Hoe Multi View te gebruiken

Met de 2021 Multi View-functie kun je genieten van je favoriete inhoud - allemaal tegelijk - op je tv, inclusief live kanalen, apps, gameconsoles en gespiegelde inhoud van je mobiele apparaten.

Dat wil zeggen - je kunt workout video's bekijken terwijl je naar je favoriete show of game kijkt, zonder ook maar iets te missen.

Voor de 2020 Multi View-functie, zie: Tikweergave en Multi-weergave gebruiken.

Hoe Multi View starten op een Samsung Smart-tv

Multi View verrijkt je kijkervaring door multi-content te bieden voor elke
levensstijl of interesse. Volg de onderstaande instructies om Multi View te starten.

Stap 1. Druk op de toets Multi View van je afstandsbediening voor snelle toegang tot het menu Multi View.

Meervoudige weergave geselecteerd op slimme afstandsbediening.

Stap 2. Begin meteen met het kiezen van een van de aanbevolen Voorkeuzekaarten.

• Sport : Geniet van het samen kijken naar je favoriete sportwedstrijden of multi-talk door je mobiele telefoon aan te sluiten.
  • Home Workout : Probeer te oefenen terwijl je inhoud kijkt. Om jezelf te bekijken tijdens de workout, kies je een opstelling met je gsm of camera.

Of combineer verschillende inhoud van verschillende apps/bronnen op de manier die je wilt via Weergave toevoegen en/of Inhoud toevoegen.

Multiview startmenu weergegeven.

Opmerking:

• Ondersteunde apps verschillen per regio en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden bijgewerkt.
  • Het aantal schermconfiguraties verschilt per model.

Hoe de Multi View instellingen aanpassen met het contextuele menu

Je kunt de focus van elk scherm veranderen met je afstandsbediening.

Het contextuele menu verschijnt zodra je met je afstandsbediening op de Selecteer-knop drukt op het gekozen scherm.

Leer hoe je de lay-out en instellingen van de Multi View kunt aanpassen via het contextmenu.

Voor de functie Multi View kun je het onderstaande contextuele menu raadplegen.

Contextueel menu.

① App/bron wijzigen : Je kunt de app/bron van het gefocuste scherm wijzigen.

② Ga naar de modus inhoudskeuze : Je kunt inhoud doorbladeren en selecteren in de modus Inhoud selecteren. Houd de Terug-toets op de afstandsbediening ingedrukt om terug te keren naar de modus Multi View.
Je kunt ook de toets Select op de afstandsbediening ingedrukt houden om naar de modus Inhoudskeuze te gaan.

③ Schermgrootte wijzigen : Je kunt de schermgrootte groter of kleiner maken.

④ Beeld-in-beeld instellen : Je kunt kiezen in welke hoek je het PIP-scherm wilt plaatsen en je kunt ook het achtergrond- en voorgrondscherm wijzigen.

⑤ Geluidsdistributie instellen : Kies deze optie om de audio van beide schermen tegelijk te beluisteren.
Werkt ook voor het kijken naar een tv-show terwijl je naar een home workout video gids kijkt.

⑥ Geluidsweergave instellen : Sluit je Bluetooth-hoofdtelefoon aan op het scherm en luister apart naar de audio.
Werkt voor het bekijken van videoclips terwijl een familielid naar een tv-programma kijkt.

⑦ Verwijder scherm

⑧ Afsluiten naar volledig scherm :  Sla je favoriete Multi View configuratie op via de Save/Exit pop-up. Hierdoor wordt een opgeslagen kaart aangemaakt, waarmee je de volgende keer dat je Multi View gebruikt onmiddellijk je favoriete configuratie kunt invoeren.

De ondersteunde toestellen en specs om Multi View te gebruiken

Om Multi View op een Samsung-tv te gebruiken, zijn er ondersteunde tv-modellen / bronnen / mobiele telefoons / USB-camera's en apps. Voor meer details kun je de onderstaande informatie te lezen.

Het aantal beschikbare weergaven voor '21 Line-up

Het aantal beschikbare weergaven is afhankelijk van de modellen. Je kunt het aantal weergaven voor je model hieronder controleren.

Categorie

'21 Line-up

Aantal weergaven

The Wall

Micro LED (MS1A)

2~5 weergaven * 4 video’s

QLED 8K TV

Q900A/Q800A

2~5 weergaven * 4 video’s

QLED 8K TV

Q700A

2 weergaven

QLED 4K TV

Q95A/Q90A/Q85A/Q80A/Q70A

2 weergaven

QLED 4K TV

Q60A

2 weergaven

Crystal UHD TV

AU9000A

2 weergaven

Lifestyle TV

The Frame (LS03A)

2 weergaven

Ondersteunde bronnen om Multi View

te gebruiken
Om Multi View te gebruiken, worden de volgende bronnen ondersteund.

• HDMI-bronnen (STB/Console/OTT box/BDP/Laptop enz.)
  • Tuner
  • Telefoonspiegeling (Android/iOS)
  • Laptopspiegeling (iOS/Windows10↑)
  • YouTube Casting
  • USB-camera
  • SmartThings-camera
  • Omgeving (klok, weer)

Ondersteunde mobiele apparaten voor gebruik van Multi View

Om Multi View te gebruiken, worden de volgende mobiele apparaten ondersteund.

• Ondersteunde apparaten die compatibel zijn met schermspiegeling, zoals smartphones of tablets. (Android 4.2 en hoger)
  • Ondersteunde apparaten die compatibel zijn met airplay 2, zoals iPhone, iPad, iPod touch of Mac book.
  • Laptops/PC's met Windows 10

Ondersteunde USB-camera's voor gebruik op Multi View

Om Multi View te kunnen gebruiken, kan een USB-camera worden ondersteund.

Ondersteunde apps voor gebruik in Multi View

Om Multi View te gebruiken, worden de volgende apps ondersteund.

• Samsung TV Plus
  • YouTube
  • YouTube TV

Volg de onderstaande stappen om apps op je tv te downloaden.

Stap 1. Druk op de Startpagina-toetsvan je Samsung-afstandsbediening .

Stap 2. Klik op Apps 〉Zoeken.

Stap 3. Zoek naar apps die je wilt.

Stap 4. Klik op Downloaden.

Opmerking:

• Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.
  • De lijst van ondersteunde mobiele apparaten, USB-camera's en apps kan zonder voorafgaande kennisgeving worden bijgewerkt.