Kies jouw locatie en taal.
Others

Digital signage zo helder als 4000 kaarsen

jan. 24. 2020

Windowdressing is aan een flinke revival bezig. De hoofdrol is weggelegd voor de high-brightness displays in je etalage. Deze retail trend heeft een flinke impact: voorbijgangers krijgen dat extra zetje om binnen je winkel te gaan ontdekken.

Retail displays met de nieuwste technologie, zoals de Samsung OM Series, zijn uitzonderlijk helder. Ze bereiken een lichtintensiteit van 4000 NIT – het equivalent van 4000 kaarsen op één vierkante meter. Zo valt jouw etalage op, zelfs op een heel zonnige dag, en creëer je een onweerstaanbare winkel.

Ontdek hoe high-brightness displays klanten meer doen kopen in jouw winkel, lees de Samsung whitepaper.

Retail trend: de winkel als belevingscentrum

Klanten gaan niet alleen shoppen om dingen te kopen. Ze gaan in fysieke winkels op zoek naar een leuke en persoonlijke ervaring.
Vroeger waren het winkelbedienden die je aanspraken en naar je wensen vroegen. Vandaag komt daar slimme technologie bij, zoals digital signage. Onderzoek wijst bovendien uit dat klanten sneller impulsieve aankopen doen wanneer ze interactie hebben met digital signage.

Ook jij kan met je etalage in een mum van tijd meer verkopen , met de juiste content, licht én kleuren: exact de aspecten waarin Samsung high-brightness displays uitblinken.

Een strategie voor je winkel displays

Heb je content klaar? Ideaal, dan kun je de digital window signage optimaal inplannen. Denk strategisch en speel in op wat mensen aanspreekt:

• Doe aan dayparting. Afhankelijk van het moment van de dag, passeert een bepaald doelpubliek voorbij jouw vitrine. Hou daar rekening mee wanneer je je content maakt en uitstuurt. Promoot ’s morgens bijvoorbeeld je ontbijtformule en pas jouw signage-content rond de middag aan om de lunchkaart te presenteren.


• Speelt de lokale voetbalploeg een belangrijke wedstrijd of vindt er in de buurt een optreden plaats? Zet alles in een content calendar en lanceer je boodschap op de juiste momenten. Door in te spelen op events, spreek je mensen aan op wat zij op dat moment leuk of belangrijk vinden. En dat is natuurlijk een plus! 

Beken kleur en verkoop meer

Ook kleuren spelen een belangrijke rol in winkel displays. De juiste kleuren geven voorbijgangers onbewust een bepaald gevoel.
Daardoor zijn ze sneller geneigd om je aanbod te ontdekken en iets te kopen.
Dit zijn een aantal vuistregels om een kleurenkalender op te stellen, vastgelegd door designer Claudia Herke:

• Felle kleuren (citroengeel, roze, mandarijnoranje) zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel tijdens de zomer.
• In het herfstseizoen stralen kaneelbruin, grijs, wit en beige soberheid uit.
• Het hoogtepunt van jouw kleurenkalender is natuurlijk de kerstperiode. Geef je etalage een feestelijke tintje met donkergroene, witte, gouden en (licht)blauwe tinten.


Leer hier hoe klanten te overtuigen met digital signage.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.