Others

Krik je verkoopcijfers op met semi-outdoor digital signage

Apr 26. 2019

Windowdressing is aan een flinke revival bezig. De hoofdrol? Die is voor de high-brightness display in jouw etalage.
Fris je vitrine op met Samsungs semi-outdoor signage en geef potentiële klanten dat extra duwtje in de rug om je winkel te ontdekken.


Windowdressing verscheen samen met de eerste grote warenhuizen in het straatbeeld. Een window dresser kleedt een vitrine op zo’n manier in dat die voorbijgangers verleidt om binnen te gaan. Met de juiste content, planning én kleuren verhoog ook jij jouw sales in een mum van tijd. En laat dat nu de aspecten zijn waarin Samsungs semi-outdoor signage uitblinkt.

De winkel als belevingscentrum


Klanten gaan niet alleen shoppen om dingen te kopen. Ze gaan in fysieke winkels op zoek naar een leuke en persoonlijke ervaring.
Vroeger waren het winkelbedienden die je aanspraken en naar je wensen vroegen. Vandaag komt daar slimme technologie bij, zoals digital signage.
Onderzoek wijst bovendien uit dat klanten sneller impulsieve aankopen doen wanneer ze interactie hebben met digital signage.

In 2012, bijvoorbeeld, ontwierp warenhuis John Lewis een interactieve vitrine met digital signage in Oxford Street om meer klanten te doen vallen voor de Samsung Smart TV.
Via een intercom sprak de slimme etalage voorbijgangers aan. Dat interactieve aspect deed passanten stoppen en kennismaken met het product.
Sommige passanten kochten het zelfs meteen aan.

Denk dus na over hoe jij jouw vitrine met digital signage en opvallende content interactief kunt maken.

Woman walking by Semi-Outdoor digital signage displays

Plan jouw volgende content update


Heb je content klaar? Ideaal, dan kun je jouw digital window signage inplannen zoals jij dat wil. Denk strategisch en speel in op wat mensen aanspreekt:

• Doe aan dayparting. Afhankelijk van het moment van de dag, passeert een bepaald doelpubliek voorbij jouw vitrine. Hou daar rekening mee wanneer je je content maakt en uitstuurt. Promoot ’s morgens bijvoorbeeld je ontbijtformule en pas jouw signage¬-content rond de middag aan om de lunchkaart te presenteren.
• Speelt de lokale voetbalploeg een belangrijke wedstrijd of vindt er in de buurt een optreden plaats? Giet alles in een content calendar en lanceer jouw boodschap op de juiste momenten. Door in te spelen op events, spreek je mensen aan op wat zij leuk of belangrijk vinden. En dat is natuurlijk een plus!

Beken kleur en verkoop meer


Ook kleuren spelen een belangrijke rol in de promotie van jouw product. De juiste kleuren geven voorbijgangers het gepaste gevoel, waardoor ze sneller geneigd zijn om jouw aanbod te ontdekken en iets te kopen.
Dit zijn een aantal vuistregels om jouw kleurenkalender op te stellen, vastgelegd door designer Claudia Herke:

• Helle kleuren (citroengeel, roze, mandarijnoranje) zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel tijdens de zomer.
• Onder het herfstseizoen stralen kaneelbruin, grijs, wit en beige soberheid uit.
• Het hoogtepunt van jouw kleurenkalender is natuurlijk de kerstperiode. Geef jouw vitrine een feestelijke tintje met donkergroene, witte, gouden en (licht)blauwe tinten.

De OMN-D, de dubbelzijdige semi-outdoor display van Samsung, is de ideale hulp om jouw sales een boost te geven. Omdat de OMN-D content afvuurt aan voor- en achterkant valt hij zowel op in de winkelstraat als in jouw winkel zelf. De kant die naar buiten gericht is, haalt 3000nit en brengt jouw boodschap helder naar de straat, bij alle weersomstandigheden.
De sales volgen daarna vanzelf.

Couple walking by Semi-Outdoor digital signage displays