Voeg apparaten toe en beheer ze in SmartThings

Met het almaar groeiende aantal slimme apparaten en toestellen in je huis, heb je een manier nodig om ze allemaal bij te houden. Wist je dat er een app bestaat waarmee je jouw slimme apparaten rechtstreeks vanaf je telefoon kunt bedienen? Dat klopt, de SmartThings-app helpt je al je slimme apparaten vanaf één plek toe te voegen en te beheren.

Opmerking: Als je Z-Wave-apparaten toevoegt die al eerder zijn aangesloten, controleer dan of deze zijn verwijderd of uitgesloten voordat je ze toevoegt aan de nieuwe hub.

Op een Galaxy telefoon

Als je er klaar voor bent om al jouw slimme apparaten te beheren, dan hoef je alleen de volgende richtlijnen te volgen. Maar eerst moet je controleren of je toestellen compatibel zijn.

1 Navigeer naar en open de SmartThings app op je telefoon.
2 Tik op het tabblad Apparaten, tik op het pictogram Start en kies vervolgens de gewenste locatie voor het apparaat.
3 Tik op Toevoegen (het plusteken) en vervolgens op Apparaat toevoegen.
4 Als het toestel Bluetooth gebruikt, tik je op Scan dichtbij en als je toestel verschijnt, selecteer je de naam ervan.
Apparaat toevoegen menu weergegeven op SmartThings app
5 Als je toestel niet wordt gedetecteerd, kun je het handmatig toevoegen. Als het een Samsung-product is, tik je op Op apparaattype om het type apparaat te selecteren, zoals een hub, tv, enzovoort. Zo niet, dan tik je op Op merk (Samsung, SmartThings, enzovoort). Je kunt je toestel ook zoeken in de zoekbalk.
6 Volg vanaf daar de instructies op het scherm om de verbinding met SmartThings te voltooien.
7 Als je een Samsung smart-apparaat aansluit, moet je mogelijk op een knop op het apparaat drukken om de smart functies in te schakelen en de verbinding te voltooien. Dit is vergelijkbaar met het akkoord gaan met de voorwaarden om de slimme functies te gebruiken.

Op je iPhone

Je apparaten kunnen ook met je iPhone worden toegevoegd. Maar eerst moet je controleren of je toestellen compatibel zijn.

1 Navigeer naar en open de SmartThings app.
2 Tik op het tabblad Apparaten, tik op het pictogram Start en kies vervolgens de gewenste locatie voor het apparaat.
3 Tik op Toevoegen (het plusteken). Als het apparaat Bluetooth gebruikt, kun je onderaan op Scan dichtbij tikken om het ook te vinden.
4 Je kunt het ook handmatig toevoegen door te tikken op Op apparaattype of Op merk, en vervolgens het apparaat uit de lijst te kiezen. Of tik op het pictogram Zoeken om ernaar te zoeken.
Apparaat toevoegen menu weergegeven op SmartThings app op iPhone.
5 Zodra je jouw apparaat hebt geselecteerd, volg je de instructies op het scherm om de installatie te voltooien en je toestel aan te sluiten.
6 Als je een Samsung smart-apparaat aansluit, moet je mogelijk op een knop op het apparaat drukken om de smart functies in te schakelen en de verbinding te voltooien. Dit is vergelijkbaar met het akkoord gaan met de voorwaarden om de slimme functies te gebruiken.

Opmerking: De beschikbare bedieningselementen kunnen verschillen naargelang het toestel.

Dus, je hebt je slimme apparaten toegevoegd - wat nu? Je kunt ze eenvoudig beheren en bedienen vanuit de app. Je kunt zelfs je telefoon gebruiken als afstandsbediening voor de tv via SmartThings.

Op je Galaxy telefoon

1 Navigeer naar en open de SmartThings app. Open de SmartThings-app, tik op het tabblad Apparaten en tik vervolgens op het pictogram Start.
2 Selecteer de gewenste locatie met de apparaten die je wilt beheren en tik op het vervolgkeuzemenu. Tik op Alle apparaten. Hier kun je alle geregistreerde apparaten voor de door jou geselecteerde locatie bekijken, bewaken en bedienen.

