Google бүртгэлээр Галерейгаа үүлэн сантай хэрхэн синк хийх вэ
Samsung Галерейг Google-тэй үүлэн орчинд синхрончлох үйлчилгээ нь Samsung Галерей болон Google Зураг үйлчилгээнээс хамтран үзүүлдэг хоёр чиглэлт синхрончлолын үйлчилгээ юм. Google бүртгэлийг холбосноор Галерейд нэмсэн, засварласан эсвэл устгасан зураг, видеонууд Google Зурагт болон тухайн бүртгэлд холбогдсон бүх төхөөрөмж дээрх Галерей аппуудад тусгагдаж, олон төхөөрөмж дээр ижил зураг, видеог хадгалах боломжтой болно. Синхрончлогдсон бүх медиа таны Google бүртгэлийн хадгалах санд хадгалагдах бөгөөд Google Зургаас шууд үзэх боломжтой.
Анхаар:
- Энэ функц нь One UI 9.0 буюу түүнээс дээш хувилбарт ашиглах боломжтой бөгөөд өмнөх хувилбаруудад дэмжлэг нь цаг хугацааны явцад нэмэгдэнэ. Боломжит байдал нь төхөөрөмж, улс орон, үүрэн холбооны оператор эсвэл програм хангамжийн хувилбараас шалтгаалан өөр өөр байж болно.
- Google-ийн үйлчилгээний нөхцөлийн дагуу энэ үйлчилгээ зарим улсад ашиглах боломжгүй.
Google бүртгэлээ холбоно уу
Та бүртгэл холбох үйлдлийг Gallery аппын тохиргооноос шууд эхлүүлэх эсвэл апп дотор гарч ирж болох зөвлөмжийн картаар дамжуулан эхлүүлж болно.
* Хэрэв та Samsung бүртгэлдээ нэвтрээгүй бол дэлгэц дээрх зааврын дагуу нэвтэрч, шаардлагатай зөвшөөрлүүдийг олгоно уу. Нэвтэрсний дараа Google бүртгэлээ холбож дуусгахын тулд Гэрэл зураг болон видеог синхрончлох дээр дахин товшино уу.
Тохируулсны дараа анхдагчаар зөвхөн Камер цомог байршуулна. Та Зургийн цомог > Цэс > Тохиргоо > Гэрэл зураг болон видеог синхрончлох > Синхрончлох цомгууд рүү орж, хүссэн цомгуудаа сонгосноор байршуулах цомгуудыг өөрчилж болно.
Анхаар: Төхөөрөмж болон аппын хувилбараас хамааран замууд өөр байж болно.
Холболтыг шалгах
Холболт дууссаны дараа Gallery аппын тохиргооны Гэрэл зураг болон видеог синхрончлох цэсэнд синк хийх товч гарч ирж, идэвхжинэ.
Нэмж хэлэхэд, доорх замаар дамжуулан холбоос хийгдсэн эсэхийг баталгаажуулж болно:
Анхаар:
- Олон төхөөрөмж ашиглах үед, Галерей дахь зураг, видео нь төхөөрөмж бүр дээр ижил Google Бүртгэлтэй холбогдсон нэг Samsung бүртгэлээр нэвтэрсэн Samsung төхөөрөмжүүдийн хооронд синхрончлогдоно.
- Төхөөрөмж сүлжээнд холбогдоогүй бол Галерейн синхрончлол нь үүлэн сан дахь өөрчлөлтийг тусгахгүй. Холболтгүй байх үед синхрончлогдсон зургуудыг засварласан, устгасан эсвэл нэмсэн бол сүлжээнд дахин холбогдмогц үүлэн сантай автоматаар синхрончлогдоно.
- Синхрончлолыг унтраасан үед өмнө нь синхрончлогдсон зураг, видео нь таны Google Бүртгэлийн хадгалах санд аюулгүй хэвээр байна. Гэхдээ зөвхөн үүлэн санд байгаа зүйлс Галерей апп-д цаашид харагдахгүй (устгагдаагүй, зөвхөн нуугдсан). Синхрончлол унтраалттай үед зүйлсийг үүсгэх, засварлах, устгах өөрчлөлт Google Бүртгэлийн хадгалах санд шинэчлэгдэхгүй.
