Samsung health


Велнес, ваш начин

* Сликите на уредот и екранот се за илустративни цели. UX/корисничкиот интерфејс варираат во зависност од верзијата на софтвер, модел, регион и другo.

Поставете патека и уживајте во вежбањето

Увезете ја претходно поставената датотека на патека (GPX формат*) во Galaxy Watch и патувајте по патеката.
* GPX (формат за размена на GPS): Општ формат на датотека со податоци за локација и изборно, висина, време и други информации.

Паметниот телефон Galaxy и Galaxy Watch ја прикажуваат функцијата GPX Патека. Зад паметниот телефон и часовникот има човек во велосипедска опрема како вози велосипед. Паметниот телефон Galaxy и Galaxy Watch ја прикажуваат функцијата GPX Патека. Зад паметниот телефон и часовникот има човек во велосипедска опрема како вози велосипед.
  • * Достапно кога датотеката за патека во формат GPX се увезува за пешачење и возење велосипед и патеката е поставена како цел во поставките за Samsung Health.
  • ** Достапно само на Galaxy Watch5 Pro.

Постигнете ја целта за фитнес ефективно со Состав на телото

Поставете ги вистинските цели според мерење на телото со Следење на состав на телото. Ќе добиете и совети кои ќе ви помогнат да ги постигнете целите.

  • * Само за општи цели на велнес и фитнес. Не е за употреба при откривање, дијагностицирање, лекување на каква било медицинска состојба или болест. Мерењата се за ваша лична референца. Консултирајте се со медицинско лице за совет.
  • ** Само во серијата Galaxy Watch4 и понови верзии.

Добар ноќен одмор почнува со добри навики за спиење

Вкупниот квалитет на вашиот сон е исто толку важен како и часовите на спиење. Следете го вашиот сон во текот на ноќта и добијте важни сознанија за тоа како всушност спиете.
Samsung Health обезбедува дневни цели и програми за обука и за да постигнете здрава навика за спиење.

  • * Само за општи цели на велнес и фитнес. Дава насоки за спиење за ваша лична референца. Не е за откривање, дијагностицирање, лекување на медицински состојби или нарушувања на спиењето. Консултирајте се со медицинско лице за совет.
  • ** Достапно во серијата Galaxy Watch4 и понови.
  • *** Сликите на уредот и екранот се симулирани за илустративни цели. UX/корисничкиот интерфејс варираат во зависност од верзијата на софтвер, модел, регион и другo.
  • **** За да снимите ’рчење, носете го часовникот додека спиете и ставете го телефонот на стабилна површина близу до главата, како што е ноќно стоење, со дното на телефонот насочено кон вас.

Подобрете го животот

Остварете ги своите цели со пријателите и семејството


Постигнете ги вашите фитнес цели на забавен и интерактивен начин со Samsung Health. Организирајте пријателски натпревар со пријателите и семејството за да ги одржувате сите одговорни и да бидат на добар пат кон нивните цели.

Паметен телефон Galaxy прикажува групен предизвик „Кој купува кафе“. Луѓе кои вежбаат се прикажани околу паметен телефон. Жената по име Адела носи паметен часовник и трча додека држи портокалово шише со вода. Маж и жена по име Изабела и Дени носат паметни часовници и се истегнуваат пред трчање. Човек кој учествува во групен предизвик носи паметен часовник и пие од шише со вода. Паметен телефон Galaxy прикажува групен предизвик „Кој купува кафе“. Луѓе кои вежбаат се прикажани околу паметен телефон. Жената по име Адела носи паметен часовник и трча додека држи портокалово шише со вода. Маж и жена по име Изабела и Дени носат паметни часовници и се истегнуваат пред трчање. Човек кој учествува во групен предизвик носи паметен часовник и пие од шише со вода.

Учете од експертите

Уморни сте од истата рутина? Samsung Health подготви видеа од стручни тренери кои ќе ве научат на нови фитнес-програми, вклучувајќи истегнување, слабеење, тренинг за издржливост и многу повеќе. Тоа е токму она што ви треба за повторно да го забрзате темпото. Добијте повратни информации од вашиот часовник во реално време додека вежбате. Сега можете да ги следите вашите отчукувања на срцето и калориите на екранот.

