Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Globalne novosti

Pametni domovi kao naša sadašnjost i budućnost

07/05/2021

Sarajevo, 7. maj 2021. godine – Virtuelni događaj Bespoke Home 2021, na kojem će kompanija Samsung Electronics predstaviti najnovije inovacije za pametne domove sa fleksibilnim i inovativnim mogućnostima, održaće se 11. maja u 16 sati. Među uređajima koji će biti predstavljeni, Samsung je najavio najnoviju Bespoke seriju kućnih aparata i usluga, kao i  ekspanziju poznatih Bespoke frižidera na tržište različitih regija, uključujući Sjevernu Ameriku i Evropu.

 

„Veoma smo uzbuđeni što ćemo korisnicima pokazati moderan dizajn, fleksibilne mogućnosti i pametne opcije za povezivanje unutar naše vizije Bespoke pametnog doma. Na događaju ćemo predstaviti postojeće kućne aparate sa proširenim mogućnostima, kao i potpuno nove proizvode i usluge. Dodatno, jedva čekamo da sa korisnicima podijelimo i našu istrajnost prema ciljevima globalne održivosti i ekologije - svijet se toliko promijenio tokom prošle godine i sada je došlo vrijeme da se i kućni aparati u potpunosti prilagode novom normalnom“, izjavio je JaeSung Lee, predsjednik i direktor odjeljenja za kućne aparate u kompaniji Samsung Electronics.

 

Filozofija pametnog doma kojeg pokreću novi Bespoke kućni aparati čine prilagodljiva i fleksibilna rješenja koja će lako odgovoriti na potrebe svačijeg životnog stila. Kako su domovi korisnika postali ujedno i njihove kancelarije, teretane i učionice, nova Bespoke pametna rješenja omogućavaju maksimalnu personalizaciju ličnog prostora, kombinujući funkcionalnost sa besprijekornim uklapanjem u enterijer. Neke od tehnologija koje će pokretati ove uređaje uključuju SmartThings platformu, kao i unaprijeđeni sistem vještačke inteligencije koji će korisnicima davati savjete u svakodnevnim kućnim poslovima, poput pripreme obroka ili organizacije ormara.

 

Dodatno, Samsung je veliki fokus na ovom događaju stavio i na stvaranje tehnologija koje omogućavaju veću održivost. Kroz smanjenje otpada i energetske potrošnje, Samsung je istrajan u pružanju dugotrajnijih, energetski-efikasnih proizvoda koji zajedno sa korisnicima smanjuju globalno zagađenje.

 

 

 

 

 

 

Pratite Bespoke Home 2021 događaj putem globalnog Samsung YouTube kanala ili zvanične Samsung web stranice, kao i putem Newsroom.samsung.com