Opmerking: Om een andere locatie te selecteren, tik je op het Home-pictogram en tik je op de gewenste locatie. Tik op het drop-down-menu, tik daarna nogmaals op Alle apparaten.

appareils dans l’application SmartThings
3 Selecteer het gewenste apparaat en gebruik de beschikbare instellingen om de gewenste acties uit te voeren.
4 Bij sommige apparaten word je gevraagd om op Download te tikken, zodat je de controller van het apparaat kunt downloaden.

Op je iPhone

Je kunt je slimme apparaten ook op je iPhone bedienen.

1 Navigeer naar en open de SmartThings app. Open de SmartThings-app, tik op het tabblad Apparaten en tik vervolgens op het pictogram Thuis .
2 Selecteer de gewenste locatie met de apparaten die je wilt beheren. Tik vervolgens nogmaals op het Home-pictogram en tik op Alle apparaten.
3 Tik op het gewenste apparaat om de beschikbare instellingen te gebruiken.
Alle apparaten geselecteerd op iPhone

Opmerking: Je kunt de details voor Bluetooth-apparaten niet bewerken.

Indien nodig kun je de naam of locatie van een aangesloten apparaat wijzigen. Bijvoorbeeld, misschien heb je meerdere slimme lampen toegevoegd en wil je ze verschillende namen geven zodat je ze uit elkaar kunt houden. Of misschien heb je een apparaat verplaatst naar een nieuwe kamer in je huis en wil je dat ook in de app veranderen. Volg de onderstaande stappen je de naam of locatie van een aangesloten apparaat wijzigen.

Op je Galaxy telefoon

1 Om de gegevens van je apparaat aan te passen open je de SmartThings-app, tik op het tabblad Apparaten en tik vervolgens op het pictogram Home.
2 Selecteer de gewenste locatie en veeg door de kamers om het apparaat te vinden dat je wilt aanpassen.
3 Selecteer het apparaat, tik op Meer opties (de drie verticale stippen) en tik vervolgens op Aanpassen. Je kunt het volgende aanpassen:
Apparaat bewerken menu weergegeven
  • Naam van het apparaat: Stel de naam van het apparaat in.
  • Locatie: Verander de locatie van het apparaat.
  • Kamer: Kies in welke kamer het apparaat zich bevindt.
  • Stel in als favoriet: Stel het apparaat in als favoriet apparaat.
  • Toevoegen aan beginscherm: Maak een snelkoppeling voor het apparaat op het beginscherm van je telefoon.
  • Verwijder apparaat: Verwijder het apparaat uit je SmartThings-account.

Als je klaar bent met het bewerken van het apparaat, tik je op Opslaan.

Op je iPhone

Je kunt de details ook bewerken met je iPhone.

1 Navigeer naar en open de SmartThings app. Open de SmartThings-app, tik op het tabblad Apparaten en tik vervolgens op het pictogram Thuis.
2 Selecteer de gewenste locatie en veeg door de kamers om je apparaat te vinden.
3 Selecteer het apparaat, vervolgens tik op Meer opties (de drie verticale stippen).
4 Tik op Bewerken om de gegevens van het apparaat aan te passen.
Apparaat bewerken menu weergegeven op iPhone

Als je net een nieuwe tv hebt en de oude tv uit SmartThings wilt verwijderen, is dat eenvoudig te doen.

Op je Galaxy telefoon

1 Navigeer naar en open de SmartThings app.
2 Tik op het tabblad Apparaten, tik op het pictogram Starten kies vervolgens de gewenste locatie. Veeg door de kamers en selecteer het apparaat dat je wilt verwijderen.
3 Selecteer het apparaat, vervolgens tik op Meer opties (de drie verticale stippen). Tik op Bewerken.
4 Tik op Apparaat verwijderen en tik vervolgens op Verwijderen om te bevestigen.
Wis optie weergegeven op galaxy telefoon

Op je iPhone

Als je een toestel niet meer gebruikt, kun je het ook van je iPhone verwijderen.

1 Navigeer naar en open de SmartThings app. Open de SmartThings-app, tik op het tabblad Apparaten en tik vervolgens op het pictogram Thuis.
2 Selecteer de gewenste locatie en veeg door de kamers om je apparaat te vinden wat je wilt verwijderen.
3 Selecteer het apparaat, vervolgens tik op Meer opties (de drie verticale stippen).
4 Tik op Bewerken en vervolgens op Apparaat verwijderen onderaan. Tik op Delete om te bevestigen.
Wis optie weergegeven op iPhone

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.