Hoe kan ik de beltoon of het berichtensignaal veranderen op mijn smartphone of tablet?

Hoe je je berichtensignaal, meldingensignaal of beltoon veranderd, is afhankelijk van welke Android versie op je toestel staat.

Welke Android versie heb ik?Klik om uit te vouwen
1 Ga naar het hoofdmenu en daarna naar Instellingen.
2 Scrol naar beneden en kies 'Over de telefoon' of een soortgelijke sectie.
3 Bij het onderdeel ‘Softwaregegevens‘ zie je welke firmwareversie op je toestel geïnstalleerd is.
4 Zoek daar naar je Android versie, bijvoorbeeld een Galaxy S7 met Android 7.0.

Android 5 of lagerKlik om uit te vouwen
1 Druk op je smartphone of tablet vanaf het thuisscherm op 'Apps' > 'Instellingen'.
2 Druk nu op 'Apparaat' > 'Geluid'.
3 In dit overzicht kun je het geluidssignaal veranderen voor oproepen, berichten, e-mails en de S Planner (=Agenda). Klik daarvoor op de toepasselijke applicatie.

Software versie Android 6 of hogerKlik om uit te vouwen
1 Druk op je smartphone of tablet vanaf het thuisscherm op 'Apps' > 'Instellingen'.
2 Druk nu op ‘Geluiden en trillen’.
3 In dit overzicht kun je de beltoon veranderen en het geluidssignaal veranderen voor oproepen, berichten, e-mails en de S Planner (=Agenda). Klik daarvoor op de toepasselijke applicatie.
hoe-kan-ik-de-beltoon-of-het-berichtensignaal-veranderen-op-mijn-smartphone-of-tablet
4 Wil je een muzieknummer als beltoon?
Android 7: Kies voor ‘Beltoon’ en druk rechtsbovin in het scherm op 'TOEVOEGEN'.
Android 6: Kies voor ‘Beltoon’ en tik onderin het scherm op 'Toev. uit apparaatopslag'.