Others

Calm: download jouw relaxerende levensstijl

May 08. 2019
Woman relaxing in rose garden

Meditatie wint nog elke dag aan populariteit. Schrijvers en ondernemers, sporters en vaklui, … Iedereen heeft vroeg of laat nood aan innerlijke rust. Vooral onder de torenhoge verwachtingen van onze gedigitaliseerde samenleving.
De smartphone kan je goeroe zijn – in combinatie met de juiste meditatieapp.


Ondernemer én unofficial spokesperson voor meditatie Tim Ferriss, adviseert zijn volgers om Calm uit te proberen. Die app werd al miljoenen keren gedownload en overtuigt iedere dag minstens 40.000 nieuwe personen. Hoe haal jij alles uit Calm? Drie tips:

1. Verlies je ademhaling niet uit het oog.
2. Begin met korte sessies en bouw dan op.
3. Zonder jezelf af in een rustige omgeving.

Controleer je ademhaling


Ademhalen, daar draait het om bij meditatie. Want door stress ga je verkeerd ademen. Op korte termijn leidt dat tot duizeligheid, een opgejaagd gevoel, overmatig zweten, …
Op lange termijn kun je er ziek van worden.

Het is dus cruciaal om tijdens je werkdag – hoe hectisch ook – geregeld op adem te komen. Calm biedt talrijke ademhalingsoefeningen om uit te proberen.
Een populaire oefening is de Breathe Bubble. Met die Breathe Bubble haal je diep adem door de neus of mond terwijl je een cirkel volgt op je scherm.
Al na vijf minuten merk je het verschil. Do try this at home.

samsung galaxy watch and samsung galaxy smartphone connection with Calm App session in progress

Begin met korte sessies


Mensen die beginnen met mediteren nemen vaak te veel hooi op hun vork. Ze plannen elke dag 20 à 30 minuten en steken vol enthousiasme van wal.
Maar ze houden dat intensieve ritme niet vol. Al snel slaan ze een sessie over. En een tweede, derde, … Begin daarom met kleine stapjes.

Plan dagelijkse sessies van 10 minuten – op een vrij moment. Kies een begeleide mindfulness-meditatie in de app. En mediteer wanneer je opstaat of gaat slapen.
Calm herinnert je aan je sessies met een notificatie. Hou vol! Wees je er ook van bewust dat meditatie geen magie is. Het vraagt een inspanning.
En hoe meer je het doet, hoe beter je je voelt.

Zonder jezelf af op een rustig plekje


De meeste mensen mediteren in hun slaapkamer. Maar wat als je onderweg bent en je hoofd wilt leegmaken?

Op kantoor
Misschien heeft je kantoorruimte wel een quiet space waar jij even alleen kan zijn. Een lege vergaderruimte tijdens de middagpauze werkt ook.
In de wagen
Argh, weer een file! Wacht niet tot je je tanden van frustratie in je stuur zet. Zoek een parkeerplek en laad je batterijen op. Met wat geluk is de file fel verminderd wanneer je verderrijdt.
In het park
De ideale locatie is een park, bos of tuin – bij goed weer natuurlijk. Plant jezelf in de schaduw van een boom en kom meteen tot rust.

Vind je geen rustig plekje? Schakel dan je omgeving uit met noise-cancelling hoofdtelefoons. En kies een van de relaxerende playlists in de Calm-app.
Plug je headset in en waan je meteen in een oase van rust.

Sinds 4 maart is Calm beschikbaar via Samsung Health in 10 verschillende landen. Download vandaag jouw relaxerende levensstijl.

samsung galaxy watch and samsung galaxy smartphone connection with Calm App meditation session finished