Samsung Flip

AIDA template

Introductie

De Samsung Flip AIDA template wordt gebruikt om in kaart te brengen hoe je klanten stapsgewijs over kunt halen tot een aankoop. AIDA is een acroniem voor Attention / Awareness, Interest, Desire en Action.

Rules of the game

De theorie is dat je eerst een grote groep mensen bewust moet maken van je aanbod om hiervan een gedeelte over te houden aan mensen die interesse zullen tonen. Vervolgens zal van deze groep een klein gedeelte de wens hebben om tot aankoop over te gaan. En van deze groep blijft echter maar een klein gedeelte over die daadwerkelijk iets koopt.

Stappen

 1. Attention
  Definieer alle acties die je onderneemt om je product of dienst onder de aandacht te brengen en schat in hoeveel mensen je zult bereiken.
 2. Interest
  Definieer alle acties die je onderneemt waarmee je de interesse gaat opwekken bij iedereen die je bereikt en hoeveel van deze mensen ook echt geïnteresseerd zullen zijn. Geef aan hoeveel mensen interesse zullen hebben in je product of dienst.
 3. Desire
  Definieer alle acties die je onderneemt die de interesse, van de personen die geïnteresseerd zijn, zal omzetten in een verlangen om tot aankoop over te gaan. Geef aan hoeveel mensen een verlangen zullen hebben.
 4. Action
  Definieer alle acties die je onderneemt om de mensen, die een verlangen hebben om tot aankoop over te gaan, ook daadwerkelijk tot aankoop over te laten gaan. Geef aan hoeveel mensen iets zullen kopen bij je. 

Naar alle brainstorm templates  |  Naar alle marketing brainstorm templates

References: Free interpretation by Ben Steenstra - mindd.calltheone.com