SmartThings gebruiken op Windows 10 en 11

SmartThings open op een Galaxy Book Pro.

Heb je ooit achter je computer gewerkt en een slim apparaat moeten bedienen? In het verleden moest je je telefoon pakken en de SmartThings app openen. Wel, nu hebben Windows 10 en 11 pc's hun eigen versie van SmartThings! Je kunt je apparaten in- en uitschakelen, scènes activeren, kamers bewerken, SmartThings Find en nog veel meer bekijken zonder ooit achter je computer weg te hoeven gaan.

Zorg dat je de nieuwe versie van de SmartThings-app download uit de Microsoft store. De eerste keer dat je het opent, wordt je gevraagd om je aan te melden bij je Samsung-account en verschillende machtigingen toe te staan. Zorg ervoor dat je je aanmeldt bij dezelfde Samsung-account waarop je SmartThings-apparaten zijn aangesloten. Zodra je bent aangemeld, worden je geregistreerde apparaten automatisch weergegeven.

Met de SmartThings-app voor Windows kun je het volgende doen vanaf je Windows-pc of -apparaat:

• Aangesloten apparaten in- of uitschakelen
  • Bestaande scènes activeren
  • Je bestaande kamers wijzigen of nieuwe kamers toevoegen
  • De SmartThings Find-functie openen en bekijken

Er zijn echter een paar beperkingen bij het gebruik van de Windows-versie van de app:

• Het kan geen nieuwe apparaten verbinden of nieuwe scènes maken
  • Het heeft geen toegang tot of controle over Automations
  • Het heeft geen toegang tot of controle over andere SmartApps dan SmartThings Find
  • Hij kan geen aangesloten apparaten of scènes bewerken
  • Het heeft geen toegang tot apparaatgegevens, wat je controle over bepaalde apparaten kan beperken

De bediening van SmartThings op je Windows-pc verschilt niet veel van het navigeren door de mobiele app.

Het navigatiepaneel aan de linkerkant geeft je toegang tot verschillende functies in de app, zoals je aangesloten apparaten, je favorieten en het instellingenmenu. Klik gewoon op de categorie van uw keuze om naar de opties te gaan. Je kunt ook Menu (de drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek selecteren om het Navigatiepaneel te verbergen als je het op dit moment niet gebruikt.

Om naar een andere locatie in je SmartThings-account te gaan, selecteer je de pijl Omlaag naast de huidige locatie (bijv. Thuis), en kies je vervolgens de gewenste nieuwe locatie.

De pijl naar beneden is nu gemarkeerd in de SmartThings-app.

Met de functie Favorieten heb je op één plek snel toegang tot je meest gebruikte apparaten en scènes en kun je ze bedienen.

1 Navigeer naar de gewenste Locatie en tik vervolgens op Favorieten in het Navigatiepaneel.
2 Als het de eerste keer is dat je favorieten toevoegt, scroll je naar de onderkant van de pagina en selecteer je ¨Kies favorieten¨.
3 Selecteer de apparaten en Scenes die je wilt toevoegen, en selecteer vervolgens ¨Klaar¨.
4 Controleer de apparaten en scènes die je hebt gekozen en selecteer vervolgens ¨Opslaan¨ om te bevestigen.
5 Om later meer apparaten of scènes toe te voegen, ga je naar de Favorieten pagina, selecteer je Meer opties (de drie verticale puntjes), en vervolgens ¨Favorieten bewerken¨.
¨Aanpassen favorieten gemarkeerd in de SmartThings app.
6 Selecteer Toevoegen (+ pictogram) en kies de gewenste apparaten of scènes. Tik op ¨Klaar¨ als je klaar bent.
7 Je wordt teruggebracht naar de pagina Favorieten bewerken. Indien gewenst kun je de items in de lijst verslepen om de volgorde van je favorieten te wijzigen. Selecteer ¨Opslaan¨ om alle wijzigingen te bevestigen.
8 Om je aangesloten apparaten of Scènes te bedienen, tik je gewoon op ¨Favorieten¨ in het navigatiepaneel. Tik op het aan/uit-pictogram naast het gewenste apparaat om het in of uit te schakelen. Je kunt ook op het pictogram Afspelen naast een scène tikken om deze te activeren.

Als je ooit iets uit je favorieten wilt verwijderen, navigeer je terug naar de pagina Favorieten , selecteer je Meer opties (de drie verticale stippen) en vervolgens ¨Favorieten bewerken¨. Selecteer het pictogram Verwijderen (- pictogram) naast het apparaat dat je uit je favorieten wilt verwijderen. Selecteer ¨Opslaan¨ om te bevestigen.

