Er staan lijnen op het beeldscherm van mijn Samsung monitor. Hoe los ik dit op?

Lijnen op de monitor of het Odyssey Ark gaming scherm (van welke kleur, positie of opaciteit dan ook) wijzen zeker op een probleem. Het probleem kan echter liggen bij de videokabel en niet bij de monitor zelf.

Afbeelding van een Samsung monitor met lijnen op het scherm

Lees onderstaande informatie om erachter te komen wat voor soort lijnen je ziet op je monitor en wat deze kunnen betekenen.

Statische horizontale lijnen op een monitor kunnen worden veroorzaakt door oververhitting of fysieke schade aan de monitor en/of verbindingskabels.

Volg de onderstaande stappen om te proberen de statische lijnen op je monitor te verhelpen:

1 Begin met je monitor uit en weer aan te zetten. Soms kan dit het probleem met de statische lijnen verhelpen.
2 Start je computer opnieuw op.
3 Probeer een andere monitor op je computer aan te sluiten om te zien of hetzelfde probleem zich voordoet. Zo kun je vaststellen of het probleem bij de computer of bij de monitor ligt.
4 Controleer de monitor grondig wanneer deze is losgekoppeld; Als je de lijnen nog steeds kunt zien terwijl de monitor is losgekoppeld, weet je dat er een probleem is met de monitor.

Heb je bovenstaande stappen uitgevoerd en je ziet nog steeds statische horizontale lijnen op je monitor, bezoek dan ons Repair Center om reparatieservice aan te vragen.

Dit wordt meestal veroorzaakt door een losse of defecte videokabel. Controleer of de videokabel aan beide uiteinden goed is aangesloten, en als de lijnen blijven, vervang dan de videokabel.

Zorg ervoor dat je de beste kabel gebruikt. Wanneer de monitor en het externe apparaat dit ondersteunen, kun je het beste de volgende kabels gebruiken (van beste kabel naar minst goede kabel):

• HDMI
  • Displayport
  • Gevolgd door DVI
  • En vervolgens VGA.

Als de bewegende en trillende lijnen aan blijven houden, zelfs met een kabel waarvan je weet dat deze goed is, bezoek dan de Reparatie pagina om service aan te vragen.