Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Samsung Electronics predstavio novu eru Micro LED tehnologije na sajmu ISE 2022

Modeli za 2022. godinu The Wall serije odlikuju se vrhunskim tehnološkim inovacijama, uključujući najtanji pikselski ekran do sada - od samo P0,63

16/05/2022
Samsung Electronics predstavio novu eru Micro LED tehnologije na sajmu ISE 2022 Samsung Electronics predstavio novu eru Micro LED tehnologije na sajmu ISE 2022

Sarajevo, 16. maj 2022 – Kompanija Samsung Electronics predstavila je budućnost Micro LED tehnologije na sajmu „Integrisani sistemi Evrope (ISE) 2022“ u Barseloni sa tri nova modela svoje najsavremenije tehnologije ekrana pod nazivom The Wall.

„Micro LED tehnologija definiše budućnost inovacija na polju ekrana. Od sektora luksuzne robe do ugostiteljstva i putovanja, potencijal Micro LED-a, da kompanijama omogući da ostvare više, je neograničen“, izjavila je Hijsung Ha, izvršna potpredsjednica divizije za vizuelne prikaze kompanije Samsung Electronics. „ISE je najveći sajam u svojoj kategoriji na svijetu i drago nam je što možemo da predstavimo proširenu seriju The Wall modela. Ova najnovija The Wall tehnologija donijet će prednosti koje nadmašuju očekivanja, transformisati sve vrste kompanija i stvoriti potpuno nove mogućnosti.“

 

The Wall serija za 2022. godinu – predstavljanje najtanjeg pikselskog ekrana do sada

 

Samsung je na ovogodišnjem sajmu ISE predstavio svoj model iz The Wall serije za 2022. godinu (naziv modela: IWB) – inovativni modularni Micro LED ekran koji pruža sveobuhvatno iskustvo gledanja u visokoj rezoluciji na ekranu velikog formata. Model IWB će dostupan sa veličinom piksela od 0,63 i 0,94, pri čemu je 0,63 najmanja veličina piksela do sada u The Wall seriji.

 

Funkcija mikroveličine piksela modela IWB omogućava najdetaljnijij prikaz i širenje dinamičkog raspona slike uz stepen osvježavanja od 120Hz, HDR10/10+ i LED HDR. Nakon instalacije, The Wall nudi razne veličine ekrana, za gledanje 4K filmova na 110-inčnom i nevjerovatan 8K kvalitet na 220-inčnom ekranu kako bi se ispunile sve potrebe korisnika. Ova rezolucija je unaprijeđena snažnim Micro AI (vještačka inteligencija) procesorom koji analizira sadržaj u trenutku, optimizuje kvalitet slike i eliminiše buku.

 

Ukupna veličina vitrina je povećana, što poslovnim i privatnim korisnicima omogućava da instaliraju samo četiri vitrine da bi konfigurisali UHD ekran za brži i isplativiji rad. Unaprijeđena vitrina ojačava velike ekrane visoke rezolucije i unapređuje mehanički kvalitet u cilju sveobuhvatnog iskustva gledanja i bolje prilagođavanje žlijebova. Vrijeme instalacije je smanjeno, što nudi velike prednosti za kompanije u poređenju sa standardnim LED oznakama.

 

The Wall je također opremljen vodećom tehnologijom u sektoru. Kao prvo, uz Multi View, The Wall omogućava istovremeno prikazivanje iz čak četiri izvora, sve na jednom ekranu, bez dodatnog razdvajanja neophodnog za dinamični prikaz sadržaja. Također, Black Seal tehnologija ugrađena u ekran stvara savršeno platno za čistije nivoe crne, uz sloj za ultranisku refleksiju koji se koristi za svođenje odsjaja vanjske svjetlosti na minimum. Isto tako, uz 20-bitnu obradu, The Wall pruža izuzetan kvalitet slike i savršeno iskustvo gledanja, uz maksimalnu osvijetljenost od 2.000 nita koja pruža jasniju sliku.

 

The Wall All-in-One – inovativna i jednostavna instalacija

 

U Barseloni je ove godine predstavljen i The Wall All-in-One (naziv modela: IAB), dostupan u tri različita modela: 4K 146-inčni, 2K 146-inčni i 2K 110-inčni. Ovaj nevjerovatni ekran najnovije generacije donosi inovacije ne samo u iskustvu gledanja, već i pri samoj instalaciji. Standardna rezolucija linije The Wall All-in-One iznosi 16:9. Ovaj proizvod, koji se prodaje samo po ekranu, dostupan je širom svijeta nakon završetka sajma ISE 2022.

