Samsung Flip

offline sales funnel template

Introductie

De Samsung Flip offline sales funnel template staat voor het proces vanaf het eerste contactmoment met een potentiële klant tot en met de aftersales. Door de tussenliggende stappen in kaart te brengen, wordt inzichtelijk waar potentiële kopers een klant worden en hoe je deze conversie kan vervroegen of verhogen.

Rules of the game

Elke klant en elk aanbod is anders. Deze template is daarom indicatief en kan naar eigen inzicht aangepast worden.

Stappen


Het acquisitie proces

Definieer alle mogelijke contactmomenten met potentiële klanten over een periode van tijd. Bijvoorbeeld een dag, een week of een maand. Bepaal daarna het bereik per contactmoment in aantallen.

Conversie 1: Van acquisitie naar interesse
Definieer per contactmoment hoeveel procent van de potentiële klanten actie onderneemt om mogelijk iets te gaan kopen. Bijvoorbeeld door te bellen, te mailen of de fysieke winkel binnen te lopen. Vul per actie in hoeveel potentiële klanten contact zoeken.

Conversie 2: Van interesse naar aankoop
Definieer per actie hoeveel procent van deze klanten die initiatief hebben genomen tot aankoop zal overgaan en wat de hoogte van het aankoopbedrag is. Het aankoopbedrag kan per ondernomen actie verschillen. Vul per actie het aantal klanten en het gemiddelde aankoopbedrag in. Vul ook het totale aankoopbedrag van alle klanten in.

Conversie 3: Van aankoop naar aftersales
Definieer het totaal aantal klanten dat iets gekocht heeft en het gemiddelde aankoopbedrag van al die klanten. Vul vervolgens het percentage en aantal klanten in dat terugkomt voor een service vraag of een klacht heeft. Vul ook het bedrag per service vraag en/of klacht in en bereken het totaalbedrag aan aftersales kosten.

Conversie optimalisatie
Analyseer per conversiemoment waar en hoe je verbeteringen kunt aanbrengen om de conversie qua aantallen of bedrag te verhogen.

Naar alle brainstorm templates  |  Naar alle marketing brainstorm templates

References: Free interpretation by Ben Steenstra - mindd.calltheone.com