Lokalne novosti

Ultimativno gaming iskustvo na Neo QLED i QLED televizorima

02/02/2021

Sarajevo, 01. februar 2021. godine – Kompanija Samsung Electronics objavila je da najnoviji modeli Neo QLED i QLED televizora od sada dolaze i sa posljednjim gaming unapređenjima, kreiranim u kombinaciji sa već razvijenim partnerskim rješenjima. Najnoviji modeli Neo QLED i QLED televizora u 2021. godini od sada pružaju i mogućnosti nagrađivanih Samsung gaming monitora za vrhunski osjećaj tokom igre.

 

„Korisnici danas traže izuzetne televizore za ultimativno iskustvo video igara na kompjuteru ili na gaming konzoli. Zbog toga nam je bilo presudno da nadogradimo i optimizujemo ključne gaming opcije koje su već bile dostupne na našim nagrađivanim televizorima i kompjuterskim monitorima. Ova poboljšanja omogućiće korisnicima da u potpunosti urone u svijet video igara na našim Neo QLED i QLED televizorima”, izjavio je Younghun Choi, izvršni potpredsjednik odjeljenja za vizuelno poslovanje, kompanije Samsung Electronics.

 

Najnoviji Samsung modeli televizora iz 2021. godine dizajnirani su da odgovore na sve potrebe čak i najvećih ljubitelja video igara. Svim korisnicima gaming konzola potreban je ekran koji maksimalno poboljšava performanse i kvalitet prikazanog sadržaja. Samsung QLED serija televizora omogućava igračima da vide gotovo svaki detalj u 4K rezoluciji nevjerovatne jasnoće i kontrasta. Sa automatskim načinom rada niske latencije, promjenjivom brzinom osvježavanja sadržaja i ostalim opcijama spremnim za konzole nove generacije, Samsung Neo QLED i QLED televizori spremni su za duge sate gaminga i nevjerovatnog prikazivanja virtuelnog svijeta.

 

Linija televizora za 2021. godinu sadrži novu intuitivnu traku alata Game Bar, koji je dostupan unutar gaming režima rada za jednostavno podešavanje rezolucije, ​​provjeru kašnjenja prikazivanja sadržaja, povezivanje bežičnih slušalica i još puno toga. Sa 4K rezolucijom, brzinom osvježavanja od 120 Hz i vremenom kašnjenja manjim od 5,8 ms, Neo QLED i QLED savršeni su partneri za gaming na konzolama.

 

Uz to, Q90A model televizora od 50 inča, kao i svi ostali QLED modeli od 55 inča i više su televizori koji nude podršku za AMD FreeSync™ Premium Pro tehnologiju, pružajući korisnicima podršku za gaming na kompjuterima i HDR konzolama na vrlo jednostavan način. Ova tehnologija omogućava gaming bez prekida sa najvišim performansama, gdje će nevjerovatna HDR dubina prikaza i niska latencija pružiti revolucionarno vizuelno iskustvo.

 

Neo QLED i QLED televizori donose impresivno ultraširoko iskustvo Samsung kompjuterskih monitora za gaming. Time se korisnicima daje mogućnost igranja kompjuterskih igara u razmjeri širine ekrana od 21:9, kao i sa nevjerovatnom razmjerom od 32:9 na Samsung televizorima. Modeli Neo QLED i QLED televizora iz 2021. godine, kao i modeli od Q70A podržavaju razmjeru ekrana 21:9 i 32:9, osiguravajući igračima da neće propustiti nijedan detalj tokom igranja na kompjuteru.

 

Najnoviji Neo QLED i QLED takođe poboljšavaju gaming iskustvo oštrim, jasnim i zadivljujućim zvukom. Jedna od dostupnih mogućnosti je i nova Game Object Tracking Sound tehnologija, gdje QLED televizori uz pomoć vještačke inteligencije odašilju zvuk kroz prostor u skladu sa radnjom na ekranu.

 

Za više informacijama o gaming mogućnostima Neo QLED i QLED televizora posjetite https://www.samsung.com/ba/tvs/qled-tv/gaming/.

 

####

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartphonea, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.