E-mailaccounts instellen op mijn toestel | Samsung NL

Samsung bied een e-mailapplicatie die je op jouw Galaxy-smartphone of -tablet kunt gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende e-mailaccounts zoals Gmail, Outlook, Yahoo en andere.

Je kunt meerdere e-mails aan deze app toevoegen en de instellingen voor elk ervan aanpassen aan jouw behoeften.

Om toegang te krijgen tot de app, open je het apps-paneel en tik je op het pictogram E-mail.

Let op: Als de Samsung Email-app niet op je apparaat is geïnstalleerd, kun je deze downloaden van de Galaxy Store of Play Store.

Samsung e-mailapplicatie

Opmerking: E-mailtoepassing is een service van Samsung. Gmail, Outlook, Yahoo en vele andere platforms bieden hun eigen applicatie voor het beheren van e-mails.

Bezoek de pagina's voor elk e-mailaccount voor meer informatie:

Met de e-mailapp van Samsung kun je eenvoudig inloggen op verschillende e-mailaccounts, waaronder Gmail, Outlook / Hotmail en Yahoo.

Als dit de eerste keer is dat je een account aan de app toevoegt:

1

Open de E-mail app.

Let op: Als de Samsung Email-app niet op je apparaat is geïnstalleerd, kun je deze downloaden van de Galaxy Store of Play Store.

2

Selecteer het platform waartoe het e-mailaccount dat je wilt toevoegen behoort. Tik op Meer als je een ander e-mailadres hebt dan Gmail, Yahoo, Hotmail / Outlook, Exchange, Office365.

Let op: Voor dit voorbeeld voegen we een Gmail-account toe. De stappen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van het e-mailaccount.

Selecteer het platform waartoe het e-mailaccount dat je wilt toevoegen behoort
3

Voer het e-mailadres van je account in gevolgd door het wachtwoord.

Druk op Volgende.

Druk op Volgende
4

Er kunnen verschillende meldingen verschijnen, waaronder verzoeken om toestemming om de e-mailtoepassing verbinding te laten maken met je e-mailaccount.

Bevestig om het toevoegen van je mailbox aan de Samsung Mail-app te voltooien.

5

Zodra je account is gekoppeld aan de e-mailtoepassing, kun je je mailbox rechtstreeks op je smartphone gebruiken.

Als je nog een e-mailaccount aan de applicatie wilt toevoegen:

1

Zodra de e-mailapp is geopend, tik je op het menupictogram linksboven in het scherm.

Open het applicatiemenu om nog een e-mailaccount toe te voegen
2

Tik op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het paneel.

Open app-instellingen om een account toe te voegen
3

Tik op Account toevoegen.

Appuyer sur Ajouter un compte
4

De berichtenconfiguratiepagina verschijnt opnieuw met de verschillende berichtenservices. Volg dezelfde stappen als voorheen om het account toe te voegen.

5

Nadat het nieuwe account is toegevoegd, open je het menu en selecteer je het account dat je wilt bekijken.

Je kunt ook e-mails van alle accounts in dezelfde inbox bekijken door op Alle accounts te tikken.

Tik op Alle accounts om e-mails weer te geven van alle accounts die aan de applicatie zijn gekoppeld.

ik op Alle accounts om e-mails weer te geven van alle accounts die aan de applicatie zijn gekoppeld

Als je een account uit de e-mailtoepassing wilt verwijderen:

1

Ga naar Menu en vervolgens Instellingen.

2

Tik op het account dat je wilt verwijderen.

3

Tik op Wissen.

Tik op Wissen
4

Er verschijnt een melding waarin je wordt gevraagd om het verwijderen van het account op jouw smartphone te bevestigen. Bevestig door op Verwijderen te tikken.

Als je het standaardaccount wilt wijzigen:

1

Ga naar Menu en vervolgens Instellingen.

2

Tik in het deelvenster E-mailinstellingen op het pictogram Meer opties (drie verticale stippen rechtsboven).

3

Tik op Standaardaccount instellen.

Tik op Standaardaccount instellen
4

Selecteer het account dat je als standaard wilt instellen en tik vervolgens op Gereed om te bevestigen.

Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van een e-mailadres of als u een platform gebruikt dat niet wordt herkend door de e-mailapp van Samsung, kunt u uw e-mailaccount handmatig toevoegen.

1

Open de E-mail app.

Let op: Als de Samsung Email-app niet op je Galaxy-apparaat is geïnstalleerd, kun je deze downloaden van de Galaxy Store of Play Store.

2

Open het menu door op het pictogram linksboven te drukken (3 over elkaar heen geplaatste lijnen).

