Whitepaper

Flexibel werk maakt van jou een aantrekkelijkere werkgever

Jan 08. 2019

Wil je jezelf profileren als aantrekkelijke werkgever? Geef je medewerkers dan alle tools in handen om flexibel te werken. Zo versterk je de werkbeleving.
En precies dáármee maak jij als bedrijf het verschil voor je huidige en toekomstige workforce.


In haar studie Workplace – Powered by Human Experience vergelijkt Dr. Marie Puybaraud de ideale werkplek met een topapplicatie.

Dat klinkt zo: “Met die app voer je elke taak snel en efficiënt uit. En ondertussen krijg je een goed gevoel bij het merk dat erachter schuilgaat. The workplace is no different.
Ze biedt de juiste omgeving om doeltreffend te werken en roept bij de medewerker onvergetelijke indrukken op over de organisatie.”

Maar wat is doeltreffend werken? Iedere medewerker heeft daar zijn idee van. Daarom moet je die zelf laten bepalen hoe, waar en wanneer hij werkt.
Of met andere woorden: hem toelaten en empoweren om flexibel te werken.

De juiste plek

Je medewerkers voldoende, veelzijdige werkruimte bieden – van concentratie-cubicles over collaboration rooms tot inspiratiehoeken: dat is maar het begin van flexibiliteit.
Want we verzetten almaar meer werk buiten de bedrijfsmuren: thuis, onderweg, in een café of zelfs in een kantoorbus (die reistijd omtovert tot werktijd).
Vooral thuis werken is populair als alternatief voor het traditionele kantoorwerk. 53% van de Europese medewerkers werkt minstens 1 dag per week thuis.
Geef je je medewerkers de kans om flexibel te werken, waar ze maar willen? Dan versterk je hun werkbeleving en investeer je in het kantoor van de toekomst.

Technologie maakt flexibel

Om veilig, efficiënt en flexibel te werken, heb je natuurlijk ook de juiste mobiele technologie nodig. Onze aanbevelingen?

• Laat je medewerkers werken op een Galaxy Note9 -smartphone, beveiligd door Samsung Knox.

• Help hen om doeltreffender te werken met meer schermruimte. Hoe? Installeer twee curved Samsung-monitors naast elkaar of kies voor één ultrabreed beeldscherm. Op kantoor én bij de medewerker thuis.

• Bied medewerkers een DeX aan. Zo hebben ze altijd en overal een volwaardige desktopervaring met hun Galaxy Note9.

Ook al lijkt de toekomst in hoge mate gedigitaliseerd, toch is ze menselijker dan je zou denken. Bedrijven hebben steeds meer oog voor de emotionele behoeften van hun medewerkers. En technologie speelt op die wensen in. Wil je dus een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven? Informeer jezelf dan over de Galaxy Note9 , DeX en de monitoren van Samsung.
En rust je medewerkers zo snel mogelijk uit met de juiste technologie.