Hoe haal je het meeste uit Edge-vensters

Edge-vensters is een snelkoppelingstabblad dat je in elk Galaxy-apparaat kunt vinden en waarmee je je favoriete apps snel en gemakkelijk kunt openen. Je kunt ook Edge-vensters instellen en personaliseren zoals je dat wenst. Hieronder lees je hoe je dit nuttige hulpmiddel optimaal kunt benutten.

Weergave van de Edge-vensters die worden weergegeven.

Hoe Edge-vensters te activeren

Je kunt de functie Edge-vensters activeren via de apparaatinstellingen. Tik op de optie “Display” en schakel de knop “Edge-vensters” in.

Nu kan je naar links vegen met een gebarenhint vanaf je telefoonscherm om Edge-vensters te openen.

Weergave van de gebarenhint van Edge-vensters rechtsboven na activering.

Je kan de pictogrammen en apps die op je Edge-vensters worden weergegeven wijzigen door de volgende stappen te volgen:

Stap 1. Ga naar de apparaatinstellingen en tik in de lijst op de optie “Display”. Stap 1. Ga naar de apparaatinstellingen en tik in de lijst op de optie “Display”.

Stap 1. Ga naar de apparaatinstellingen en tik op “Display”.

Stap 2. Selecteer de optie “Edge-vensters” bovenaan het scherm. Stap 2. Selecteer de optie “Edge-vensters” bovenaan het scherm.

Stap 2. Selecteer “Edge-vensters”.

Stap 3. Tik op de optie “Vensters” in de lijst. Stap 3. Tik op de optie “Vensters” in de lijst.

Stap 3. Tik op de optie “Vensters”.

Stap 4. Selecteer het venster dat je boven in het scherm wilt gebruiken. Stap 4. Selecteer het venster dat je boven in het scherm wilt gebruiken.

Stap 4. Selecteer het scherm dat je wilt gebruiken.

Let op: Je kan je venster ook naar wens bewerken door “Bewerken” te selecteren.

Je kan je Edge-vensters naar eigen wens personaliseren Nadat je de optie “Edge-vensters” hebt geselecteerd, tik je op “Handgreep”. In dit scherm kan je verschillende aspecten van je Edge-vensters aanpassen:

• Positie: Ja kan de positie van de gebarenhint voor Edge-vensters kiezen door “Links” of “Rechts” te selecteren.
  • Stijl: Selecteer de gewenste kleur voor je Edge-vensters.
  • Transparantie: Pas de transparantiebalk van de Edge-vensters aan van “Laag” naar “Hoog”.
  • Formaat: Kies je formaat voor de Edge-vensters door de balk van “Klein” naar “Groot” te verplaatsen.
  • Breedte: Ja kant de breedte van je Edge-vensters aanpassen door de balk van “Dun” naar “Dik” te verplaatsen.
  • Trilling: Schakel de wisseltoets in als je wilt dat je telefoon trilt wanneer de handgreep wordt aangeraakt.

Als je naast de standaardvensters ook nieuwe Edge-vensters wilt ontdekken, kan je dat doen via de optie “Vensters”. Tik op “Galaxy Store”. Hier kan je nieuwe vensters en installaties bekijken om toe te passen op je Edge-vensters.

Let op: Sommige van deze Edge-vensterinstallaties vragen om een extra toeslag.

Ja kan de laatste versie van Edge-vensters controleren in de optie “Over Edge-vensters” van de instellingen van Edge-vensters.