Tv reageert traag, wat nu? | Samsung NL

Als je tv traag reageert, kan dat een aantal oorzaken hebben. Probeer de volgende oplossingen, in onderstaande volgorde om te zien of ze je probleem oplossen.

Koud opstarten Koud opstarten

Transcriptie koud opstarten:

Wanneer de geheugen cache laag wordt, kan de tv wat traag worden

Een koude start zal de geheugen-cache op je tv wissen

Er zijn twee manieren om dat te doen

1. Afstandsbediening

Houd, met de tv aan, de aan/uit-knop ingedrukt tot het opstartlogo wordt weergegeven*

* Dit wordt niet ondersteund op Frame-modellen

2. Stekker

Trek de stekker van je tv uit het stopcontact terwijl de tv uit staat, laat de stekker 30 seconden uit het stopcontact en steek de stekker er dan weer in.

SAMSUNG

Apparaatonderhoud Apparaatonderhoud

Transcriptie Apparaatonderhoud:

Apparaatonderhoud optimaliseert je tv om de prestaties te verbeteren en controleert op mogelijke problemen.

Navigeer naar

• Instellingen
  • Ondersteuning:
  • Apparaatonderhoud*

*Als Apparaatonderhoud grijs wordt weergegeven, start de tv dan koud op en probeer het opnieuw.

Selecteer Apparaatbeheer starten om een snelle diagnose van je tv uit te voeren.

Als tijdens de diagnose een probleem is ontdekt, voer dan de zelfdiagnose uit voor verdere controles.

SAMSUNG

Opslag beheren Opslag beheren

Transcriptie Opslag beheren:

Controleer je opslagruimte en verwijder zo nodig ongewenste apps.

Navigeer naar

• Instellingen
  • Ondersteuning:
  • Apparaatonderhoud*

*Als Apparaatonderhoud grijs wordt weergegeven, start de tv dan koud op en probeer het opnieuw.

In Apparaatbeheer, selecteer Opslag beheren.

Je ziet je beschikbare opslagruimte in de rechterbovenhoek van het scherm.

Als het laag is, verwijder dan alle ongewenste apps

• Selecteer de app
  • Verwijder*

*Als de optie Verwijderen grijs is weergegeven, kan deze niet worden verwijderd omdat het een aanbevolen app is

Voor apps die je niet wilt verwijderen, kunt je hun gegevens en cache verwijderen om meer opslagruimte te krijgen

• Selecteer de app
  • Bekijk details

Het verwijderen van gegevens zal je uitloggen uit het bestaande account.

SAMSUNG

Herstart Smart Hub Herstart Smart Hub

Transcriptie Herstart Smart Hub:

Dit moet als laatste redmiddel worden gebruikt, aangezien al je gegevens van de tv verloren zullen gaan

Zorg ervoor dat je de inloggegevens beschikbaar hebt voor alle apps die je gebruikt

Navigeer naar

• Instellingen
  • Ondersteuning:
  • Apparaatonderhoud*

*Als Apparaatonderhoud grijs wordt weergegeven, start de tv dan koud op en probeer het opnieuw.

In Apparaatbeheer, selecteer Zelfdiagnose.

• Herstart Smart Hub
  • Voer je tv-pincode in*

* Als je deze niet veranderd hebt, is de standaard PIN 0000.

Je tv is over een minuutje klaar.

SAMSUNG

Als je probleem hiermee niet is opgelost, neem je contact op met Samsung ondersteuning.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.