Пристапност

Технологија што ќе ве охрабри

Сина линија поврзува анимацијата од четири различни лица, вклучувајќи лице со лупа, лице што носи слушалки и лице со мобилен телефон, кое го допира екранот. Сина линија поврзува анимацијата од четири различни лица, вклучувајќи лице со лупа, лице што носи слушалки и лице со мобилен телефон, кое го допира екранот.

Технологија за вклученост
што помага да ги постигнете вашите цели

Вид

Дознајте за нашите помошни функции за видливост, како што се TalkBack, Големина и стил на фонт, Приспособување на бојата и Зголемување.

Слух

Дознајте за нашите помошни функции за слух, како што се Транскрипција во живо и Звучни известувања и Рамнотежа на звукот лево/десно.

Мобилност

Дознајте за нашите помошни функции за мобилност, како што се Универзален прекинувач и Поставки за допир.

Спознавање

Дознајте за нашите помошни функции за спознавање како што се Контрола на интеракција и Запомнување често користен тек/режим.

На прв поглед

Ви ги претставуваме нашите клучни функции за пристапност

Паметен телефон/таблет

TalkBack

Обезбедува говорна повратна информација за да помогне во разбирањето на содржините на екранот.
ТВ

Гласовен водич

За слепите, гласовниот водич му наложува на Smart TV да ги чита ставките прикажани на екранот.
Кујнски/домашни апарати

SmartThings TalkBack за домашни апарати и услуги

Користете ги поврзаните уреди и услуги на SmartThings со Talkback, потврдени од слепи лица.

Веб-страница пристапна за сите

Се стремиме да ги направиме веб-услугите на Samsung пристапни за сите корисници

Поддршка за корисници за пристапност

Ние сме тука да ви помогнеме и да го подобриме вашето искуство со пристапноста

Совети за поставување на пристапноста

 1. Паметен телефон/таблет

  Кратенки за пристапност – Кратенката за пристапност ви овозможува побрзо и полесно да пристапите до функциите за пристапност. (Користете го копчето за пристапност, брзо притиснете ги страничните копчиња и копчињата за зголемување на јачината на звукот, притиснете и задржете ги копчињата за зголемување и намалување на јачината на звукот)

  Ресетирајте ги поставките за пристапност – Ресетирајте ги поставките за пристапност на нивните стандардни вредности, одделно од другите поставки.

  Препорачано за вас – Може да проверите кои функции за пристапност ги користите моментално и препораките за функции за вас.

   

 2. Часовник

  Кратенки за пристапност – Трипати допрете со два прста на кој било екран за да ја активирате избраната функција за пристапност.

   

 3. ТВ

  Приспособете ги ТВ-функциите за пристапност преку едноставното мени на екранот со еден допир. Може да ги активирате повеќето ТВ-функции за пристапност преку кратенката за пристапност. Откако ќе се овозможи, автоматски стартувајте го Гласовниот водич и Водичот за знаковен јазик. За да се прикаже кратенката за пристапност, притиснете и задржете го копчето за јачина на звук. Алтернативно, притиснете и задржете го копчето за исклучување на звукот или притиснете го копчето за затворени титлови.