Гејминг ТВ

Да освојуваме победи со Neo QLED

Авион на PUBG Battlegrounds лета, а моторот му се уништува. Карактерите од играта скокаат од авионот со падобрани. На екранот е прикажано логото PUBG Battlegrounds. Авион на PUBG Battlegrounds лета, а моторот му се уништува. Карактерите од играта скокаат од авионот со падобрани. На екранот е прикажано логото PUBG Battlegrounds.

Откриј ги гејминг карактеристиките со висок перформанс кои ги прават Samsung ТВ да бидат гејминг иновација што трае веќе 5 години.

Топ 9 гејминг карактеристики

Перформанси кои водат само до победа

Гладок гејминг перформанс
Motion Xcelerator Turbo Pro (4K@144Hz)

Нурни директно во глатка реакција на гејминг, со исклучителна јасност на движењето. Neo QLED со карактеристиките Motion Xcelerator Turbo Pro поддржани за резолуции од 4K кои имаат ултрафина стапка на освежување од 144 Hz.

Мотор вози многу брзо и скока од една карпа, а веднаш зад него има камион кој го следи. Возилата во воздух, навидум паѓаат во вода. На екранот е прикажано логото PUBG Battlegrounds. Мотор вози многу брзо и скока од една карпа, а веднаш зад него има камион кој го следи. Возилата во воздух, навидум паѓаат во вода. На екранот е прикажано логото PUBG Battlegrounds.

* Поддржува во 144Hz@4K за игри за компјутер поврзани со HDMI 2.1.
* Потребни се одредени графички картички за поддршка на 144Hz@4K на компјутер.

Уништи ги непријателите,
а не екраните
FreeSync Premium Pro

Samsung ТВ се првите што имаат AMD FreeSync Premium Pro технологија којашто спречува кочење и блокирање на екранот со тоа што ја синхронизира стапката на сликите од телевизорот со онаа на GPU. Сега можеш да уживаш во непречено глатка игра на твојот телевизор.

Слика од астронаут е поделена на два дела за да се прикаже корисната функција AMD FreeSync Premium Pro. На левата страна се гледа логото AMD FreeSync Premium Pro, кое останува јасно, глатко и не кочи, а на десната страна е прикажан екран кој кочи. Слика од астронаут е поделена на два дела за да се прикаже корисната функција AMD FreeSync Premium Pro. На левата страна се гледа логото AMD FreeSync Premium Pro, кое останува јасно, глатко и не кочи, а на десната страна е прикажан екран кој кочи.

* Искуството при гледање може да се разликува во зависност од видот на содржината и графичкиот процесор.

Пониско доцнење, инстант победа
Режим на автоматска ниска латентност (мало доцнење на слика)

Samsung ТВ што доаѓаат со режим за ниска латентност и испорачуваат мало доцнење на слика, со цел да добиеш моментална реактивност штом ги притиснеш копчињата. Нека не ти пречи доцнењето на сликата и започни да војуваш победи за миг.

Екранот од играта со борење се дели на два дела за да се направи споредба. Играчот со својот прст притиска копче на контролорот. Под левата слика го прикажува зборот „Conventional“ каде се гледа дека играчот почнува да губи. Под сликата на десната страна се прикажува „Auto Low Latency Mode“ каде може да се види дека нема доцнење на сликата, а играчот го избегнува нападот. Екранот од играта со борење се дели на два дела за да се направи споредба. Играчот со својот прст притиска копче на контролорот. Под левата слика го прикажува зборот „Conventional“ каде се гледа дека играчот почнува да губи. Под сликата на десната страна се прикажува „Auto Low Latency Mode“ каде може да се види дека нема доцнење на сликата, а играчот го избегнува нападот.

* Ниското доцнење на сликата се мери врз основа на внатрешни услови на тестирање и подлежи на промена согласно поставките на играта или конкретните услови.
* Функцијата е сертифицирана од VDE.

Сезнајно око во мракот
Процесирање од 12 битови

Како cheat code за да гледаш и во мракот, технологијата на 12-битното процесирање на бои толку добро ги истакнува црните детали, така што конкуренцијата ќе нема каде да се сокрие.

Погледот од сцената од акционата игра покажува дека нема непријатели пред да се оптимизира со симулирана слика во движење од анализа на сино опкружување, којашто потоа открива дека еден непријател се крие во мрачниот дел. Погледот од сцената од акционата игра покажува дека нема непријатели пред да се оптимизира со симулирана слика во движење од анализа на сино опкружување, којашто потоа открива дека еден непријател се крие во мрачниот дел.

Непобедлива практичност

Неограничена гејминг поддршка
4 отвори за HDMI 2.1

Имаш повеќе уреди за гејминг? Поврзи се со некоја од четирите порти што поддржуваат HDMI 2.1 и уживај во играта.

