Информација за компанијата

Информација за компанијата

Нашата мисија
и вредностите

Нашата мисија и вредностите

Нашето ветување е дека ќе работиме
одговорно како водечка и глобална компанија.

Нашето ветување е дека ќе работиме одговорно како водечка и глобална компанија.

Samsung е посветен на придржување кон локалните закони и прописи, како и примена на строг глобален кодекс на однесување за сите вработени. Смета дека етичкото управување не е само алатка за одговор на брзите промени во глобалното деловно опкружување, туку и средство за градење доверба кај многуте засегнати страни, вклучувајќи ги клиентите, акционерите, вработените, деловните партнери и локалните заедници. Со цел да стане една од најетичките компании во светот, Samsung продолжува да ги обучува своите вработени и да работи со системи за следење, а притоа практикува правично и транспарентно корпоративно управување.

Нашата мисија и пристапот

Samsung следи едноставна деловна филозофија: да ги посвети своите талент и технологија на создавање супериорни производи и услуги што придонесуваат за подобро глобално општество. За да се постигне ова, Samsung високо ги вреднува своите луѓе и технологии.

Поглед одзади на жена која стои на сцена и гледа голем екран кој прикажува светли сини и виолетови бои. Поглед одзади на жена која стои на сцена и гледа голем екран кој прикажува светли сини и виолетови бои.

Вредности што го дефинираат духот на Samsung

Samsung верува дека живеењето според силни вредности е клучот за добар бизнис. Затоа овие основни вредности, заедно со строгиот кодекс на однесување, се во суштината на секоја одлука што ја носи компанијата.

Крупен кадар на очи на жена зад заштитни очила кои покажуваат рефлектирана слика од електрична печатена плочка во објективите. Крупен кадар на очи на жена зад заштитни очила кои покажуваат рефлектирана слика од електрична печатена плочка во објективите.

Петте деловни принципи на Samsung

Како израз на својата посветеност кон корпоративната општествена одговорност како водечка компанија во светот, Samsung Electronics ги објави „Петте деловни принципи на Samsung“ во 2005 година. Принципите служат како основа за глобалниот кодекс на однесување во согласност со законските и етичките стандарди и исполнувањето на корпоративните општествени одговорности.

Крупен кадар на раце на маж. Крупен кадар од човечки дланки. Лицето држи таблет во левата рака и листа низ документ на екранот со десниот показалец. Крупен кадар на раце на маж. Крупен кадар од човечки дланки. Лицето држи таблет во левата рака и листа низ документ на екранот со десниот показалец.

Запознајте ги нашите главни извршни директори

Историја

Прифаќање на нови предизвици за одржување на нашето наследство
По објавувањето рекордна продажба и оперативна добивка претходната година, Samsung Electronics се насочи кон нов предизвик со прославата на својата 50-та годишнина во 2019 година. Оттогаш, Samsung постојано се стреми да стане број 1 во индустријата за системски полупроводници истовремено поттикнувајќи развој во областите како што се AI и 5G.
Компанијата продолжи да прави иновации за да остане светски лидер во мемориските полупроводници, TVs и мобилните телефони.
Во 2019 година, Samsung ја објави и својата визија за CSR: „Together for Tomorrow! Enabling People.“ Стратегијата ги нагласи заложбите на компанијата како глобален корпоративен граѓанин, искажувајќи го начинот на кој Samsung се стреми да ги исполни своите општествени одговорности и филозофијата што ќе ја усвои компанијата за следниот век и понатаму.
2022 г.
 • Го одржа првиот форум Samsung 6G на тема „Следното искуство со хиперповрзаност за сите“
 • Започна со производство на првиот светски процесен јазол од 3nm со примена на транзисторска архитектура GAA
 • Ја стартуваше услугата Samsung Gaming Hub на Samsung Smart TVs и Smart Monitors
 • Започна со земањето примероци од првата 16Gb GDDR6 DRAM во индустријата со брзини на обработка од 24Gbps
 • Ги постави темелите на новиот комплекс за R&D за полуспроводници во Гихен, Кореја, со цел да го прошири своето лидерство
 • Објави нова стратегија за животната средина
 • Започна со масовно производство на 1Tb TLC 8-ма-gen V-NAND со најголема густина на битови во индустријата
 • Ја разви првата 12nm-class DDR5 DRAM во индустријата
2021 г.
 • Свечено ги претстави Neo QLED TVs
 • Свечено ја претстави роботската правосмукалка со AI
 • Го претстави првиот процесор од 5nm во индустријата кој ја движи следната генерација на апарати за носење
 • Ја објави визијата за одржливост за мобилни апарати: Galaxy за планетата
 • Започна со масовно производство на најнапредната 14nm EUV DDR5 DRAM
 • Ја разви првата 16Gb LPDDR5X DRAM заснована на 14nm во индустријата
 • Најави нова локација за фабрика за полуспроводници во Тејлор, Тексас
 • Беше рангиран на 4-тото место во Digital Inclusion Benchmark na WBA во 2021 година
2020 г.
 • Свечено го претстави 110” Samsung MICRO LED
 • Ги претстави Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold2 со иновативни фактори на формата
 • Ја објави белата книга за 6G
 • Ја стартуваше програмата „Генерација 17“ во партнерство со UNDP
 • Започна со масовно производство на 3-тата-gen 10nm-class(1z) 16 GB LPDDR5 DRAM во Пјонгтек, Кореја
 • Доби потврди од златно ниво за нула отпад на депонија од UL Solutions за своите глобални работни локации за полуспроводници
 • Претстави линија за перење алишта овозможена од AI со енергетска ефикасност од највисоко ниво
 • Беше рангиран во врвните пет Најдобри глобални бендови за 2020 г. според Interbrand (62,3 милијарди американски долари)
 • IOC и Samsung го проширија своето Olympic партнерство во 2023 година
2019 г.
 • Објави нова визија за CSR : „Together for Tomorrow! Enabling People“
 • Го пушти во промет Galaxy Fold, создавајќи комплетно нова категорија кај мобилните телефони
 • Го пушти во промет првиот паметен телефон со 5G, Galaxy S10 5G
 • Го претстави фрижидерот BESPOKE, започнувајќи нова ера на персонализирани куќни апарати
 • Ја овозможи првата содржина во светот во 8K HDR10+ на своите TVs
 • Свечено го претстави првиот сензор за слики од 108 MP за паметни телефони во индустријата
 • Го заврши развојот на првата процесна технологија базирана на EUV од 5nm во индустријата
 • Објави планови за инвестиции од 133 милијарди KRW до 2030 година во бизнисот со системски полуспроводници
2018 г.
 • Започна со производството на 8GB HBM2 Aquabolt, со највисоки нивоа на перформанси
 • Ги пушти во продажба QLED 8K и првиот модуларен TV во светот, The Wall
 • Пушти во продажба нови пречистувачи на воздух во форма на коцка кои имаат нова технологија WindFree™
 • Објави среднорочни и долгорочни планови за проширување на својата глобална употреба на обновлива енергија
 • Основаше седум глобални центри за AI во Кореја, САД, Велика Британија, Канада и Русија
 • Ја достави првата комерцијална опрема во светот со 5G мрежа во САД (FWA) и Кореја (NR Mobile)
 • Изгради врвна линија за EUV-полуспроводници од 7nm во Хвасенг, Кореја
1/15