Let op: Apparaten zullen beperkte controle hebben bij gebruik van de pc-versie van de app.

Op de SmartThings Windows-app kun je geen nieuwe apparaten toevoegen, maar je kunt wel je bestaande apparaten in- of uitschakelen. Bovendien kun je je bestaande scènes activeren, waardoor je meer macht over je apparaten krijgt.

Ga in het Navigatiepaneel naar de gewenste Locatie en selecteer vervolgens ¨Apparaten¨. Tik op het aan/uit -pictogram naast het gewenste apparaat om het in of uit te schakelen. Als je pc een aanraakscherm heeft, kun je je apparaten naar verschillende kamers verplaatsen door ze eenvoudig met je vinger te verslepen.

Om een scène te activeren, open je het Navigatiepaneel en selecteer je vervolgens ¨Scènes¨. Selecteer het pictogram Afspelen naast de gewenste scène, en deze wordt automatisch geactiveerd als de bijbehorende apparaten online zijn.

Aan/uit-pictogram gemarkeerd op een apparaatkaart.

Je kunt misschien geen apparaten of Scenes toevoegen via de Windows pc app, maar je kunt wel nieuwe kamers toevoegen! Je kunt ook kamers hernoemen, opnieuw ordenen en verwijderen indien nodig.

Extra kamer toevoegen

Navigeer naar de gewenste locatie voor de nieuwe kamer. Selecteer Toevoegen (+ pictogram) in de rechterbovenhoek, en selecteer vervolgens¨Kamer toevoegen¨. Voer de naam van de kamer in, en selecteer dan ¨Klaar¨. De nieuwe kamer zal verschijnen in je huidige locatie. Je kunt vervolgens apparaten naar de nieuwe kamer slepen.

Voeg kamer toe is nu gemarkeerd in de SmartThings-app.

Hernoem een kamer

Selecteer Meer opties (de drie verticale stippen) naast de naam van de gewenste kamer. (Selecteer niet ¨Meer opties¨ naast ¨Apparaten¨ bovenaan het scherm) Selecteer¨Hernoem¨, en voor de naam in die je wenst. Selecteer ¨Hernoem¨ om te bevestigen.

Hernoem is nu gemarkeerd in de SmartThings-app.

Herorden je kamers

Selecteer ¨Meer opties¨ bovenaan het scherm, naast apparaten. Selecteer¨Ruimtes ordenen¨, en sleep de pijlen om je kamers te ordenen. Selecteer ¨Opslaan¨ om je nieuwe indeling te bevestigen.

Herorder is nu gemarkeerd in de SmartThings-app.

Een kamer verwijderen

Selecteer Meer opties (de drie verticale stippen) naast de naam van de gewenste kamer. (Selecteer niet Meer opties naast Apparaten bovenaan het scherm). Selecteer ¨Verwijder¨ en selecteer naar welke kamer de apparaten moeten verhuizen zodra de huidige kamer is verwijderd. Selecteer ¨Verwijder¨ om te bevestigen.

Verwijder is nu gemarkeerd in de SmartThings-app.

Navigācijas panelī varat piekļūt papildu resursiem, piemēram, izvēlnei Iestatījumi vai SmartThings atbalsta kontaktinformācijai. Navigācijas paneli var atvērt, atlasot Izvēlne (trīs horizontālas līnijas) augšējā kreisajā stūrī.

Vanuit het navigatiepaneel heb je toegang tot extra bronnen, zoals het menu Instellingen of de contactinformatie van SmartThings Support. Je kunt het Navigatiepaneel openen door Menu te selecteren (de drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek.

De beschikbare opties worden hier opgesomd:

• Hoe te gebruiken: Bekijk nuttige gidsen voor het gebruik van de SmartThings-app.
  • Neem contact met ons op: Dien een verzoek in bij SmartThings Support of raadpleeg de veelgestelde vragen van SmartThings.
  • Instellingen: Instellingen voor meldingen aanpassen, uitloggen uit de app, of uw persoonlijke gegevens en app-informatie bekijken.
  • Cookies: Volg en identificeer je apparaat of apparaten op verschillende websites, diensten, apparaten en/of surfsessies te controleren en te identificeren.
Een lijst met aanvullende menu-instellingen in de SmartThings-app.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.