Vad är Dubbelbild och hur fungerar den på min Galaxy S9+?

Last Update date : 2018.03.13

Dubbelbild-funktionen låter dig ta ett Livefokus-foto inzoomat på huvudobjektet sant ett foto med en vidvinkelsbakgrund i en och och samma tagning. När du tar Livefokus-foton (med teleobjektivskameran) så kommer även huvudkameran att ta foton samtidigt.

1. Teleobjektivskamera: användaren kan få objektorienterade och ofokuserade foton (porträtt) .
2. Huvudkamera: användare kan få foton innehållande även bakgrunder (porträtt+bakgrund).

Observera: Denna funktion är endast tillgänglig på S9+.
Ta bilderna med dubbelbilds-funktionen?
1. Öppna Kamera.
2. Tryck på Livefokus.
3. Se till att Dubbelbild-funktionen är aktiverad. Både en Livefokusbild och en vanlig bild kommer att sparas.

5

4. Tryck på kameraknappen för att ta ett foto.

Observera: Denna funktion är endast tillgänglig i livefokusläget och användaren kan inte se förhandsgranskningen på huvudkameran när man använder Dubbel.

Visa dubbel-tagna bilder
1. Välj ett foto taget med Dubbelbild-funktionen.

2. Välj ”Vidvinkel” i skärmens överkant för att visa fotot med en vidvinkelsbakgrund.

3. För att återvända till fotot med fokus på huvudobjektet, välj ”Närbild”.

4. För att spara fotot som en annan fil, välj ”Mer” och ’Spara som ny fil’.