Google бүртгэлээ салгах
Хэрэв та өөр бүртгэл ашиглахыг хүсвэл өөр бүртгэлтэй холбохын өмнө одоо холбогдсон Google бүртгэлийг салгах ёстой.
Анхаар:
- Бүртгэлийг салгаснаар үүлэн төлөвт байгаа зураг, видео (дотоод эх хувьгүй) Samsung Gallery апп-д цаашид харагдахгүй болно.
- Одоо байгаа зураг, видеог Google Photos апп эсвэл вэбсайтаас үргэлжлүүлэн үзэх боломжтой бөгөөд бүртгэлийг дахин холбосноор Gallery апп-д ижил агуулгыг дахин үзэх боломжтой болно.
Файлын хэмжээ ба форматын хязгаарлалт: 200 MB хүртэлх зураг болон 20 GB хүртэлх видеог байршуулж болно. Дэмжигдсэн зургийн форматад AVIF, BMP, GIF, HEIC, ICO, JPG, PNG, TIFF, WEBP болон сонгосон RAW файлууд орно. Дэмжигдсэн видеоны форматад 3GP, 3G2, ASF, AVI, DIVX, M2T, M2TS, M4V, MKV, MMV, MOD, MOV, MP4, MPG, MTS, TOD болон WMV орно.
Анхаар: Файлын формат болон хэмжээ нь Google-ийн байршуулах бодлогын дагуу өөрчлөгдөж болно.
SD картууд: SD картууд нь гадаад санах ой тул синк хийх үйлдэл дэмжигддэггүй. SD картанд хадгалсан зураг, видеог синк хийхийн тулд тэдгээрийг дотоод санах ой руу зөөж, Синк хийх цомгууд хэсгээс сонгоно уу.
Аюулгүй хавтас: Хэрэв та одоогийн төхөөрөмж дээр байгаа бөгөөд үүлэн хадгалалттай синк хийгдсэн зураг, видеог Аюулгүй хавтас руу зөөвөл, дотоод файлууд Аюулгүй хавтас руу шилжих бөгөөд синк хийгдсэн эх файлууд Google бүртгэлийн хадгалах сан дотор үлдэж, Галерей апп дээр үргэлжлэн харагдана.
Эсрэгээрээ, одоогийн төхөөрөмж дээр эх файл нь байхгүй, зөвхөн үүлэн доторх зураг болон видеог Нууцлалтай хавтас руу шууд зөөх боломжгүй. Энэ тохиолдолд зөөхөөсөө өмнө эх файлуудыг төхөөрөмждөө татаж авах шаардлагатай.
Зүйлсийг устгах эсвэл сэргээх
Gallery эсвэл Google Photos дахь синхрончлогдсон зургийг устгавал, энэ нь хоёулангаас нь устаж, 30 хоногийн турш Хогийн сав руу шилжинэ.
Анхаар: Галерей Хогийн сав доторх зүйлсийг устгаснаар эх файлуудыг Google бүртгэлийн хадгалах сангаас бүрмөсөн устгана.
Хадгалах санг удирдах ба өргөтгөх
Та төлбөртэй Google хадгалах багцад бүртгүүлэхгүйгээр Google бүртгэл бүрд дагалддаг 15 ГБ үнэгүй үүлэн хадгалах зайг ашиглан Samsung Gallery синкийг ашиглах боломжтой. Хэрэв нэмэлт хадгалах зай шаардлагатай бол та Google One багцад бүртгүүлж болно. Одоо байгаа Google One захиалагчид Google бүртгэлээрээ нэвтэрч, одоогийн багцаа үргэлжлүүлэн ашиглах боломжтой.