3

Er gaat een luik open. Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek van het paneel om naar Instellingen te gaan.

4

Tik op Account toevoegen.

5

Selecteer Overige.

6

Voer het e-mailadres en wachtwoord voor dit account in.

7

Tik op Handmatige instelling.

Tik op Handmatige instelling
8

Selecteer het type account dat het beste bij jouw past.

Als je jouw e-mails op verschillende apparaten bekijkt, is het raadzaam om IMAP-account te kiezen.

Als je jouw e-mails op verschillende apparaten bekijkt, is het raadzaam om IMAP-account te kiezen
9

Voer de gegevens van uw inkomende server en uw uitgaande server in.

Als je een email-cliënt gebruikt dat wordt herkend door de Samsung E-mailtoepassing, worden deze velden automatisch ingevuld.

10

Tik op Verbinden.

De e-mailapp van Samsung is ingesteld om automatisch berichten naar je apparaat te downloaden.

Pas de synchronisatie-instellingen aan om:

- Te wijzigen hoe vaak je de e-mails synchroniseert.

- Selecteer de items om te synchroniseren (verzonden e-mails, concepten, ongewenste e-mail).

- Stel een limiet in voor de grootte van e-mails die worden gedownload.

1

Zodra de e-mail app is geopend, open je het menu links bovenaan het scherm.

2

Tik op het pictogram Instellingen.

3

Selecteer het e-mailaccount dat je wilt instellen.

4

Activeer de optie E-mailsynchronisatie om de inhoud van je account up-to-date te houden.

Activeer de optie E-mailsynchronisatie
5

Pas de synchronisatie-instellingen aan je behoeften en voorkeuren aan:

- E-mailsynchronisatieprogramma: Bepaal de synchronisatiefrequentie (bij ontvangst, elke 15 minuten, eenmaal per dag, enz.).

Met de optie Piekschema kun je de synchronisatie van je e-mails plannen op specifieke dagen en tijdvakken (bijvoorbeeld kantooruren voor uw professionele e-mails).

Optie Piekschema

- Te synchroniseren e-mailmappen: Je kunt alle mappen in uw mailbox synchroniseren of alleen bepaalde mappen (inbox, concepten, verzonden, ongewenste e-mail).

Te synchroniseren e-mailmappen

- E-mailsynchronisatieperiode: Kies de periode tot wanneer een e-mail wordt gesynchroniseerd - en dus in je applicatie verschijnt. Als je "1 week" kiest, heb je in de applicatie toegang tot e-mails die gedurende de week zijn ontvangen en verzonden. Als je permanent toegang wilt hebben tot al je e-mails in de applicatie, selecteer je "Altijd".

E-mailsynchronisatieperiode

- Maximale grootte ophalen: Je kunt een limiet voor het laden van e-mail selecteren op basis van de grootte. Als je ze allemaal wilt ontvangen, ongeacht hun volume, kies dan voor "Geen limiet" of "Geen limiet (bijlagen inbegrepen).

- Herstelgrootte voor roaming: als je naar het buitenland reist, kun je een oplaadlimiet instellen om overbelasting als gevolg van mobiel datagebruik te voorkomen.

Naast de synchronisatie-instellingen kunt u andere instellingen aanpassen om de werking van uw mailbox in de Samsung Email-toepassing te optimaliseren.

1

Om toegang te krijgen tot deze instellingen, ga je naar E-mail App> Menu> Instellingen, zoals eerder beschreven.

2

Selecteer vervolgens het account dat je wilt instellen.

3

Ga naar Accountinstellingen om het volgende in te stellen:

- Accountnaam en kleur: pas de weergave van jouw account in de applicatie aan.

- Je naam: definieer de naam van het account dat zichtbaar is voor je ontvangers.

- Zet mij altijd in Cc / Bcc: Door de ontvanger te zijn van de e-mail die je vanuit je sollicitatie verstuurt, ontvang je een kopie van dit bericht in je inbox en ben je er dus zeker van dat het is verzonden.

- Handtekening: Activeer deze optie als je een automatische handtekening aan het einde van de e-mail wilt laten verschijnen. Je kunt het aanpassen door op de optie te drukken.

- Afbeeldingen weergeven: afbeeldingen in e-mails weergeven.

- Automatisch downloaden. Bijlagen: Schakel in om bijlagen te downloaden wanneer je een Wi-Fi-verbinding hebt.

Ga naar Accountinstellingen om het volgende in te stellen
4

Je kunt ook de Serverinstellingen configureren, vooral als je operationele problemen hebt met het e-mailadres (verbinding, synchronisatie, ontvangst en verzending, enz.).

