Start je Galaxy-telefoon regelmatig opnieuw op om te voorkomen dat deze langzamer gaat werken of bevriest

Als de telefoon trager reageert of met tussenpozen bevriest, kun je naar een Samsung-servicecenter gaan voor hulp, maar start eerst opnieuw op om te zien of het probleem daarmee is opgelost. Bekijk de gids hieronder voor meer details.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Maak van het opnieuw opstarten van je Galaxy-telefoon een dagelijkse gewoonte

Periodiek opnieuw opstarten kan problemen met je Galaxy-telefoon voorkomen. Als je telefoon plotseling vastloopt of te traag is, probeer je telefoon dan eerst opnieuw op te starten. Soms kan het probleem worden opgelost door de telefoon opnieuw op te starten. Het is raadzaam om regelmatig opnieuw op te starten om te zien of dat het probleem oplost voordat je naar het Samsung Servicecenter gaat.

Hoe periodieke herstarts te automatiseren

Galaxy-telefoons kunnen worden ingesteld om periodiek automatisch opnieuw op te starten. Volg de onderstaande stappen om de functie Automatisch opnieuw starten op ingestelde tijden te activeren.

Stap 1. Open Instellingen, en selecteer dan Batterij en apparaatonderhoud.

Stap 2. Tik op Meer opties (de drie verticale puntjes).

Automatisch opnieuw starten instellen stap1

Stap 3. Selecteer Automatische instelling.

Stap 4. Tik op Automatisch opnieuw starten op ingestelde tijden.

Automatisch opnieuw starten instellen stap2

Stap 5. Stel de Planning in. Je telefoon zal automatisch herstarten binnen 1 uur na de ingestelde tijd.

Automatisch opnieuw starten instellen stap3

Je telefoon zal alleen herstarten wanneer:

• Het scherm uit is.
  • De telefoon niet wordt gebruikt.
  • De batterijcapaciteit meer dan 30% is.
  • De simkaartvergrendeling uit staat.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.