Google бүртгэлийнхээ хадгалах зайг чөлөөлөхийн тулд Google One-ын хадгалах сангийн удирдлагын боломжийг ашиглан шаардлагагүй файлуудыг устгана уу. Гэхдээ Google Зураг аппликейшн доторх синк хийгдсэн зургуудыг устгавал тэдгээр нь таны Samsung төхөөрөмж болон Галерей аппликейшнээс мөн устахыг анхаарна уу.
Анхаар: Таны Google One хадгалах сангийн төлөвлөгөөг бууруулах эсвэл цуцлах нь өмнө хадгалсан өгөгдлийг нэн даруй устгахад хүргэхгүй. Гэсэн хэдий ч Google-ийн зарим үйлчилгээ хязгаарлагдаж болзошгүй (жишээлбэл, Gmail-д имэйл илгээх, хүлээн авах), мөн 2 жилээс дээш хугацаанд анхааралгүй орхивол өгөгдөл устаж болзошгүй.
Samsung Галерейг Google-тэй үүлэн орчинд синхрончлох үйлчилгээ нь Google Зургийн нөөцлөлтөөс тусдаа үйлчилгээ бөгөөд Галерейн синхрончлолыг ашиглахын тулд Google Зураг хэрэглүүрийг суулгах шаардлагагүй.
Хэрэв та хоёр үйлчилгээнд ижил Google бүртгэл ашигладаг бол Samsung Галерейн синхрончлол болон Google Зургийн нөөцлөлт нь ижил Google бүртгэлийн хадгалах зайг хуваалцана.
Хэрэв та Google Зураг ашиглан зураг, видеонуудыг аль хэдийн нөөцөлж байгаа бол өмнө нь Google Зурагт нөөцөлсөн зураг, видеонууд хэвээр үлдэх бөгөөд нэгтгэсний дараа Галерей дахь зураг, видеонууд Google Зурагтай автоматаар синхрончлогдоно.
Нөөцлөх функцээр өмнө нь байршуулсан зургууд давхардсан байдлаар харагдахгүй. Google Зургийн нөөцлөлт болон Галерейн синхрончлолыг хоёуланг нь хамт ашигласан ч ижил зургуудыг хоёр удаа байршуулахгүй.
Гэхдээ, хэрэв та хоёр функцийг хоёуланг нь ашиглахдаа Google Зурагт хадгалах зай хэмнэх чанарыг ашигласан бол Галерейн синхрончлолоор дамжуулан Google хадгалах санд хадгалсан зургууд эх чанараараа хадгалагдсаар байх болно.
Анхаар: Синк хийх үйлчилгээг идэвхжүүлсний дараа Gallery-аар дамжуулан синк хийсэн зураг, видеонууд л Samsung Gallery-д харагдана. Үүнээс өмнө Google бүртгэлийн санах ойд хадгалсан зураг, видеонууд санах ойд үлдэх боловч Samsung Gallery-д автоматаар харагдахгүй.
Нөхцөлүүд ба бодлогууд
Галерейн синхрончлолыг ашиглахын өмнө Google бүртгэлтэй холбох шаардлагатай. Үйлчилгээгээр синхрончилсон зураг, видеонууд Google бүртгэлийн санах ойд хадгалагдах бөгөөд Google бүртгэлийн санах ойн нууцлал, аюулгүй байдлын арга хэмжээгээр хамгаалагдана. Дараах байдлаар тодорхой ангиллуудад бодлогууд үйлчилнэ:
Samsung Gallery-н бодлого үйлчлэх зүйлс:
- Gallery апп-д харуулсан өгөгдөл
- Gallery апп-аас Google санах ой руу өгөгдлийг синк хийх онцлог
Google-н Нөхцөл ба Бодлого үйлчлэх зүйлс:
- Хадгалсан өгөгдлийг удирдах болон устгах
- Удаан хугацаанд ашиглагдаагүй өгөгдөлтэй ажиллах
- Google Account санах ойд хадгалсан өгөгдөл
- Төлбөртэй санах ойн зай худалдан авах
Санал хүсэлтээ өгсөнд баярлалаа!
Бүх асуултад хариулна уу.