Account en synchronisatie instellingen op je smartphone of tablet, hoe doe je dat?

Via 'Accounts' kun je de synchronisatieinstellingen van je toestel aanpassen.

Accounts toevoegen

1 Tik op Apps > Instellingen (> Algemeen) > Accounts.
2 Tik nu op '+ Account toevoegen' (onderin het menu).
3 Kies het type account dat je wilt toevoegen (bijvoorbeeld; Samsung Account, E-mail, Facebook, etc.)
4 Voer de opgevraagde gegevens in (veelal zijn dit de gebruikersnaam en het wachtwoord).

Het account wordt nu toegevoegd.

Accounts, waarom is dat handig?

Accounts is heel handig voor het back-uppen van contacten, het ontvangen van e-mails, het inloggen op accounts (zoals Facebook / Twitter / etc.), etc.

Veel applicaties gebruiken accounts om je gegevens op te slaan. Gebruik je bijvoorbeeld e-mail van Google, dan worden de e-mails opgeslagen op Gmail. Om die mailtjes ook te openen op je smartphone of tablet, moet je toestel toegang hebben tot dat account. Die toegang kun je verlenen door het account toe te voegen bij 'Accounts'.

Je kunt bijvoorbeeld je contacten opslaan op je Samsung Account. Hierdoor zijn je contacten niet opgeslagen op je telefoon, maar op het account. Zodra je op een ander toestel inlogt met dat account, kun je die contacten weer opvragen. Bekijk de informatie pagina contacten voor meer informatie over contactsynchronisatie.

Synchronisatie instellingen aanpassen

Heb je al een account toegevoegd, en wil je daar wat in veranderen? Dan verander je de synchronisatie instellingen (bijvoorbeeld, agenda synchronisatie van Facebook in- of uitschakelen).

1 Tik op Apps > Instellingen (> Algemeen) > Accounts.
2 Tik op het account waarvan je de instellingen wilt veranderen.
3 Tik nu op het e-mail adres, of de accountnaam.
4 Vink hier aan welke gegevens je wilt synchroniseren met je toestel.

Als je geen e-mails meer wilt ontvangen van een bepaald account, dan kun je die synchronisatie uitschakelen in de accounts.

Een account verwijderen

1 Tik op Apps > Instellingen (> Algemeen) > Accounts.
2 Tik op het account welke je wilt wissen.
3 Tik nu op het e-mail adres, of de accountnaam.

Tik op de menutoets (linksonderin of rechts bovenin) en kies 'Account wissen'.

Een account verwijderen

1 Tik op Apps > Instellingen (>Algemeen) > Accounts.
2 Tik op het account welke je wilt wissen.
3 Tik nu op het e-mail adres, of de accountnaam.

Tik op de menutoets (linksonderin of rechts bovenin) en kies 'Account wissen'.

Per toestel verschillen de stappen. Het kan zijn dat je je account al bij stap 2 kunt wissen door het account ingedrukt te houden en vervolgens voor 'Account wissen' te kiezen.

Account- en synchronisatie instellingen op je smartphone of tablet, hoe doe je dat?

Ontdek meer mogelijkheden met Samsung Members

Open een Samsung-account en profiteer van toegang tot de Samsung Members-app met de kennis van een insider en 1-op-1-klantenservice.

Begin met een Samsung-account
Samsung Members