Achtergrond van Galaxy Smartphone aanpassen | Samsung NL

Je kunt je toestel een persoonlijk tintje geven door je eigen ‘wallpaper’ in te stellen. Er is een selectie van achtergronden om uit te kiezen op je toestel, of je kunt foto's of video's gebruiken die je hebt genomen of gedownload. Je kunt er ook voor kiezen een achtergrond in te stellen die telkens verandert wanneer je je toestel gebruikt.

Tip: Als je een achtergrond of afbeelding van het internet wilt gebruiken, moet je die eerst downloaden op je toestel. Je kunt dit meestal doen door de afbeelding ingedrukt te houden totdat je een pop-up krijgt met de optie ‘Foto opslaan’ of Afbeelding opslaan. De afbeelding wordt dan opgeslagen in de Downloads map in de Galerij.

Let op: De hieronder beschreven stappen leggen uit hoe je je achtergrond kunt instellen als je toestel minimaal op Android 11 draait. Als jouw toestel op een eerdere versie van Android draait, kunnen de stappen anders zijn.

1 Tik en houd een lege plek vast op het startscherm.
Tik en houd een lege plek vast op het startscherm.
2 Tik op "Achtergrond".
Tik op Achtergronden
3 Tik op "Mijn Achtergronden" of "Galerij". Je kunt ook op "Meer achtergronden verkennen" tikken om uit een ruimere selectie achtergronden te kiezen. Verdere hulp, lees je in de sectie hieronder "Een nieuwe achtergrond downloaden".
Selecteer Mijn Achtergrond, Galerij of Ontdek meer achtergronden

Als je "Mijn achtergronden" hebt geselecteerd, tikt je op de achtergrond van je voorkeur. Als je "Galerij" hebt geselecteerd, tik je op de foto('s) of video('s) die je als achtergrond wilt instellen.

Selecteer de afbeelding die je als achtergrond wilt instellen
4 Kies of je de afbeelding wilt instellen als achtergrond voor je "beginscherm", "vergrendelscherm" of zowel je "begin- als vergrendelscherm".

Let op: Als je meer dan één afbeelding hebt geselecteerd, heb je alleen de mogelijkheid om "Instellen op vergrendelscherm" te selecteren.

Kies om de afbeelding in te stellen als beginscherm, vergrendelscherm of beide
5 Je krijgt nu een voorbeeld van je achtergrond te zien dat je kunt aanpassen voordat je het opslaat. Knijp in en uit om in te zoomen of versleep de afbeelding om de positie te veranderen.

Let op: Je kunt de positie van gedownloade achtergronden niet veranderen.

Voorbeeld van startscherm
6 Tik op "Instellen op beginscherm" of "Instellen op vergrendelscherm" of "Instellen op begin- en vergrendelscherm" om de nieuwe achtergrond op te slaan.
1 Open de Galerij-app.
2 Selecteer de afbeelding of video die je als achtergrond wilt instellen. Als je een video als achtergrond instelt, wordt maximaal 15 seconden van de video afgespeeld als achtergrond.
3 Tik op het pictogram Meer opties.
Tik op het pictogram Meer opties
4 Tik op "Instellen als achtergrond".
Tik op Als achtergrond instellen
5 Kies of je de afbeelding wilt instellen als achtergrond voor je "Beginscherm", "Vergrendelscherm", zowel "Begin- en vergrendelscherm" als "Altijd op scherm" of op "Oproepachtergrond".
Kies om de afbeelding in te stellen als beginscherm, vergrendelscherm of beide
6 Je krijgt nu een voorbeeld te zien van hoe het eruit zal zien. Je kunt nu de achtergrond aanpassen. Knijp in en uit om in te zoomen of versleep de afbeelding om de positie te veranderen.
Voorbeeld van startscherm
7 Tik op "Instellen op beginscherm", "Instellen op vergrendelscherm", "Instellen op begin- en vergrendelscherm" of "Instellen als belachtergrond" om de nieuwe achtergrond toe te passen op de gewenste optie.
8 Als je ervoor kiest om het toe te voegen als "Altijd tonen", volg je de instructies op het scherm.

Let op: De hieronder beschreven stappen leggen uit hoe je je achtergrond kunt instellen als je toestel op Android 11 draait. Als jouw toestel op een eerdere versie van Android draait, kunnen de stappen anders zijn.

1 Tik en houd een lege plek vast op het startscherm.
Tik en houd een lege plek vast op het startscherm.
2 Tik op "Achtergronden".
Tik op Achtergronden
3 Tik op "Meer achtergronden bekijken".
Selecteer Mijn Achtergrond, Galerij of Ontdek meer achtergronden
4 Tik op "Achergronden" onderaan het scherm, selecteer vervolgens de gewenste afbeelding. Je kunt op "Top" klikken om populaire afbeeldingen te zien of je kunt naar een afbeelding zoeken door op het pictogram Zoeken rechtsboven in het scherm te tikken, vervolgens op een woord te zoeken of op kleurenpalet of categorie te bladeren.
Kies je favoriete afbeelding
Zoek een nieuwe achtergrond om te downloaden
5 Zodra je een afbeelding hebt gevonden die je bevalt, tik je op de afbeelding om deze te selecteren en vervolgens op "Download".
Optie om een nieuwe achtergrond te downloaden wordt weergegeven
6 Wanneer de achtergrond is gedownload, kan je op "Toepassen" tikken om de gekozen achtergrond automatisch toe te passen of tik op de pijl terug om te bladeren en meer achtergronden te downloaden. Je gedownloade achtergronden worden opgeslagen in de map "Mijn achtergronden".

Je kunt instellen dat je achtergrond telkens verandert in een nieuwe afbeelding door het dynamische vergrendelscherm te activeren.

Let op: Dynamisch vergrendelscherm is niet beschikbaar op oudere versies van Android.

1 Tik in het achtergrond-menu op "Achtergrondiensten".
Tik Achtergronddiensten
2 Tik op "Dynamisch vergrendelscherm", tik dan op "Toepassen".
Dynamisch vergrendelscherm optie is geactiveerd
3 Selecteer de categorie die je wilt gebruiken op je Dynamisch Vergrendelscherm.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.