Welke ontgrendelingsmethoden kan ik gebruiken op mijn Galaxy smartphone?

Je hebt de mogelijkheid om verschillende vergrendelingsmethoden in te stellen op je Galaxy smartphone om je informatie en persoonlijke gegevens te beveiligen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende methoden om het scherm van je smartphone te vergrendelen en te ontgrendelen.

Vergrendel- en ontgrendelmethoden

Let op: De beschikbare vergrendelingsmethoden zijn afhankelijk van je model en besturingssysteem. Oudere modellen zullen niet alle methoden beschikbaar hebben. Afhankelijk van de configuratie van je smartphone kan er een beperking zijn tot slechts enkele vergrendelmethoden (bijv. alleen PIN en wachtwoord). Dit kan het geval zijn wanneer er bepaalde functies (bijv. VPN, apparaatversleuteling, Exchange-server, applicaties) geactiveerd zijn op je Galaxy smartphone.

Het vergrendelscherm instellen

De instellingen zijn afhankelijk van je model en Android versie.

Voor nieuwere apparaten kan je hier de instellingen voor het vergrendelingsscherm vinden:

1 Open “Instellingen”.
2 Ga naar "Vergrendelscherm en beveiliging" of "Vergrendelscherm".
3 Tik op "Schermvergrendelingstype" of "Type schermvergrendeling".

Let op: Op oudere apparaten die op Android 4.4 of lager draaien kan je de instellingen voor het vergrendelscherm vinden bij: "Instellingen" > "Scherm vergrendelen" > "Scherm vergrendelen".

Biometrische methoden

Biometrische vergrendelingsmethoden maken gebruik van unieke fysieke kenmerken zoals je iris of vingerafdruk om je Galaxy smartphone een hoge mate van veiligheid te bieden.

Voordat een biometrische ontgrendelingsmethode kan worden gebruikt, moet een patroon, wachtwoord of pincode worden ingesteld. Deze alternatieve ontgrendelingsmethode is in bepaalde omstandigheden nodig, bijvoorbeeld als het apparaat opnieuw wordt opgestart of voordat het type vergrendelscherm wordt gewijzigd.

Je kan biometrische informatie registreren onder "Instellingen" > "Vergrendelingsscherm en beveiliging" of "Vergrendelingsscherm" > "Schermblokkeringstype" > "Biometrie".

Of als alternatief onder "Instellingen" > "Biometrie en veiligheid".

IrisscannerKlik om uit te vouwen

De volgende Galaxy smartphones zijn voorzien van deze optie:

S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9

De vorm en het patroon van je iris is uniek. Wanneer je de speciale functies van je ogen gebruikt om je apparaat te ontgrendelen, zorg je voor een hoge mate van veiligheid voor je Galaxy smartphone.

Je irisgegevens kunnen ook worden gebruikt voor verschillende andere authenticatiedoeleinden, zoals de Samsung Pass (Samsung account verificatie en web sign-in) en de Secure Folder.

De sensoren voor de irisscan bevinden zich aan de voorzijde in het bovenste gedeelte van je smartphone. Houd je gezicht in de marker en volg de instructies om je smartphone te ontgrendelen met je irisgegevens.

Let op: Wanneer je de irisscanner gebruikt, houd je het apparaat op ongeveer 20-35 centimeter afstand van je gezicht. De irisscanner werkt mogelijk niet goed als je een schermbeschermer op je apparaat hebt, een bril draagt of een recente oogoperatie heeft ondergaan.

GezichtsherkenningKlik om uit te vouwen

De volgende Galaxy smartphones zijn voorzien van deze optie:

A8 (2018), A6/A6+, J4/J4+, J6/J6+, S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9, A7 (2018), A9

Gezichtsherkenning identificeert je gezichtskenmerken en vergelijkt ze met geregistreerde gegevens om je smartphone te ontgrendelen.

De smartphone scant het gezicht met de frontcamera. Houd je gezicht in het weergegeven merk. Als het gezicht niet wordt herkend tijdens het ontgrendelen, word je automatisch om je pincode, wachtwoord of patroon gevraagd.