Tik in de app op het oranje pictogram rechtsonder.

Tik in de app op het oranje pictogram rechtsonder

Er opent een venster. Je kan je e-mail beginnen door onderstaande velden in te vullen:

Je kan je e-mail beginnen door onderstaande velden in te vullen
1

E- mailontvanger: Voer het e-mailadres van je contactpersoon in. Als je aan een ontvanger schrijft waarmee voorheen al contact is opgenomen, wordt het adres automatisch aan je voorgesteld.

2

Tik op het pictogram Contacten als je naar het e-mailadres van jouw contact wilt zoeken.

3

Druk op de pijl als je een persoon wilt toevoegen als zichtbare kopie (Cc) of blinde kopie (Bcc).

4

Afzender: Als je meerdere accounts aan de e-mailtoepassing hebt gekoppeld, vergeet dan niet om de mailbox te selecteren van waaruit je het bericht wilt verzenden door op de pijl te drukken.

5

Onderwerp: Geef het onderwerp van je e-mail aan.

6

E-mailtekst: gebruik het toetsenbord om jouw bericht op te stellen.

7

Tik op het Paperclip-pictogram als je een bijlage aan de e-mail wilt toevoegen (foto, document, enz.).

8

Verstuur de e-mail door op het pictogram Verzenden te tikken.

9

Tik op het pictogram Meer opties als:

- Je e-mail in concepten te bewaren op en hervat deze wanneer je wilt.

- Je wilt een prioriteit toekennen aan het e-mail die wordt gesignaleerd aan uw ontvanger.

10

Automatische e-mail handtekening: deze verschijnt op al je e-mails. Als je het wilt verwijderen of wijzigen, ga je naar E-mail> Instellingen> Account selecteren> Handtekening.

Met mappen kunt u uw mailbox ordenen.

Sommige, zoals inbox, ongelezen en spam, worden standaard in de app aangemaakt.

Om andere mappen te maken:

1

Ga naar Menu en selecteer het e-mailaccount waarin je een nieuwe map wilt maken.

2

Tik op Alle mappen om de reeds bestaande mappen in jouw mailbox te openen.

Tik op Alle mappen
3

Blader door de lijst en tik vervolgens op Map maken.

4

Tik op Root als je de map op hetzelfde niveau als de andere mappen wilt maken.

Als je een submap wilt maken, selecteer je de map waarin je de submap wilt integreren. Geef de map een naam en druk vervolgens op Maken.

Nommer un nouveau dossier puis appuyer sur Créer

Let op: De mappen die je onder Root maakt, worden in alfabetische volgorde weergegeven.

5

Om een map te hernoemen of te verwijderen, tik je op de relevante map en selecteer je vervolgens de gewenste optie.

Om een map te hernoemen of te verwijderen, tik je op de relevante map en selecteer je vervolgens de gewenste optie

Let op: De vooraf gedefinieerde mappen op je e-mailaccount kunnen niet worden hernoemd of verwijderd.

De volgorde van mappen wijzigen

De mappen die je maakt, worden in alfabetische volgorde weergegeven en die volgorde kan niet worden gewijzigd. Aan de andere kant kun je de opslagvolgorde van de standaardmappen (ongewenste e-mail, verzonden, concepten) wijzigen en ze zelfs niet meer laten verschijnen.

1

Ga naar Menu en vervolgens Instellingen.

2

Open Mappen beheren.

Open Mappen beheren
3

Verwijder het oranje selectievakje als je niet langer wilt dat de map in de e-mail app verschijnt.

4 Als je de weergavevolgorde van de mappen wilt wijzigen, druk dan op de pijltjes rechts en sleep de map naar de gewenste locatie.

Je kunt je smartphone of tablet ook koppelen aan e-mailaccounts, met name om Clouds en andere opslagplatforms die worden aangeboden in hun e-maildiensten te gebruiken - en toegang te krijgen tot inhoud, zoals je contacten, foto's, enz. vanaf je smartphone.

Volg de onderstaande stappen om een ​​e-mailaccount toe te voegen:

• Android 11: Instellingen> Accounts en back-up> Accounts beheren > Account toevoegen

• Android 10 (Q) en Android 9.0 (Pie): Instellingen> Accounts en back-up> Accounts> Account toevoegen

• Android 8.0 (Oreo): Instellingen> Cloud en accounts> Accounts> Account toevoegen

• Android 7.0 (Nougat): Instellingen> Cloud en accounts> Accounts> Account toevoegen

Zie de volgende ondersteuningen voor meer informatie over het beheren van deze e-mailaccounts op een Galaxy-smartphone of -tablet:

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.