Hoe plaats en verwijder ik de SIM- of USIM kaart van mijn Galaxy S9/S9+?

De Samsung Galaxy S9 en S9+ apparaten accepteren nano-simkaarten.

Volg de onderstaande stappen om je simkaart in het apparaat te plaatsen of te verwijderen.

Enkele SIM-modellen

Zo plaats je de (nano-)simkaart die door de serviceprovider is geleverd in de Galaxy S9/S9+.

1 Open voorzichtig het laatje aan de linker-bovenzijde van het toestel met de uitwerppin. Let goed op dat je de uitwerppin niet in de microfoon doet.
2 Trek het laatje voorzichtig uit het apparaat.
3 Leg je Simkaart in het onderste vakje van het laatje en doe eventueel je microSD-kaart in het bovenste vakje, allebei met de gouden contacten omlaag.
(1) SIM-kaart, (2) SD-kaart
SD SIM
4 Druk één of beide kaartjes voorzichtig aan tot deze vastgeklikt zitten in het laatje.
5 Doe het laatje weer in het toestel.
SIM

Dual SIM modellen

Bij Dual SIM-modellen kan je twee SIM-of USIM-kaarten plaatsen, zodat je twee telefoonnummers of serviceproviders  voor één apparaat kunt gebruiken. Twee SIM-kaarten plaatsen doe je zo:

1 Doe de uitwerppin in de opening van het laatje en duw voorzichtig door tot het laatje naar buiten komt.

Let op: Dat je de uitwerppin NIET in de microfoon duwt.

2 Open voorzichtig het laatje aan de linkerbovenzijde van het toestel met de uitwerppin.
3 Plaats de primaire SIM-kaart op lade 1 en de secundaire SIM-kaart op lade 2
4 Allebei met de gouden contacten omlaag. Doe het laatje weer in het toestel.
5 Schuif de lade terug in de sleuf van de lade.
Dual sim

Let op: Als je twee SIM-kaarten in gebruik hebt, kun je geen SD-kaart gebruiken.