Intelligent ScanKlik om uit te vouwen

De volgende Galaxy smartphones zijn voorzien van deze optie:

S9/S9+ en Note9

De Intelligent Scan gebruikt zowel je gezicht als irissen om je smartphone te ontgrendelen, wat de veiligheid en het gebruiksgemak verhoogt. Met deze functie kan je het scherm eenvoudig ontgrendelen, zelfs wanneer de omgeving erg donker of te helder is.

VingerafdrukscanKlik om uit te vouwen

De volgende Galaxy smartphones zijn voorzien van deze optie:

Home-knop: S6/S6+ (Edge), S7/S7+ (Edge), A5 (2017)

Op de achterkant: A8 (2018), A6/A6+, S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9, A9

Aan de rechterkant: J6/J6+, A7 (2018)

Net als je irisgegevens kan je je vingerafdrukgegevens gebruiken om je smartphone te ontgrendelen en je identiteit op de Samsung Pass en Secure Folder te laten controleren.

Afhankelijk van het model is de vingerafdruksensor op de achterkant van de telefoon, onder of naast de camera of aan de rechterkant van de telefoon geplaatst. Bij oudere modellen is een sensor ingebouwd in de Home-knop.

Er kunnen maximaal vier vingerafdrukken worden geregistreerd.

Conventionele vergrendelingsmethoden

Let op: Als je de schermvergrendelingsmethode verandert in "Vegen" of "Geen", worden je biometrische gegevens gewist. Als je je biometrische gegevens wilt gebruiken in apps of functies zoals Samsung Pass, moet je ze opnieuw registreren.

GeenKlik om uit te vouwen

Deactiveert de huidige schermvergrendeling en het geregistreerde vergrendelscherm.

Let op: Deze optie garandeert geen veiligheid voor je telefoon. Wij adviseren je daarom een andere afsluitmethode te kiezen die je persoonlijke gegevens beter beschermt.

Vegen Klik om uit te vouwen

Ontgrendel het apparaat door het vergrendelscherm te vegen.

Let op: Deze optie garandeert geen veiligheid voor je telefoon. Wij adviseren je daarom een andere afsluitmethode te kiezen die je persoonlijke gegevens beter beschermt.

PatroonKlik om uit te vouwen

Met deze vergrendelingsmethode kan je een patroon maken dat op het scherm wordt getekend om je apparaat te ontgrendelen.

Je krijgt een veld van 3x3 punten, die je naar eigen inzicht met elkaar kunt verbinden (houd er rekening mee dat elke punt maar één keer aangeraakt kan worden).

Let op: Wees voorzichtig met het invoeren van het patroon waar anderen bij zijn, omdat het makkelijk kan worden gezien en overgenomen door anderen.

WachtwoordKlik om uit te vouwen

Gebruik een willekeurige combinatie van letters, cijfers en speciale tekens en maak een wachtwoord van minimaal vier en maximaal 16 tekens aan.

Voor maximale veiligheid maak je een complex wachtwoord aan en selecteer je een combinatie van letters en cijfers.

Let op: Wees hoofdlettergevoelig bij het gebruik van een wachtwoord als vergrendelbaar schermtype. Het is raadzaam om de informatie apart te noteren (wachtwoord, patroon, pincode).

PINCODEKlik om uit te vouwen

Voer een willekeurige combinatie van nummers in. De pincode van je telefoon moet minstens vier cijfers lang zijn.

Let op: Wees voorzichtig met het invoeren van je pincode waar anderen bij zijn, omdat het makkelijk kan worden gezien en overgenomen door anderen.

Let op: Als je je telefoon niet kunt ontgrendelen met behulp van het primaire vergrendelingsschermtype, gebruik je de alternatieve methode die je tijdens de installatie hebt opgegeven.

Als je je telefoon op deze manier niet kunt ontgrendelen, kan je het ontgrendelingsscherm van je Samsung-account uitschakelen en weer toegang krijgen tot je telefoon.

24/7 bereikbaar

WhatsApp

Stel je vraag op WhatsApp

24/7 bereikbaar

lokaal tarief