Evenement

Batibouw 2019: Een rondleiding doorheen Samsung’s Connected Home met Hanne Baekeland

Mar 01. 2019

Eind oktober 2018 wist Hanne Baekeland de jury (én het publiek) te overtuigen tijdens de Samsung Challenge op de Digital Economy Day . Met haar idee pleitte Hanne, laatstejaarsstudente New Media & Society aan de UGent, voor een conceptueel smart house; een pop-upwinkel die consumenten een ervaring met slimme toestellen aanbiedt.

Toevallig werkt Samsung al enkele jaren aan een gelijkaardig concept: Samsung’s Connected Home. Hanne kwam een kijkje nemen op de Samsung Booth op Batibouw, waar ze zelf het slimme huis kon beleven.

Hanne Baekeland op Samsung Connected Home

Thuiskomen in de toekomst

“Met mijn concept had ik twee doelen voor ogen. Enerzijds probeerde ik de afstand tussen consumenten en the Internet of Things (IoT) te verkleinen. Anderzijds wilde ik dat mensen IoT positief ervaren dankzij Samsung. Ze kennen het niet en vertrouwen het nog te weinig”, legt Hanne uit.

Tijdens haar bezoek aan Samsung’s Connected Home op Batibouw kon Hanne met haar eigen ogen zien dat Samsung er net zo over denkt.
Hoewel het slimme huis boordevol nieuwe snufjes staat, krijg je meteen het gevoel alsof je thuis bent.

Het huis straalt vertrouwen uit.

Samsung Connected Home Interior

Connected Living

The Internet of Things vertaalt zich bij Samsung in het Connected Living -concept. Alle huishoudapparaten staan met elkaar in verbinding en wisselen informatie uit om jouw leven eenvoudiger te maken.
Centraal in deze beleving staat de SmartThings app. Met deze applicatie kan je verschillende toestellen gemakkelijk verbinden.

Enkele voorbeelden;

• Bekijk vanop de koelkast wie er voor de deur staat. Dan kan je zelf bepalen of je de deur opendoet of niet;
• Bedien de verlichting en kies de kleur van jouw lampen – allemaal met je smartphone vanuit jouw bed;
• Wil je thuiskomen in een ordelijk huis? Bestuur met jouw smartphone de Samsung POWERbotTM waar je ook bent.

De keuken, het kloppend hart van jouw slim huis

Centraal in Samsung’s Connected Home - en ook in Hanne’s concept – staat de keuken. En centraal in die keuken fonkelt de Samsung Family HubTM .
De Samsung Family Hub™ is een slimme koelkast die jouw leven vereenvoudigt. Met drie ingebouwde camera’s kan je de inhoud bekijken terwijl je boodschappen doet.
Even geen zin om inkopen te doen? Geen probleem! Samsung werkt samen met Take Away zodat je gemakkelijk eten kan bestellen.

Blijft de inspiratie uit om te koken? Ook dat kan gemakkelijk opgelost worden. Via Smart Recipes kan je recepten downloaden met de boodschappen uit jouw koelkast.

Samsung Connected Home

Kunst met een grote 4K

“The Frame inspireert me het meest”, verzekert Hanne ons. The Frame, dat is de combinatie tussen een televisie en een kunstwerk.
Als je de display aanzet, krijg je een TV-scherm in 4K UHD dat je volledig kan bedienen met jouw smartphone. Netflix, Spotify en Youtube zijn allemaal in één swipe bereikbaar.

Maar in tegenstelling tot een gewone televisie transformeert het toestel in een kunstwerk wanneer het in slaapstand gaat.
Je kan kiezen uit talrijke werken in onze Art Store om jouw persoonlijke favorieten naar de huiskamer te brengen: kunstwerken uit wereldvermaarde musea zoals Albertina, Museo del Prado, Van Goghmuseum,…

Binnenkort binnen swipebereik.

Slim, en dat weldra overal!

Hoewel Samsung’s Connected Home niet helemaal overeenstemt met het concept van Hanne, beantwoordt het toch aan haar voornaamste insteek: consumenten slimme toestellen laten ervaren.

En dat is belangrijk.

“Op korte termijn gaan we in het dagelijks leven te maken krijgen met slimme toestellen op openbare plaatsen. Ik denk aan ziekenhuizen of in het verkeer.
Er staan nog altijd mensen weigerachtig tegenover the Internet of Things. We moeten deze digitale kloof dichten”, besluit Hanne.

Ben je geïnspireerd door de ervaring van Hanne? We staan nog tot en met 3 maart op Batibouw . Kom gerust eens langs op stand 07415 (Paleis 7).