Others

Meer creativiteit in je dag dankzij deze 3 apps

Apr 17. 2019

Doorwerken terwijl je op de trein zit, thuis snel een maaltijd samenstellen en dan met volle mond vertrekken naar de fitness, … Herkenbare drukte? Veeg ze weg met een dosis creativiteit. Zo word je kalmer en gelukkiger, en voel je je op langere termijn beter in je vel. En het enige wat je daarvoor nodig hebt, is je smartphone of tablet en 3 apps die wonderen doen.


Dat creativiteit gelukkig maakt, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek . Maar hoe breng je creativiteit in je leven zonder een heuse carrièreswitch? Want niet iedereen is graphic designer, creative director of geboren kunstenaar. Wat dacht je van een creatieve hobby? Dankzij de vele creativiteitsapps die vandaag bestaan, wordt het alleen maar makkelijker om die uit te oefenen. Klei, penseel of pen heb je al niet meer nodig – het scherm van je Galaxy Note9 , S10 of Tab S4 volstaat.

Hieronder bespreken we drie apps die je creativiteit een boost geven.

Music, maestro!


Is muziek je ding? Doe dan maar een vreugdedansje. Want met de juiste app heb je je gitaar, saxofoon of piano altijd en overal bij de hand.
Gebruik bijvoorbeeld de Magic Piano-app , een virtuele piano op je smartphone of tablet. Kies een lied dat je kent en speel het na, door op het juiste moment de juiste toetsen in te drukken. Of maak je eigen pianostukken en deel die met vrienden en familie.

Schetsen en schilderen


Schetsen, schilderen of tekeningen maken, minimalistisch en digitaal: dat is de Tayasui Sketches-app in een notendop. Een applicatie waarop verschillende borstels, potloden, pennen en zelfs soorten papier je het gevoel geven dat je echt aan het schilderen of schetsen bent.

Art by ChuppyTim on Samsung Note

Kleuren voor volwassenen


De voorbije jaren kwam kleuren voor volwassenen heel erg op. Tegenwoordig hoef je daarvoor niet eens kleurplaten en potloden bij de hand te hebben.
Je hebt genoeg aan het scherm van je Galaxy Note9 , de S Pen en de PENUP-app. Klik op het tabblad ‘Coloring’, kies een van de uitdagende kleurplaten (kolibri, zeepaardje, mandala, …) en ga aan de slag. Je raakt al snel in de ban van een wereld vol kleur.

Schuilt er een kunstenaar in jou? Dan kun je met PENUP ook je eigen artwork creëren en delen met de PENUP-community.

Hoge resolutie voor meer realisme


Natuurlijk bestaan er nog veel meer creativiteitsapps. Ook schrijven ( iA Writer ), foto’s bewerken ( Adobe Photoshop Express ) of video’s editen ( FilmoraGo ) doe je vlot op je smartphone of tablet. Of wat dacht je ervan om enkele traditionele hobby’s op te pikken: koken, boetseren of pottenbakken?

Als je digitaal blijft, is een scherm met hoge resolutie belangrijk. Schilderen, schrijven, muziek maken of schetsen wordt dan veel realistischer. Kies voor de Galaxy Note9 , S10 en Tab S4 voor optimale beeldkwaliteit, meer voldoening van je creaties en de rust die je verdient.

Designer creating with the Samsung Note