Hoe plaats ik widgets en apps op het startscherm van mijn smartphone of tablet?

Wat zijn apps en widgets?

Een app is een applicatie (programma) dat je op je toestel kunt installeren. Een voorbeeld van een app is S Health. Met die applicatie kun je je sport activiteiten bijhouden. Ook Whatsapp is een app.

Een widget is een sneltoets op je startscherm van een app. Door middel van een widget kun je bijvoorbeeld je agenda zien zonder dat je de app hoeft te openen.

Hoe installeer ik een app?

Om een app te installeren voer je de volgende stappen uit:

1 Tik op 'Apps' linksonderin het scherm.
2 Tik op de 'Google Play Store'.

Indien je nog geen account hebt, wordt je gevraagd een Google acccount aan te maken. Zonder Google account kun je geen apps installeren. Indien je al een Google account heb, verschijn je in de Google Play Store. Hier kun je bovenin zoek naar apps (middels het vergrootglas) en apps installeren (tik op de app en tik vervolgens op installeren).

Hoe plaats ik een app op het startscherm en hoe verwijder ik een app van het startscherm?

Alle apps die op je telefoon zijn geinstalleerd kun je vinden door op 'apps' te tikken, rechtsonderin het scherm. Om een app op het startscherm te plaatsen, tik je eerst op apps (rechstonderin). Vervolgens houd je app ingedrukt en sleep je deze op je startscherm naar de plek waar je de app wilt hebben.

Om een app van het startscherm te wissen, tik je met je vinger op de app. Je houdt je vinger 3 seconde op de app en kunt deze dan naar een andere plek slepen, of naar 'wissen', bovenin het scherm.

Hoe voeg ik een widget toe aan het startscherm?

1 Ga naar het startscherm van je toestel.
2 Tik op een plek waar geen app is geplaatst, en houd je vinger 4 seconden op het scherm.
3 Er verschijnt nu een menu in beeld, of onderin je scherm, tik op 'widgets'.
4 Je ziet nu een overzicht van de widgets die je kunt plaatsen, tik op één widget, en sleep deze naar de plek op het startscherm waar je de widget wilt plaatsen.
5 Eventueel kun je de widget nog vergroten of verkleinen (dit is verschillend per widget).

In onderstaande afbeelding zie je hoe je ervoor kunt kiezen om een widget toe te voegen en hoe je de grote van de widget aanpast.

Hoe plaats ik widgets en apps op het startscherm van mijn smartphone of tablet?
Hoe plaats ik widgets en apps op het startscherm van mijn smartphone of tablet?
Hoe plaats ik widgets en apps op het startscherm van mijn smartphone of tablet?