4 HDMI 2.1 кабли влетуваат во секоја од четирите порти. Потоа, на екранот се појавуваат 3 десктоп компјутери и еден лаптоп, а во заднина има игра со трки. 4 HDMI 2.1 кабли влетуваат во секоја од четирите порти. Потоа, на екранот се појавуваат 3 десктоп компјутери и еден лаптоп, а во заднина има игра со трки.

* Поддржува во 144Hz@4K за игри за компјутер поврзани со HDMI 2.1.

Доминирај на бојното поле со неверојатниот сет за играње
Game Bar

Game Bar лентата ти овозможува поголема контрола, со тоа што можеш да го приспособиш соодносот на екранот, позиционирањето на погледот на играта во областа на дното, средината и врвот, како и следиш дали има доцнење на слика и HDR. А со функцијата за зголемување што ја зголемува секоја област, сега има подобрена видливост, дури и на мини-карти, така што може да го забележиш секој важен детаљ.

Иконите на Game Bar се истакнати со „Input Lag Fastest“, „Game Picture FPS“, „Screen Ratio 16:9“. Како што соодносот на екран се менува од 21:9 кон 32:9, така екранот за одзумира за да му овозможи на корисникот да види поголем дел од екранот и да ги најде непријателите. Кога е вклучена функцијата Minimap Zoom, мини-карта се појавува на екранот. „Sound Output TV Speaker“, „Help Guide“, „Game Settings“ се исто така икони на Game Bar. FPS се префрла од 144 на 120 како што се менува соодносот на екранот. На дното се наоѓаат HDR On, VRR FreeSync Premium Pro. Иконите на Game Bar се истакнати со „Input Lag Fastest“, „Game Picture FPS“, „Screen Ratio 16:9“. Како што соодносот на екран се менува од 21:9 кон 32:9, така екранот за одзумира за да му овозможи на корисникот да види поголем дел од екранот и да ги најде непријателите. Кога е вклучена функцијата Minimap Zoom, мини-карта се појавува на екранот. „Sound Output TV Speaker“, „Help Guide“, „Game Settings“ се исто така икони на Game Bar. FPS се префрла од 144 на 120 како што се менува соодносот на екранот. На дното се наоѓаат HDR On, VRR FreeSync Premium Pro.
  • * Режимот за зголемување е достапен за резолуциите 21:9 и 32:9.
  • * Поддршката за зголемување може да се разликува во зависност од резолуцијата/стапката на кадри.
Гледај пошироко, победувај повеќе
Super Ultrawide GameView

Широкиот сооднос од 21:9 и 32:9 ти овозможува одеднаш да гледаш поголем дел од опкружувањето, со што полесно ги забележуваш противниците, соиграчите, предметите во играта, што значи помалку движење на екранот.

Погледот на играта се менува од широк во ултраширок, до суперултраширок. Како што погледот се менува, така соодносот се менува од „16:9“ на „21:9“ на „32:9“. Погледот на играта се менува од широк во ултраширок, до суперултраширок. Како што погледот се менува, така соодносот се менува од „16:9“ на „21:9“ на „32:9“.
  • * Super Ultrawide GameView е достапно само за поддржани игри за ултраширок екран и игри за компјутер.
  • * Некои наслови на игри може да не ја поддржуваат или да имаат ограничена употреба на оваа функција.
  • * Можеби ќе биде потребна промена на резолуцијата на екранот на надворешниот уред.

Реалистична игра

Цели кон звукот
Звук што го следи предметот+ (OTS+)

Бидете во центарот на акцијата. Карактеристиката Звук што го следи предметот+ ти овозможува да ги слушаш звуците од играта како што тие се движат низ екранот, а така добиваш ново ниво на 3D звучен реализам.

На возила се поставени слики од звучни бранови додека траат секвенци од играта и ги следат возилата како што тие се движат низ екранот. На сликите од играта може да се види логото на „PUBG Battlegrounds“. Погледот се оддалечува и прикажува ТВ и конзола за играње со контролери на комода за телевизор. На возила се поставени слики од звучни бранови додека траат секвенци од играта и ги следат возилата како што тие се движат низ екранот. На сликите од играта може да се види логото на „PUBG Battlegrounds“. Погледот се оддалечува и прикажува ТВ и конзола за играње со контролери на комода за телевизор.
Поголемите екрани создаваат поголема возбуда
Голем екран

Ослободи цело искуство на играње од следната генерација на ТВ со голем екран и почувствувај поголема возбуда со неверојатните детали, длабочина и реализам.

Биди прв на листата со Neo QLED

Запознај го асортиманот

* Името на играта на сликата на екранот е само за илустрација. Конзолата и другата дополнителна опрема се продаваат одделно.

* Спецификазиите за изгледот и дизајнот, кои не влијаат на перформансот на производот, подлежат на промени без известување.

* Гејминг карактеристиките може да се разликуваат во зависност од моделот и големината. Погледнете ја страницата со детали за секој модел.