Зошто Samsung
Паметен ТВ?

Паметниот телевизор на Samsung е сосема нов начин за да го направиш својот дом попаметен од кога било досега. Откриј разновидни содржини и карактеристики, каде што интелигенцијата и забавата се соединуваат за да го редефинираат искуството при гледање телевизија.

Сета твоја забава на едно место

 

Smart Hub & апликации

Истражи разни содржини на Samsung Smart Hub.1
Заштеди време на пребарување и впушти се во омилените серии и филмови. Покрај тоа, играј игри на облак без конзола на паметниот телевизор на Samsung.

ТВ – центарот на твојот смарт дом

Smart Home

Лесно поврзи ги сите уреди со SmartThings2 со помош на вградениот IoT центар во Samsung паметниот телевизор. Оптимизирај ја потрошувачката на енергија со AI Energy Mode. Откриј ново ниво на практичност и енергетска ефикасност со Samsung паметниот телевизор.

Телефонот и телевизорот, едноставно кликнуваат

Поврзување телефон

Поврзи го својот телефон со паметен телевизор на Samsung и уживај во содржините од мобилниот на поголем екран. Покрај тоа, искуси ја функцијата за оптимизирани повеќе екрани, што ти овозможува истовремено да гледаш содржини и од телевизорот и од паметниот телефон.

Remote controller
charged with sunlight
and indoor lighting

SolarCell Remote

Нурни во поеколошки начин на живот со SolarCell Remote далечинскиот управувач.3
Имајќи ја на ум одржливоста, овој далечински управувач овозможува паметно и еколошко решение што ја отстранува потребата од батерии за еднократна употреба.

Проширување граници со
Апликации Apple TV и AirPlay

Апликации Apple TV и AirPlay

Apple Original серии и филмови преку Apple TV+.6 Ексклузивни спортови во живо. Ексклузивните канали кои ги сакаш. Илјадници филмови кои можеш да ги купиш или изнајмиш. А сето тоа е експертски персонализирано во апликацијата Apple TV на паметниот телевизор на Samsung.

 

Помогни ми да изберам

Откриј го идеалниот телевизор и направи го твој со само неколку едноставни чекори

Истражи ги паметните телевизори

 • Преглед

 • Големина на екран

 • Апсолутна 8К, над сите
 • 98/85/75/65/55"
 • Нашета најнапредно 4К искуство
 • 85/75/65/55/50/43"
 • Бесконечна црна боја со самоостветлувачки екран
 • 83/77/65/55"
 • Брилијатна, долготрајна боја
 • 98/85/75/65/55/50/43/32"
 • Лична уметничка галерија
 • 98/85/75/65/55/50/43/32"
 • Пренослив паметен проектор
 • 100~30"
 • Уникатен дизајн на ТВ
 • 65/55/50/43"
 • Ротирачки екран
 • 43"

Твојот премин кон светот на Samsung

За пристап до Smart Hub, нашата паметна услуга базирана на мрежа што вклучува апликации (како на пример апликации за стриминг услуги) и до нашите други паметни карактеристики достапни на вашиот уред, потребна е корисничка сметка на Samsung.

Има разни придобивки кога ќе се најавиш на својата сметка на Samsung.

Ти ги носи најдобрите апликации
Илјадници апликации достапни за бесплатно преземање и автоматско ажурирање.

Поврзи ја својата сметка директно од Galaxy телефонот и уживај во гледањето.
Лесно се поврзува преку мобилен телефон и нема потреба од дополнителни апликации благодарение на карактеристиката за резервна копија кога се најавуваш.
* Списоците со преземените апликации и нивниот редослед ќе се обнови.

Паметно секојдневие, Bixby
Побарај од Bixby да ти препорача емисии, да направи брзо пребарување или да ги контролира поврзаните уреди.
Сѐ што треба да направиш е да кажеш „Hi, Bixby“, а потоа ќе се појави на екранот.

*Сликата е симулирана за илустрација. Промените на спецификациите за изгледот и дизајнот на производот кои не влијаат на перформансот на производот може да бидат променети без известување.

 

1. Smart Hub: Достапноста на услугите за содржини и препораки може да се разликуваат во зависност од регионот. Пред употреба, мора да се согласите со Условите за користење и Политиката за приватност на Smart Hub. За некои услуги е потребна регистрација и претплата. Потребна е корисничка сметка на Samsung. Корисничкиот интерфејс (UI) подлежи на промени без претходно известување. 

2. SmartThings: Достапните технологии, функциите и карактеристиките може да се разликуваат во зависност од земјата, добавувачот на услуги, мрежното опкружување или производот и подлежат на промени без известување. Потребно е Wi-Fi-поврзување, Bluetooth или поврзување на друга безжична мрежа и најава на корисничката сметка на Samsung. Поврзаните уреди се продаваат одделно. За употреба на т.н. мирна технологија (анг. calm technology) потребно е да се согласите и со известувањето за приватност на SmartThings и со автоматската регистрација на уредот. Корисничкиот интерфејс подлежи на промени без претходно известување. Функционалноста на вградениот центар е достапна на паметните телевизори на Samsung од 2022 година наваму, но специфичните спецификации може да се разликуваат во зависност од моделот, затоа погледнете ја страницата со детали за производот за повеќе информации.

3. SolarCell Remote: За да го наполните далечинскиот управувач со помош на соларна енергија, поставете го далечинскиот управувач свртен надолу, така што соларниот панел ќе биде свртен нагоре. Може да го поставите во дневната просторија со вклучени светла или, пак, во близина на прозорец каде ќе впива природна сончева светлина. Во случај да се испразни батеријата на далечинскиот управувач, може да ја полните со USB-C кабел. За да го проверите преостанатото ниво на батерија на далечинскиот управувач, погледнете го менито на телевизорот (Поставки > Општи поставки > Енергија и заштеда на енергија > Достапна батерија на далечинскиот управувач). Дизајнот и распоредот на копчињата на далечинскиот управувач SolarCell може да се разликуваат во зависност од регионот. Достапноста на далечинскиот управувач SolarCell може да се разликува во зависност од моделот на телевизорот, затоа погледнете ја страницата со детали за производот.

4. Samsung TV Plus: Оваа карактеристика е достапна само во одредени региони. Асортиманот канали може да се разликува во зависност од земјата и подлежи на промени без претходно известување. Поддржаните Samsung уред може да се разликуваат во зависност од земјата. Потребна е корисничка сметка на Samsung. Корисничкиот интерфејс подлежи на промени без претходно известување. На Samsung TV Plus може да се појавуваат реклами.

5. Гласовната команда Bixby поддржува англиски (САД/Обединетото Кралство), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не ги препознава сите акценти, дијалекти и изрази.

6. Apple TV апликација и AirPlay: Потребна е претплата за Apple TV+ за да се пристапува до содржините на Apple TV+. За функцијата AirPlay е потребен iOS 12.3 или подоцнежна верзија или macOS 10.14.5 или подоцнежна верзија. За користење AirPlay, потребно е телевизорот и Apple уредите да бидат поврзани на истата Wi-Fi мрежа. Имајте на ум дека AirPlay е компатибилна само со одредени уреди.