да купат лиценци.
*Samsung DeX безжичното поврзување е достапно само на паметни ТВ-и кои поддржуваат пресликување на екранот на телефонот. Се препорачува да се користат Samsung Smart TV-и кои се пуштени во 2019 година или подоцна.

*За решениетоCisco Webex потребно е корисниците да купат лиценци.
*Samsung DeX безжичното поврзување е достапно само на паметни ТВ-и кои поддржуваат пресликување на екранот на телефонот. Се препорачува да се користат Samsung Smart TV-и кои се пуштени во 2019 година или подоцна.

A TV with Samsung DeX wirelessly connected. It’s displaying a four-person conference call with Cisco Webex. In front of the TV is a wireless keyboard and Galaxy Note20 Ultra.

Trusted

Моќниот телефон на кој може да му се доверите за работа, секаде, во секое време

Работата се случува секаде и во движење. Со безбедноста со Samsung Knox од моментот на вклучување на телефонот, плус сигурниот и долготраен хардвер, може да им верувате на Galaxy Note20 и Note20 Ultra и да работите од секаде, во секое време.

Безбедност

Наградувана безбедност која започнува од самиот чип

Galaxy Note20 и Note20 Ultra овозможуваат целосна безбедност вградена во хардверот и софтверот за заштита на вашите податоци во реално време со помош на безбедносната платформа Samsung Knox. Од напредно шифрирање до изолирање податоци, може да ги заштитите доверливите информации и најчувствителните податоци од злонамерни софтвери и закани.

*Победник на 2020 MWC „Best Mobile Innovation for Building Trust in the Digital Age“ („Најдобра мобилна иновација за градење доверба во дигиталното време“) https://www.mwcbarcelona.com/glomos/samsung-electronics-for-knox-security-platform/

A graphic representing the five layers of Samsung Knox data protection: Container, Management Framework, SE for Android, Runtime Protection and Encryption, and TrustZone Architecture. An illustrated icon of a phone with layers coming out of the front represents Chip-up manufacturing. An illustrated icon of coins secured with a padlock represents Data isolation. An illustrated icon of coins with a key represents Data encryption. An illustrated icon of a phone with a crossed-out arrow represents Run-time protection.
Моќен хардвер

Моќна технологија која ве носи на врвот

Создадени да работат за вашиот бизнис, Galaxy Note20 и Note20 Ultra се поврзуваат и работат со неверојатна брзина, давајќи ви целодневна интелигентна моќ, професионална камера и одличен дисплеј како никогаш порано. Како да ја имате моќта на еден PC во вашиот џеб, но со можност да правите нешта што PC не може.

 

*Проценето според профилот на употреба на просечен/типичен корисник. Независно проценето од страна на Strategy Analytics во САД и Обединетото Кралство во јули 2020 год., со верзии за пред-издавање на SM-N980, SM-N981, SM-N985, SM-N986 во стандардни услови со користење на мрежите LTE Реалното времетраење на батеријата се разликува во зависност од мрежната средина, користените карактеристики и апликации, зачестеноста на повици и пораки, бројот на полнења на батеријата и многу други фактори.
*Брзината на освежување од 120 Hz е достапна само на Galaxy Note20 Ultra.
*Камерата од 108 MP е достапна само на Galaxy Note20 Ultra. Galaxy Note20 има камера од 64 MP.
*5x Optical Zoom и 50x Super Resolution Zoom се достапни само на Galaxy Note20 Ultra. Galaxy Note20 има 3x Hybrid Optic Zoom и 30x Super Resolution Zoom.
*Super Resolution Zoom вклучува дигитален зум, што може да предизвика нарушување на квалитетот на сликата.

Моќниот телефон кој засекогаш ќе го смени начинот на кој работите и играте

Three Galaxy Note20 phones seen from the rear, in Mystic Gray, Mystic Green, and Mystic Bronze. The Mystic Bronze phone has the matching S Pen leaning against the back.