Erfgoed

Erfgoed

Hoe het
allemaal begon

Hoe het
allemaal begon

Wat we in 1969 begonnen, is door de jaren heen geëvolueerd en uitgebreid. In het Koreaans betekent het woord ‘Samsung’ ‘drie sterren’ en de naam draagt de visie van oprichter Lee Byung-chull voor het bedrijf: om te schitteren als sterren in de lucht, groot, sterk en eeuwig glanzend. Het woord 'drie' staat voor groot, overvloedig en sterk, terwijl 'ster' staat voor helder, luchtig en eeuwig glanzend. Sindsdien hebben we een heel universum van mogelijkheden bewandeld. We vinden het geweldig om het erfgoed van ons merk met jou te delen, het verhaal van hoe het allemaal is ontstaan. Ontdek de mijlpalen van ons bedrijf en de evolutie van ons logo in de loop der jaren.

In een witte rechthoek in een geel kader staat een oud model van een rekenmachine van Samsung met het in het grijs geschreven jaartal 1969 In een witte rechthoek in een geel kader staat een oud model van een rekenmachine van Samsung met het in het grijs geschreven jaartal 1969

Bij jou in de buurt aankomen

Onze eerste wereldwijde erkenning kregen wij in de jaren ‘70 toen wij begonnen met de massaproductie van huishoudelijke apparaten. We werden al snel de grootste fabrikant van zwart-wit tv’s en maakten de weg vrij om een leider in de halfgeleiderindustrie te worden. De drie sterren die de visie van Samsung vertegenwoordigen, werden tot 1993 in onze vorige logo’s gebruikt.

Een kleine stap voor ons, een grote sprong voor iedereen

De jaren tachtig waren een dynamisch tijdperk voor de elektronica-industrie en Samsung. We richtten twee onderzoeks- en ontwikkelingscentra op die de basis vormden van onze wereldwijd toonaangevende technologieën van vandaag. En om dit begin van nieuwe mogelijkheden te markeren, hebben we ons logo bijgewerkt om een gevoel van geïntegreerd imago toe te voegen aan onze merkidentiteit.

Merkidentiteit voor geavanceerde technologie

In de jaren 90 introduceerden we de wereld aan vele primeurs: ‘s werelds eerste 64M DRAM, digitale TV, MP3 en meer. Om een indruk van uitmuntendheid achter te laten bij onze wereldwijde klanten, hebben we ons merk een geheel nieuw gezicht gegeven. Nadat we blauw als onze merkkleur hebben gekozen, hebben we een nieuw logo ontworpen - wit lettermerk op een blauwe ovale achtergrond.

Gewoon iconisch

In het digitale tijdperk bleven we concurrerende producten maken door middel van voortdurende innovatie en geavanceerde technologieën. Maar we streven naar een hoger niveau. Om het toonaangevende wereldwijde merk te worden, hebben we ons logo vereenvoudigd door de ovale achtergrond te verwijderen en het lettermerk te veranderen in onze kenmerkende Samsung Blue.

Blijf de concurrentie voor

We vertragen niet. We zetten ons in om een nog betere ervaring voor onze klanten op te bouwen en meer creativiteit in de wereld te brengen
met producten zoals de Galaxy Z-serie, huishoudelijke apparaten op maat en lifestyle-tv’s.
We zullen onze grenzen blijven verleggen met meer gepersonaliseerde en op maat gemaakte ervaringen voor de jaren die voor ons liggen.

50 jaar en we gaan nog door

Terwijl we onze productinnovaties voortzetten, investeren we in toekomstige technologie zoals 5G/6G, AI en robotica, waardoor we ons leiderschap in de technologie-industrie versterken.
Onze wereldwijde aanwezigheid komt tot uiting in onze bedrijfsidentiteit en het lettermerk, bij klanten over de hele wereld.