Hoe voeg ik contactpersonen toe en hoe beheer ik mijn contactpersonen op mijn smartphone?

Contactpersonen toevoegen

1 Ga vanuit het startscherm naar 'Telefoon'.
2 Type hier het nummer in dat je wilt toevoegen en tik op 'Toevoegen aan Contacten'.
3 Tik nu op 'Contact maken'.
4 Er verschijnt nu een scherm waar je de naam kunt opgeven. Je kunt hier eventueel een e-mailadres aan toevoegen.
5 Bovenin het scherm kun je kiezen waar je de contactpersoon wilt opslaan (op de onderstaande afbeelding is 'Samsung account' geselecteerd). Hieronder worden de voordelen per account uitgelegd.
Hoe voeg ik contactpersonen toe en hoe beheer ik mijn contactpersonen op mijn smartphone?
Hoe voeg ik contactpersonen toe en hoe beheer ik mijn contactpersonen op mijn smartphone?
Hoe voeg ik contactpersonen toe en hoe beheer ik mijn contactpersonen op mijn smartphone?

Contactpersonen beheren met verschillende accounts (Back-up)

Er zijn verschillende mogelijkheden om contactpersonen op te slaan zoals een simkaart, de apparaatopslag, een Microsoft account en een ander type account (zoals je Samsung account en Google account).

Tik op 'Contacten' en tik vervolgens op een contactpersoon om te zien waar deze contactpersoon is opgeslagen. De opslaglocatie is aangegeven middels een icoontje onder 'Verbonden via'.

Apparaatopslag / op apparaat

Contactpersonen die opgeslagen zijn op je apparaat zijn alleen inzichtelijk op je apparaat. Als je een nieuw toestel koopt, zijn die contactpersonen niet meer zichtbaar. Ook als je jouw toestel kwijt raakt of als deze gestolen wordt, ben je de contatctpersonen kwijt.

Sim-kaart

Contactpersonen die opgeslagen zijn op je sim-kaart zijn alleen inzichtelijk op het toestel waar jouw simkaart in zit. Als je van provider verandert en een nieuwe sim-kaart krijgt, zijn deze contactpersonen niet meer zichtbaar op je apparaat.

Samsung, Google of Microsoft (exchange) account

Contactpersonen die opgeslagen zijn op een van deze accounts zijn inzichtelijk op je toestel, zodra je op je toestel bent ingelogd met het betreffende account en de contacten synchronisatie hebt ingeschakeld.

Samsung Kies

Je kunt ook via Samsung Kies een back-up maken van de contactpersonen die zijn opgeslagen op je apparaatopslag. Als je een nieuw toestel hebt, kun je dat toestel aansluiten op Samsung Kies en de contactpersonen overzetten op je nieuwe toestel.

Welke contacten staan op welk account?

1 Tik vanuit het startscherm op 'Contacten' en vervolgens op de optie knop.
2 Tik nu op 'Instellingen' > 'Contacten' > 'Weer te geven contacten'

Hier selecteer je welke contacten je wilt weergeven. Selecteer bijvoorbeeld telefoon en je zult alleen de contacten zien die op je telefoon zijn opgeslagen.

Wat is het handigst?

Voor het wisselen van toestel, simkaart of provider is het handig als je je contacten hebt gekoppeld aan een van de online accounts (Samsung Account, Google Account of Microsoft Exchange ActiveSync). Als je dan wisselt van toestel, hoef je je alleen aan te melden op de dienst waaraan je contacten gekoppeld zijn.

Voor het wisselen van toestel raden wij aan om Samsung Smart Switch te gebruiken.

Contactpersonen overzetten (Sim-kaart ↔ Apparaatopslag)

Je kunt contactpersonen die op je Sim-kaart of apparaat(opslag) staan eenvoudig verplaatsen tussen deze twee opslagmogelijkheden.

1 Tik vanuit het startscherm op 'Contacten' en vervolgens op de optie knop.
2 Tik nu op 'Instellingen' > 'Contacten' > 'Importeren / exporteren'.

Let op: Als je je contacten uiteindelijk naar een online dienst wilt verplaatsen, kies je hier voor 'Exporteren naar apparaatopslag'.

Kies anders voor de opslagmogelijkheid waar je de contacten wilt hebben.

Contactpersonen overzetten van Apparaatopslag (=telefoon) naar Google of Samsung Account

Let op: Zorg er eerst voor dat je contacten op je telefoon staan voordat je deze naar een account verplaatst. Hierboven lees je hoe dat moet.

1 Tik vanuit het startscherm op 'Contacten' en vervolgens op de optie knop.
2 Tik nu op 'Accounts samenvoegen' of 'Contacten apparaat verplaatsen naar' (deze optie is niet op alle toestellen beschikbaar).
3 Kies voor het account waarmee je wilt samenvoegen (Google / Samsung Account).
4 Bevestig je keuze als je de contacten van je apparaatopslag (=telefoon) wilt overzettten naar een online account (Google / Samsung). De contactpersonen worden nu verplaatst naar de online dienst, controleer of dit gelukt is zoals hierboven is uitgelegd.

Let op: Je kunt een contact met slechts 1 account synchroniseren.

Contactpersonen ophalen

Heb je een nieuw toestel en wil je direct je contacten van je oude toestel? Als je bovenstaande stappen hebt gevolgd, staan je contactpersonen op een online account. Om deze te openen, tik je op 'Apps' > 'Instellingen' > 'Accounts' > 'Account toevoegen'. Kies er nu voor om hetzelfde Google of Samsung Account toe te voegen en schakel de synchronisatie met contacten in.

Op de back-up pagina vind je meer informatie over het back-uppen van je gegevens op je smartphone of tablet.

Contactpersonen back-up maken middels Samsung Kies

1 Download en installeer Samsung Kies op je computer of laptop en start Samsung Kies op.
2 Verbind je toestel via de USB-kabel aan je computer of laptop en selecteer je toestel in Samsung KIES.
3 In het notificatiemenu op je smartphone of tablet zie je na het verbinden van je telefoon ‘Aangesloten als media-apparaat’. Zorg dat je je toestel ontgrendelt (Ondervind je verbindingsproblemen, bekijk dan deze pagina).
4 Klik nu bovenin op 'Back-up/Herstellen' en vervolgens aan de linkerkant 'Gegevens backup'.
5 Selecteer vervolgens 'Contacts' en klik op 'Backup'. Samsung Kies maakt nu een back-up van de gegevens.
6 Om de gegevens te herstellen sluit je een ander toestel aan en klik je opnieuw op 'Back-up & herstellen'.
7 Klik vervolgens aan de linkerkant op 'Gegevens herstellen', selecteer 'contacten' en klik op 'herstellen'.

Wil je meer weten over het toewijzen van een ringtone aan een contactpersoon of de contactpersoon toevoegen aan een groep, bekijk dan deze pagina