Samsung Flip

doelgroep focus template

Introductie

Deze Samsung Flip doelgroep focus template geeft inzicht in het aankoopgedrag van de doelgroep waar een onderneming zich op richt. Dit helpt om zowel het product of de dienst én de communicatie beter af te stemmen op de klant. Het helpt ook om medewerkers meer te laten bijdragen om de juiste doelgroep te bedienen. 

Rules of the game

Vroeger werden doelgroepen omschreven aan de hand van zaken zoals leeftijd, geslacht, inkomen, gezinssamenstelling en demografische gegevens. Het is tegenwoordig veel complexer geworden. Dit model gaat uit van een generalisering van een type persoon.

Stappen

 1. Profielschets primaire en secundaire doelgroep
  Tijdens het profielschets proces benoem je het type personen die je generaliseert door ze een naam, een beroep en een omschrijving te geven. Net zoals de FBI bij een criminele profielschets waarschijnlijkheden omtrent een verdachte benoemt, doe je nu precies hetzelfde. De vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Wat is waarschijnlijk dat deze persoon doet, hoe deze leeft, denkt, is qua karakter, etc.

  Voorbeeld: De persoon met de naam Leo is 43 jaar, is bakker of groenteboer, werkt met 2 medewerkers, is getrouwd, gaat zaterdag naar voetbal, houdt van zekerheid en regelmaat, etc. 

  Deze profielschets laat nog steeds ruimte om ook loodgieter te zijn, of om niet naar voetbal te gaan, maar een basketbal fan te zijn. Het gaat erom dat je een beeld kunt vormen van wat voor soort persoon het is. 

 2. Profielschets gewenste doelgroepen
  Maak drie varianten van de primaire doelgroep die je graag in de (nabije) toekomst zou willen bedienen. 

 3. Actiepunten
  Benoem de acties per doelgroep, die je kan ondernemen om deze doelgroep aan te spreken en aan te trekken.

Naar alle brainstorm templates  |  Naar alle marketing brainstorm templates

References: Free interpretation by Ben Steenstra - mindd.calltheone.com