Hoe kalibreer ik mijn Samsung Smart TV-scherm met SmartThings?

Bekijk de volgende video om te leren hoe je jouw tv-scherm kunt kalibreren met SmartThings.

Let op: De SmartThings Kalibratie functie is beschikbaar vanaf 2022 TV modellen.

Hoe kalibreer ik mijn Samsung Smart TV-scherm met SmartThings? Hoe kalibreer ik mijn Samsung Smart TV-scherm met SmartThings?

Ga op je TV naar:

• Instellingen
  • Alle instellingen
  • Afbeelding
  • Geavanceerde instellingen
  • Slimme kalibratie
  • Scan de QR-code op het scherm om de TV te registreren op SmartThings
  • Volg de stappen om je TV te registreren op SmartThings

Eenmaal geregistreerd, ga naar:

• Apparaten
  • Selecteer de TV
  • Slimme kalibratie

Je hebt twee mogelijkheden om de kalibratie uit te voeren

• Basismodus
    Eenvoudige kalibratie. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
  • Professionele modus
    Intensieve kalibratie. Dit duurt ongeveer 7-15 minuten.

In de professionele modus

• Activeer HDR
  • Volgende
  • Bevestig je smartphone op een statief
  • Plaats de camera aan de achterkant zo’n 1-3 cm van de TV
  • Zorg ervoor dat het donker is in de kamer voordat je begint met kalibreren
  • Ik ben er klaar voor
  • Gebruik het vierkantje op de TV om de positie van de camera aan te passen
  • Start
  • Beweeg de smartphone niet tijdens de kalibratie
  • Het proces meet en past het RGB-spectrum, de witbalans, het gamma, de kleur en de lineariteit van de grijstinten aan om een optimale beeldkwaliteit te garanderen
  • Zodra het voltooid is, verschijnt een kalibratierapport
  • Volgende
  • Selecteer Toepassen op Kalibratie om de correctie in te stellen
  • Gereed

SAMSUNG