Истакнати карактеристики за пристапност

Samsung продолжува со развојот и примената на различни технички решенија за да обезбеди технологија пристапна за секого. Благодарение на интуитивниот, едноставен дизајн и пристапноста, секој може лесно да ја користи технологијата на Samsung и да го извлече максимумот од новите, возбудливи карактеристики.

Мобилна Пристапност

Решенијата за Пристапност им овозможуваат на луѓето, вклучувајќи ги и оние со физички и други ограничувања, лесно да комуницираат сосветот. Искусете различни функции што ги задоволуваат вашите потреби.

Се прикажува менито „Пристапност“. Тоа вклучува опции за „Екрански читач“, „Подобрувања на видливоста“, „Подобрувања за слушање“, „Интеракција и подвижност“ и „Напредни поставувања“. Се прикажува менито „Пристапност“. Тоа вклучува опции за „Екрански читач“, „Подобрувања на видливоста“, „Подобрувања за слушање“, „Интеракција и подвижност“ и „Напредни поставувања“.

Пристапност на телевизори

Кратенка за пристапност

Пристап со еден клик до менито на екранот што овозможува преглед или прилагодување на статусот на карактеристиките за пристапност на телевизорот.

Телевизор QLED прикажан од предната страна, примена на кратенката за пристапност Телевизор QLED прикажан од предната страна, примена на кратенката за пристапност

Пристапност на предмети што се носат

Вибрациски часовник

Добивајте го тековното време како вибрации со допирање на маската на часовникот со дрва прста.

Преден изглед на Galaxy Watch што ја покажува вклучена опцијата на мени Вибрацискиот часовник. Преден изглед на Galaxy Watch што ја покажува вклучена опцијата на мени Вибрацискиот часовник.

Куќни
апарати
Пристапност

Пристапен екран

Пристапниот екран им помага на децата и корисниците во инвалидска количка да ја користат Family Hub.

WR9900M прикажан од предната страна WR9900M прикажан од предната страна