Hoe kan ik de verbinding tussen mijn tv en SmartThings app herstellen

Als de verbinding tussen SmartThings en je Samsung tv onstabiel is, moet je de basisinstellingen controleren. Beleef ongestoord plezier terwijl het gezin naar een film kijkt of naar je favoriete content

Afbeelding van SmartThings-app die verbinding maakt met Smart TV

Controleer de status van het draadloze netwerk

Gegevensgebruik kan vertraagd zijn, of kan tijdellijke haperingen vertonen tijdens het laden van de app. Als de router en de tv ver uit elkaar staan, kan de communicatie niet soepel verlopen en kan de registratie mislukken.

Instellingen geselecteerd op smartphone Instellingen geselecteerd op smartphone

1. Tik op Instellingen op je smartphone.

Verbindingen geselecteerd in instellingenmenu Verbindingen geselecteerd in instellingenmenu

2. Tik op Verbindingen.

Wifi geselecteerd in menu Verbindingen Wifi geselecteerd in menu Verbindingen

3. Tij op Wi-Fi.

Wifi-router verbindingspagina weergegeven Wifi-router verbindingspagina weergegeven

4. Selecteer de router en voer je PIN in (indien nodig).

Opmerking: Als er meer dan 10 apparaten op de router zijn aangesloten, kan de registratie mislukken.

Controleer of er software-updates zijn

Zorg ervoor dat de software op je smartphone en SmartThings-app up-to-date is, en werk indien nodig ook de firmware van je tv bij.

Opmerking: De SmartThings-app is compatibel met telefoons met Android 8.0 of hoger, en iOS 12.0 of hoger.

Menu geselecteerd op SmartThings app Menu geselecteerd op SmartThings app

1. Tik op Menu (de drie horizontale lijnen).

Instellingen geselecteerd op SmartThings app Instellingen geselecteerd op SmartThings app

2. Tik op SmartThings Instellingen.

Over SmartThings is geselecteerd in het instellingenmenu Over SmartThings is geselecteerd in het instellingenmenu

3. Veeg naar en tik op Over SmartThings.

Mises à jour Mises à jour

4. Als er een update beschikbaar is, tik je op Update.

1. Druk op de knop Thuis van de afstandsbediening en navigeer naar Instellingen.

Instellingen geselecteerd in het tv Thuis-menu

2. Selecteer Ondersteuning > Software-update.

Software-update geselecteerd in tv-instellingenmenu

3. Selecteer Nu updaten.

Nu updaten geselecteerd in Software-update-menu

Opmerking:

• Als je problemen hebt met je Samsung Smart TV, moet je altijd controleren of er software-updates beschikbaar zijn, omdat deze jouw problemen op kunnen lossen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.