Hoe werkt mijn toetsenbord, swype en andere toetsenbord apps?

Het is mogelijk om instellingen van je toetsenbord op je smartphone of tablet te wijzigen.

Let op: de functionaliteiten van het toetsenbord op je smartphone of tablet zijn afhankelijk van de Androidversie en het type toestel.

Veel instellingen kun je wijzigen via:

1 'Apps' > 'Instellingen' (> Algemeen) > 'Taal en invoer'.
2 Hier zie je de verschillende toetsenborden die je kunt gebruiken. Standaard staat hier 'Samsung-toetsenbord' en 'Google Spraakgestuurd'.
3 Tik op het instellingen icoontje rechts van 'Samsung-toetsenbord'.

Wijzig de instellingen van het Samsung-toetsenbord in het menu dat nu verschijnt.

Hoe werkt mijn toetsenbord, swype en andere toetsenbord apps?

Taal wijzigen

1 'Apps' > 'Instellingen' (> Algemeen) > 'Taal en invoer'.
2 Hier zie je de verschillende toetsenborden die je kunt gebruiken. Standaard staat hier 'Samsung-toetsenbord' en 'Google Spraakgestuurd'.
3 Tik op het instellingen icoontje rechts van 'Samsung-toetsenbord'.
4 Tik nu op '+ Invoertalen selecteren'.
5 Vink hier de talen aan die je wilt gebruiken voor je toetsenbord.
Hoe werkt mijn toetsenbord, swype en andere toetsenbord apps?

Wat is Swype?

Swype is een mogelijkheid op je toetsenbord om slepend woorden te typen. Zo start je bij de H en sleep je naar de O, en vervolgens naar de I. Hierna laat je het toetsenbord los en staat er 'Hoi'.

Swype inschakelen

1 'Apps' > 'Instellingen' (> Algemeen) > 'Taal en invoer'.
2 Hier zie je de verschillende toetsenborden die je kunt gebruiken. Standaard staat hier 'Samsung-toetsenbord' en 'Google Spraakgestuurd'.
3 Tik op het instellingen icoontje rechts van 'Samsung-toetsenbord'.
4 Tik nu op 'Over toetsenbord vegen'. Kies hier voor 'Doorlopende invoer'. Het kan zijn dat op jouw telefoon de optie wordt weergegeven als 'Swype' of 'Doorlopende tekstinvoer'.

Woordenboek in- of uitschakelen

Standaard voorspelt het Samsung toetsenbord fout getypte woorden. Deze optie kun je in- en uitschakelen

1 'Apps' > 'Instellingen' (> Algemeen) > 'Taal en invoer'.
2 Hier zie je de verschillende toetsenborden die je kunt gebruiken. Standaard staat hier 'Samsung-toetsenbord' en 'Google Spraakgestuurd'.
3 Tik op het instellingen icoontje rechts van 'Samsung-toetsenbord'.
4 Tik nu op 'Automatisch vervangen', schakel deze optie in als je wilt dat je toestel automatisch woorden verbeterd.

Het is niet bij alle toestellen mogelijk om woorden toe te voegen aan het woordenboek. Indien dit mogelijk is, staat deze optie bij het menu dat weergegeven wordt bij stap 3 (zie hierboven).

3x4 toetsenbord

Op sommige toestellen is het mogelijk om het QWERTY-toetsenbord (het volledige toetsenbord, zoals het toetsenbord van een computer) om te schakelen naar een 4x3-toetsenbord (zoals een ''oude'' mobiel).

1 'Apps' > 'Instellingen' (> Algemeen) > 'Taal en invoer'.
2 Hier zie je de verschillende toetsenborden die je kunt gebruiken. Standaard staat hier 'Samsung-toetsenbord' en 'Google Spraakgestuurd'.
3 Tik op het instellingen icoontje rechts van 'Samsung-toetsenbord'.
4 Tik nu op de invoertaal die je gebruikt. Er verschijnt nu een menu waarin je kunt kiezen voor '3x4 toetsenbord', tik hierop en je toetsenbord is gewijzigd naar een 3x4 toetsenbord.
Hoe werkt mijn toetsenbord, swype en andere toetsenbord apps?

Andere toetsenborden

Het is mogelijk om toetsenborden van derden te gebruiken. Deze toetsenborden (zoals Swiftkey) kun je downloaden in de Google Play Store. Om de toetsenborden te gebruiken, moet je het toetsenbord inschakelen in je instellingen.

1 'Apps' > 'Instellingen' (> Algemeen) > 'Taal en invoer'.
2 Schakel hier de toetsenbord applicatie in die je wilt gebruiken door deze aan te vinken.

Samsung garandeert niet de kwaliteit van toetsenbord applicaties van externe ontwikkelaars.