Hoe een Galaxy apparaat gebruiken om toegang te krijgen tot noodcontacten en medische gegevens

U Samsung Galaxy telefoon houdt u veilig: maak een noodcontact aan en registreer medische informatie zodat u er makkelijk bij kunt. In geval van nood kan een Galaxy apparaat worden gebruikt om contact op te nemen met noodcontacten en belangrijke medische informatie te bekijken.

Weergave van afbeelding van zorgprofessional die op een mobieltje kijkt naar gezondheidsgegevens.

Zo registreer je een noodcontact

Weergave van het Samsung Galaxy icoon Instellingen. Weergave van het Samsung Galaxy icoon Instellingen.

Stap 1. Open Instellingen op je Samsung Galaxy telefoon.

Weergave van Samsung Galaxy instellingen met de optie Veiligheid en noodsituaties” gehighlight. Weergave van Samsung Galaxy instellingen met de optie Veiligheid en noodsituaties” gehighlight.

Stap 2. Tik op “Veiligheid en noodsituaties”.

Weergave van het menu Veiligheid en noodsituaties met de optie Contacten noodgevallen gehighlight. Weergave van het menu Veiligheid en noodsituaties met de optie Contacten noodgevallen gehighlight.

Stap 3. Tik op “Contacten noodgevallen”.

Weergave van het scherm met de optie "Lid toevoegen "member” gehighlight en de wisselknop voor "Weergeven op Vergrendelscherm". Weergave van het scherm met de optie "Lid toevoegen "member” gehighlight en de wisselknop voor "Weergeven op Vergrendelscherm".

Stap 4. Tik op “Lid toevoegen” om een contact te selecteren. U kunt ook tikken op “weergeven op Vergrendelscherm” om uw contacten makkelijker toegankelijk te maken in een noodgeval.

Weergave van contactlijst en optie om een noodcontact te selecteren. Weergave van contactlijst en optie om een noodcontact te selecteren.

Stap 5. Tik om een van uw bestaande contacten te selecteren en tik op “Klaar” om het contact op te slaan.

Weergave van het scherm “Contacten noodgevallen” met de wisselknop “Weergeven op Vergrendelscherm” ingeschakeld. Weergave van het scherm “Contacten noodgevallen” met de wisselknop “Weergeven op Vergrendelscherm” ingeschakeld.

Stap 6. Tik op de optie “Weergeven op Vergrendelscherm” en tik vervolgens op de wisselknop om deze optie “Aan” en “Uit” te zetten.

Zo voer je je medische gegevens in

Weergave van het Samsung Galaxy icoon Instellingen. Weergave van het Samsung Galaxy icoon Instellingen.

Stap 1. Open Instellingen op je Samsung Galaxy telefoon.

Weergave van Samsung Galaxy instellingen met de optie Veiligheid en noodsituaties” gehighlight. Weergave van Samsung Galaxy instellingen met de optie Veiligheid en noodsituaties” gehighlight.

Stap 2. Tik op “Veiligheid en noodsituaties”.

Weergave van het menu Veiligheid en noodsituaties met de optie "Medische gegevens" gehighlight. Weergave van het menu Veiligheid en noodsituaties met de optie "Medische gegevens" gehighlight.

Stap 3. Tik op "Medische gegevens”.

Weergave van het menu Medische gegevens met de optie “Naam” gehighlight.  Weergave van het menu Medische gegevens met de optie “Naam” gehighlight.

Stap 4. Voer de medische gegevens in doe je beschikbaar wil maken en tik op "Opslaan”.

Weergave van het scherm “Medische gegevens” met de wisselknop “Weergeven op Vergrendelscherm” ingeschakeld. Weergave van het scherm “Medische gegevens” met de wisselknop “Weergeven op Vergrendelscherm” ingeschakeld.

Stap 5. In de optie “Weergeven op Vergrendelscherm”, tik op de wisselknop om te wisselen tussen “Aan” en “Uit”.

Zo neem je contact op met een noodcontact

Weergave van Samsung Galaxy vergrendelscherm en icoon voor noodoproep. Weergave van Samsung Galaxy vergrendelscherm en icoon voor noodoproep.

Stap 1. Tik op het scherm of druk op de aan-knop om de smartphone in te schakelen. Tik vervolgens op "Noodoproep” op het vergrendelscherm.

Weergave van een Samsung Galaxy scherm voor noodoproep met shortcuts naar noodnummers en het klaviericoon. Weergave van een Samsung Galaxy scherm voor noodoproep met shortcuts naar noodnummers en het klaviericoon.

Stap 2. Tik op het groene Klaviericoon.

Weergave van het Galaxy Klavier met noodcontacten beschikbaar als icoontjes. Weergave van het Galaxy Klavier met noodcontacten beschikbaar als icoontjes.

Stap 3. Dit toont een lijst met geregistreerde noodcontacten op het apparaat. Tik op een van de contacticoontjes om contact met hen op te nemen.

Zo bekijk je medische informatie

Weergave van Samsung Galaxy vergrendelscherm en icoon voor noodoproep. Weergave van Samsung Galaxy vergrendelscherm en icoon voor noodoproep.

Stap 1. Tik op het scherm of druk op de powerknop om de smartphone in te schakelen. Tik vervolgens op het vergrendelscherm op "Noodoproep”.

Weergave van de het scherm op de Samsung Galaxy met noodcontacten met de optie om medische gegevens te bekijken. Weergave van de het scherm op de Samsung Galaxy met noodcontacten met de optie om medische gegevens te bekijken.

Stap 2. Tik op “Medizinische Infos anzeigen”.

Weergave van de Samsung Galaxy medische informatie voor noodgevallen geregistreerd op het apparaat. Weergave van de Samsung Galaxy medische informatie voor noodgevallen geregistreerd op het apparaat.

Stap 3. Hier kunt u alle medische gegevens bekijken die op het apparaat is geregistreerd.

Opgelet: de schermen kunnen er anders uitzien afhankelijk van het model en de display-instellingen.