Samsung Galaxy төхөөрөмжийг үйлдвэрийн тохиргоонд хэрхэн буцаах вэ

Сүүлийн шинэчлэлтийн огноо : 09.03.2026

Утсаа үйлдвэрийн тохиргоонд нь буцаан сэргээх нь үйлдвэрийн анхдагч тохиргоог сэргээж, төхөөрөмжид хадгалагдсан бүх хувийн өгөгдлийг устгана. Эхлэхийн өмнө зураг, видео, баримт бичиг зэрэг бүх чухал өгөгдлөө нөөцөлсөн эсэхээ шалгана уу.

Дээр нь дахин тохируулах дүрс байрласан Samsung Galaxy утасны дэлгэц.

Анхаар: Цэсийн нэр, тохиргоо болон дэлгэцийн байрлал нь загвар болон програм хангамжийн хувилбараас хамааран өөр байж болно.

Үйлдвэрийн өгөгдлийн тохиргоонд дахин оруулах нь таны утсыг үйлдвэрийн тохиргоонд нь сэргээж, бүх хувийн өгөгдлийг устгана. Үйлдвэрийн өгөгдлийн тохиргоонд дахин оруулахын тулд доорх алхмуудыг дагана уу.

Анхаар: Хэрэв төхөөрөмж дээр Samsung бүртгэлээр нэвтэрсэн бол дахин тохируулах үйл явцыг дуусгахын тулд Samsung бүртгэлийн нууц үгийг оруулах шаардлагатай.

Ерөнхий удирдлага сонголтыг тодруулсан Тохиргоо цэс. Ерөнхий удирдлага сонголтыг тодруулсан Тохиргоо цэс.

Алхам 1. Тохиргоо-г нээнэ үү > Ерөнхий удирдлага-г сонгоно уу.

Дахин тохируулах сонголтыг тодруулсан Ерөнхий удирдлага цэс. Дахин тохируулах сонголтыг тодруулсан Ерөнхий удирдлага цэс.

Алхам 2. Дахин тохируулах-г товшино уу.

Дахин тохируулах дэлгэц дээр Үйлдвэрийн түвшинд өгөгдөл тохируулах сонголтыг тодруулсан байна. Дахин тохируулах дэлгэц дээр Үйлдвэрийн түвшинд өгөгдөл тохируулах сонголтыг тодруулсан байна.

Алхам 3. Үйлдвэрийн түвшинд өгөгдөл тохируулах-г товшино уу.

Үйлдвэрийн түвшинд өгөгдөл тохируулах дэлгэц дээрх Дахин тохируулах товчийг тодруулсан. Үйлдвэрийн түвшинд өгөгдөл тохируулах дэлгэц дээрх Дахин тохируулах товчийг тодруулсан.

Алхам 4. Дахин тохируулах-г товшино уу.

Дахин тохируулах дэлгэц дээрх Бүгдийг устгах товч онцлогдсон байна. Дахин тохируулах дэлгэц дээрх Бүгдийг устгах товч онцлогдсон байна.

Алхам 5. Бүгдийг устгах-г товшино уу.

Оруулах талбарт хэд хэдэн нууц үгтэй Samsung account дэлгэц. Оруулах талбарт хэд хэдэн нууц үгтэй Samsung account дэлгэц.

Алхам 6. Дахин тохируулах ажиллагааг дуусгахын тулд Samsung бүртгэлийнхээ нууц үгийг оруулна уу.

Google FRP гэж юу вэ?

Google-ийн Үйлдвэрийн тохиргоонд дахин оруулалтын хамгаалалт (FRP) нь таны төхөөрөмж алдагдсан эсвэл хулгайд алдсан тохиолдолд хамгаалахад туслах зориулалттай аюулгүй байдлын функц юм.

Төхөөрөмж дээр Google бүртгэл бүртгэгдсэн бол үйлдвэрийн тохиргоог сэргээсний дараа төхөөрөмжийг дахин ашиглахаас өмнө FRP нь бүртгэлийг баталгаажуулахыг шаардаж болзошгүй.

Энэ функц нь Google-ийн аюулгүй байдлын бодлогын нэг хэсэг болгон Android 5.1 (Lollipop) болон түүнээс хойших хувилбарыг ажиллуулж буй Android төхөөрөмжүүдэд багтсан болно.

FRP хэзээ идэвхждэг вэ?

Тохиргоо доторх Үйлдвэрийн өгөгдлийг дахин тохируулах сонголтоос бусад аргыг ашиглан төхөөрөмжийг дахин тохируулах үед FRP идэвхжинэ.

Төхөөрөмжийг дахин асаасны дараа тохиргоог үргэлжлүүлэхийн өмнө төхөөрөмж дээр өмнө нь бүртгэгдсэн Google бүртгэлийг баталгаажуулах шаардлагатай байж болно.

Android 9 болон түүнээс хойших хувилбарыг ажиллуулж буй төхөөрөмжүүд дээр та өмнө нь тохируулсан дэлгэцийн түгжээний арга, тухайлбал хээ, PIN эсвэл нууц үгийг ашиглан эзэмшлийг баталгаажуулах боломжтой байж болно.

Анхаар: Хэрэв та Google бүртгэлийнхээ нууц үгийг санахгүй байгаа эсвэл дахин тохируулсны дараа Google бүртгэлийн баталгаажуулалтыг хийж чадахгүй бол тусламж авахын тулд Samsung үйлчилгээний төвд хандана уу.

Санал хүсэлтээ өгсөнд баярлалаа!