Najinovativnija funkcija linije The Wall All-in-One je jednostavna instalacija koja obuhvata unaprijed podešeni žlijeb i opremu za postavljanje okvira. Ova oprema, koja cijeli proces čini jednako jednostavnim kao da je u pitanju standardni televizor obuhvata umjetnički dizajnirane ivice ekrana rezolucije 16:9 i ugrađeni medija player S-box, što također snižava ukupne troškove.

 

Linija The Wall All-in-One nudi elegantni dizajn sa tankim ekranom od samo 49mm, što je ukupno 59 mm nakon instalacije kad se mjeri od zida do ekrana. Ovaj tanki dizajn bez oštrih ivica omogućava direktnu povezanost preko ekrana bez posebnog uređaja za lako i jednostavno podešavanje.

 

Pored toga, uz 20-bitnu obradu, Black Seal tehnologiju i Micro AI procesor, dva 4K 146-inčna ekrana mogu da se instaliraju jedan pored drugog da bi se dobio model rezolucije 32:9 koji može da se rastavi, što donosi izuzetan kvalitet slike preko cijelog zida.

 

Raznovrsna linija ekrana prilagođena novom dobu – od EV stanice za punjenje do hibridne učionice

 

Pored vodeće Micro LED tehnologije, Samsung je predstavio i različite nove ekrane na sajmu ISE koji će ispuniti potrebe modernog doba. Nova linija predstavlja pravi primjer Samsung tekućih inovacija u razvoju rješenja među kojima su beskontaktna komunikacija i unapređenje sigurnosne funkcije.

 

Najnovija Samsung linija uređaja za otvoreni prostor za 2022. godinu (naziv modela: OHA 55’’, 75’’) dobila je potvrdu za vidljivost u vanjskim uslovima od Underwriters Laboratories (UL), a njen tanak dizajn omogućava lako postavljanje i dugotrajan rad na osnovu certifikovane ocjene zaštite IP56. Zahvaljujući izdržljivom hardveru visokih performansi, OHA funkcioniše u najrazličitijim uslovima. Jedan od primjera upotrebe je za stanice za punjenje električnih vozila (EV), koje su sve traženije s obzirom na to da prodaja električnih vozila širom svijeta nastavlja da raste.

 

U sektoru obrazovanja Samsung nastavlja da nudi iskustvo hibridnog učenja zahvaljujući svojim inovativnim proizvodima i rješenjima. Novi Samsung Flip Pro za 2022. godinu (naziv modela: WMB), dostupan u veličini od 75 i 85 inča, predstavlja interaktivnu tablu koja i nastavnicima i učenicima pruža unaprijeđeno korištenje i specijalizovane funkcije kako bi se zadovoljile rastuće potrebe u ovoj oblasti.

 

Nova povezivost Samsung modela Flip Pro preko USB-a tip C nudi integrisanu video kontrolu i snagu (punjenje od 65W), dok vodeće funkcije kašnjenja reakcije ekrana i višestrukih dodira omogućavaju istovremenu saradnju između čak 20 osoba[1]. Novi intuitivni kontrolni panel, senzori kontrole osvjetljenja i četiri prednja i zadnja zvučnika unapređuju ukupno iskustvo rada u učionici i omogućavaju nesmetanu video komunikaciju u hibridnoj ili učionici na daljinu. I na kraju, pored toga što omogućava višestruki prikaz na čak četiri ekrana, uz SmartView+ čak 50 uređaja može istovremeno da se bežično poveže na ekran, što je idealno za veće sale sa sastanke i digitalizovane učionice. Ova tehnologija radi nesmetano u pozadini, tako da je i nastavnici i učenici mogu lako koristiti.

 

Odjeljak ISE 2022 virtuelnog iskustva omogućio je posjetiocima da virtuelno dožive inovativne ekrane i rješenja na licu mjesta. Više informacija o Samsung inovativnim digitalnim proizvodima i rješenjima pogledate na https://www.samsung.com/ba/business/led-signage/the-wall/b2b-led-signage-iw008j-lh016iwjmws-xu/ i https://www.samsung.com/ba/.

 

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite http://news.samsung.com.

 

[1] Pri povezivanju na WorkSpace su potrebni internet pretraživač i eksterni uređaji.