Мобилниот телефон Galaxy кој прикажува разни фитнес програми е прикажан со Galaxy Watch кој го покажува поимот „штица“ и времетраењето. Зад мобилниот телефон и часовникот прикажан е маж кој носи паметен часовник како ја изведува вежбата „штица“ додека гледа видео на тренер за фитнес на својот мобилен телефон. Мобилниот телефон Galaxy кој прикажува разни фитнес програми е прикажан со Galaxy Watch кој го покажува поимот „штица“ и времетраењето. Зад мобилниот телефон и часовникот прикажан е маж кој носи паметен часовник како ја изведува вежбата „штица“ додека гледа видео на тренер за фитнес на својот мобилен телефон.

* Потребно е носење Galaxy Watch за време на одржување програма за фитнес на Samsung Health.

Да го завршиме денот со тивко размислување

Опуштете ги телото, умот и душата. Откријте моќни алатки за медитација на Свесност што ќе Ви помогнат да го намалите стресот во денот. Завршете го денот со тивко размислување и одморете го умот со пријатна музика и приказни што ќе Ви помогнат да потонете во сон.*

Паметен телефон Galaxy е прикажува видеа за вежбање медитација на Состојба на свесност. Зад паметниот телефон има маж кој се релаксира во лулашка крај езеро. Паметен телефон Galaxy е прикажува видеа за вежбање медитација на Состојба на свесност. Зад паметниот телефон има маж кој се релаксира во лулашка крај езеро.

* За некои содржини може да има дополнителни трошоци и потребно е најавување на сметка Calm.

Поддршката што ја сакате

Женско здравје нуди корисна поддршка за следење на менструалниот циклус, поврзаното управување со симптомите и персонализираните увиди и содржини преку Вашиот партнер, Glow. Galaxy и другите уреди за носење сега се подготвени за поддршка на жените што ги сакаме, во секој чекор на нивниот пат.

Паметен телефон Galaxy и Galaxy Watch прикажуваат информации за следење на менструација за здравјето на жените. Зад паметниот телефон и часовникот, има насмеана жена која се релаксира на софа со затворени очи. Паметен телефон Galaxy и Galaxy Watch прикажуваат информации за следење на менструација за здравјето на жените. Зад паметниот телефон и часовникот, има насмеана жена која се релаксира на софа со затворени очи.

Вие сте тоа што го јадете

Создадете здрави навики во исхраната со снимање на вашите дневни оброци и закуски со Samsung Health. Откријте ги вашите навики во исхраната, засновани на внесот на витамини и хранливи материи за тој ден, и преземете чекори кон побалансирана исхрана.

Прикажан е мобилен телефон Galaxy кој го прикажува бројот на калории во исхраната во денот. Зад мобилниот телефон е прикажан појадок кој содржи јајца, тост и авокадо, опкружен со торта со боровинки, кафе и чинија со лосос, јајца „бенедикт“ и тост со авокадо. Прикажан е мобилен телефон Galaxy кој го прикажува бројот на калории во исхраната во денот. Зад мобилниот телефон е прикажан појадок кој содржи јајца, тост и авокадо, опкружен со торта со боровинки, кафе и чинија со лосос, јајца „бенедикт“ и тост со авокадо.

Се спарува добро со


Доживејте попаметен живот со Galaxy што ќе ве следи.

Како се користи

Пронајдете едноставни начини за користење на Samsung Health

Безбедност на податоците со Samsung Knox

Вашите здравствени податоци се безбедно складирани со Samsung Knox.

Прикажана е сино-зелена папка со безбедносен штит Knox и текст „Обезбедено од Knox“. Прикажана е сино-зелена папка со безбедносен штит Knox и текст „Обезбедено од Knox“.
Слика на пет различни услуги што работат на екранот. Слика на пет различни услуги што работат на екранот.

Апликации и услуги

* Сите услуги, карактеристики, функционалности, содржини, кориснички интерфејси и поволности опишани овде може да се променат без претходна најава, а нивната достапност може да се разликува во зависност од земјата/регионот, моделот на уредот и верзијата на ОС. Платените услуги се достапни по купувањето.
* Сликите на уредот и екранот се симулирани за илустративни цели.