Whitepaper

6 verrassende functies van de S Pen

Met de S Pen bij je Samsung Note8 doe je veel meer dan schrijven alleen. Ontdek 6 verrassende toepassingen.

Nov 27. 2017
6 verrassende functies van de S Pen

Het meest opvallende aan de Galaxy Note8? De S Pen die uit zijn behuizing glijdt. Sierlijk en ergonomisch is die zeker. Maar waarin verschilt hij nog zoal van de doordeweekse stylus? We zetten de meest opvallende functies voor je op een rij.

1. Maak aantekeningen zonder je scherm te ontgrendelen
Met de hand noteren of schetsen is intuïtiever dan typen. Het gaat sneller en stimuleert je creativiteit. Maar je wilt dan ook metéén de pen ter hand nemen als de inspiratie toeslaat – niet eerst je toestel ontgrendelen en de notitie-app openen.

Dankzij Screen off memo schrijf je op het vergrendelscherm van je Note8. Je kunt op die manier 100 pagina’s kwijt die automatisch worden opgeslagen in Samsung Notes. Daar kan je ze later rustig raadplegen, aanpassen en delen.

2. Zeg het met zelfgemaakte gifs
Een vernieuwend idee, een revolutionair ontwerp of gewoon de kortste weg van de parking naar het congrescentrum. Sommige dingen krijg je maar niet uitgelegd. Tenzij je er een tekeningetje bij maakt. Want een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Hier komt Live Message je te hulp. Maak je eigen gifs of emoji’s, annoteer een afbeelding of kaartje en stuur het resultaat naar je contactpersonen met de berichtenapp van jouw keuze.

3. Of maak er meteen een animatie van

“Je moet eens goed kijken naar wat er hier gebeurt na 4 minuten en 33 seconden.” Vervolgens is je contactpersoon al een minuut kwijt met het ‘mikken’ op precies dat moment in het filmpje. En wát is het precies dat hij hoort te zien?

Dat doe je vanaf nu veel eenvoudiger met Smart Select . Je cropt het filmpje, kiest een time frame en maakt er een animated gif van. Opgelet: dit is volgens ons veruit de meest verslavende functie van de S Pen!

4. Tover instantvertalingen tevoorschijn
Dankzij Google Vertalen hoeven taalbarrières geen obstakels meer te zijn voor doeltreffende communicatie. Maar het komt je workflow niet ten goede als je elke keer moet switchen naar de vertaalapp wanneer je op een onbekend woord stuit.

Gelukkig verandert de Translate -functie je S Pen in een meertalige toverstaf. Zweef over de woorden die je niet begrijpt en de vertaling plopt vanzelf op je scherm. En nog mooier: deze functie zet ook automatisch buitenlandse valuta en meeteenheden om.

5. Switch vlotter tussen apps

Een vlucht boeken met je agenda ernaast, een paar cijfers kopiëren naar Excel. Voor sommige taken moet je echt voortdurend wisselen van de ene app naar de andere. Vervelend en tijdrovend als je dan telkens langs de app drawer moet passeren.

Kies hiervoor de Glance -functie uit je S Pen-menu. Hiermee reduceer je de app die je op dat moment gebruikt tot een zwevend icoontje op je scherm. Ga aan de slag in een andere app en wissel gewoon door met je pen naar het icoontje te wijzen.

6. Kleur de stress van je af
Het leukste van al die productiviteitsverhogende functies? Je houdt tijd over om je even te ontspannen.

Met Coloring wordt je S Pen een kleurpotlood of schilderpenseel. Kies een van de honderden prachtige designs – er komen er dagelijks nieuwe bij – of teken je eigen patronen. Trots op je kunstwerkjes? Deel ze via PENUP , het wereldwijde sociale netwerk voor tekenfanaten. Creativiteit kent nu eenmaal geen grenzen. Geen wonder dat de S Pen dé productiviteitstool voor creatieve digital nomads is.