Samsung Flip

template voor de PMT analyse van Abell & Hammond

Introductie

De Samsung Flip template voor de PMT van Abell & Hammond wordt gebruikt om de specifieke markt voor een product of dienst in kaart te brengen met behulp van drie assen. Er wordt gekeken naar het aankoopgedrag, de behoefte van de doelgroep en de wijze van productie en/of gebruikte technologieën.

Rules of the game

Voor het gebruik van de PMT Abell & Hammond template is inhoudelijke kennis van het productieproces, het aankoopgedrag en de behoefte van de doelgroep noodzakelijk. Meestal wordt er voorafgaand aan het gebruik van dit model eerst een marktonderzoek gedaan.

Definities


De afnemers as:
 Op deze as komen het soort afnemers binnen de doelgroep te staan. Bijvoorbeeld omschreven door hun beroep, inkomen of leeftijd.

De behoeften as: Op deze as komen alle wensen van de doelgroep te staan zoals wijze van levering, beschikbaarheid, of specifieke leveringsvoorwaarden. 

De technologieën of productie as: Op deze as komen alle manieren van productie of gebruik te staan. Bijvoorbeeld geschikt voor een magnetron en oven. Maar ook zaken als milieuvriendelijk of biologisch.

Naar alle brainstorm templates  |  Naar alle marketing brainstorm templates

References: Free interpretation by Ben Steenstra - mindd.calltheone.com