Hoe kan ik microtrillingen voorkomen?

In het algemeen treden microtrillingen op bij gebruik van een adapter die niet geaard is. Hetzelfde verschijnsel kan zich voordoen in oude gebouwen die bij de bouw niet geaard waren. Microtrillingen zijn onschadelijk, maar het gebruik van een geaarde oplader wordt aanbevolen als je enig ongemak ondervindt.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Controleer de wisselstroomadapter die je gebruikt

Met aarding wordt de beschermende maatregel bedoeld waarbij de richting van de elektrische stroom wordt veranderd om de veiligheid van de consument te waarborgen. Zoals te zien is in de afbeelding hieronder, heeft een geaarde adapter een aardingspen aan de boven- en onderkant van het stopcontact. Als je een stopcontact gebruikt dat geen aardingspen heeft, kun je microtrillingen ondervinden, afhankelijk van je omgevingsfactoren.

Niet geaard stopcontact Niet geaard stopcontact

Niet geaard stopcontact

Geaard stopcontact Geaard stopcontact

Geaard stopcontact

Probeer een geaarde lader te gebruiken

Door een geaarde lader te gebruiken, kun je gemakkelijk microtrillingen blokkeren. Zoals te zien is op onderstaande afbeelding, zijn een geaarde lader en een niet-geaarde lader fysiek verschillend. Controleer het type lader dat je gebruikt, en probeer zo nodig een geaarde lader te gebruiken. Je kunt een geaarde lader kopen bij je dichtstbijzijnde servicecentrum.

2-polige niet-geaarde lader 2-polige niet-geaarde lader

2-polige niet-geaarde lader

3-polige geaarde lader 3-polige geaarde lader

3-polige geaarde lader

Let op:

• Voor de veiligheid van de consument en het product zijn de metalen onderdelen geïsoleerd met een oxidelaag. In producten met oxidelaag kunnen microtrillingen optreden die aanvoelen als een stroom van elektrische stroom, vooral tijdens het opladen. Dit is geen defect en is een algemeen verschijnsel dat voorkomt bij producten met metalen onderdelen.
  • De schermafbeeldingen en het menu kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van je telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.