Informatieve illustratie

Samsung bevestigt voorsprong op led-displaymarkt met ISE 2017 Award

Oct 30. 2017

Samsung bevestigt voorsprong op led-displaymarkt met ISE 2017 Award
De opmars van led-displays is niet te stuiten. Met hun beeldkwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid overtuigen ze almaar meer grote én kleine bedrijven. Op de jaarlijkse hoogmis van de audiovisuele sector wedijverden ze voor de aandacht van de tienduizenden bezoekers. Maar de felbegeerde bekroning voor het beste nieuwe professionele ledscherm? Die ging naar Samsung.

AV-professionals uit alle hoeken van de wereld stroomden van 6 tot 9 februari samen op ISE 2017 in Amsterdam. Hier maakten ze kennis met de nieuwste trends en innovatiefste oplossingen op het vlak van audio, unified communications en … digital signage. In die laatste categorie gooit Samsung traditiegetrouw hoge ogen. Dit jaar pakte het onder meer uit met de gloednieuwe SMART LED IF-signagedisplays.

Helder en compact

Deze professionele displays betekenen een nieuwe stap vooruit op het vlak van beeldkwaliteit binnen het ledsegment. Fine pixel pitch zorgt ervoor dat dat de individuele leds dichter bij elkaar staan en een hogere resolutie opleveren. Nieuwe technologieën zoals LED High Dynamic Range, Integrated Color Control en Low Gray Level Correction versterken dan weer de levendigheid van het beeld. Ideaal voor haarscherpe content die niet begrensd of onderbroken wordt door de klassieke schermranden, dus. Bovendien kan je je content centraal beheren met S-Box en MagicINFO.

Die veelzijdigheid en krachtige visuele impact gaan samen met een compact formaat en een laag gewicht. Daardoor zijn deze toestellen bijzonder geschikt voor een vlotte installatie in kleinere binnenruimtes. Verder kan je er moeiteloos 16:9 schermen mee samenstellen. En met een FULL HD resolutie van 1920 x 1080 pixels zeg je scaling voorgoed vaarwel. Geen wonder dat de SMART LED IF-Serie door de prestigieuze vakpublicatie rAVe werd verkozen tot Best New Indoor LED Product.

Strenge selectie
rAVe kondigde de winnaar aan op 3 april – bijna 2 maanden na ISE. Waarom zo lang wachten? Omdat rAVe niet over één nacht ijs gaat. Gesponsorde nominaties zijn uit den boze, de onafhankelijke rAVe-reporters baseren zich niet op spec sheets maar bezoeken persoonlijk elke stand en bekijken alle producten. Pas na een grondige vergelijking volgt het eindoordeel.

Het maakt deze eerste prijs nog indrukwekkender. Bovendien haalde Samsung een tweede bekroning binnen: de Samsung QLED-display mag zich vanaf nu Best New Video Product noemen.

Erkenning uit de sector

Ook de lezers van rAVe zijn in de wolken over de audiovisuele oplossingen van Samsung. Op de recentste InfoComm-vakbeurs (Orange County VS, juni 2017) gaven ze een Readers’ Choice Award aan de SMART LED IF-Serie in de categorie Favorite Video Wall Product. En ze verkozen Samsung ronduit tot Favorite Display Manufacturer.

Ook Samsung QLED Signage, met besturingssysteem Tizen 3.0, viel in de prijzen op Infocomm. Het kreeg de Best of Show-award van Digital Signage Magazine (NewBay Media).

De awards vormen een erkenning van de innovatie van Samsung op het vlak van visual displays. “Een hele eer”, zegt Ron Gazzola, Senior Vice President B2B IT Sales & Marketing bij Samsung Electronics America, “Temeer omdat we de prijzen krijgen uit handen van vakgenoten, media en eindgebruikers. We blijven samenwerken met onze partners om nieuwe oplossingen op de markt te brengen. Solutions die bedrijven helpen om meer te verkopen, met meer winst en een grotere betrokkenheid van klanten.”

Meer weten over de Samsung SMART LED IF-Serie? Bekijk ze hier in detail