Whitepaper

Je smartphone omtoveren tot laptop? Dat doe je zo

Jan 17. 2019

Stel: jij moet ergens naartoe voor je werk. Je laptop meenemen? Niet ideaal, dat extra gewicht dat je altijd met je meesleurt. Die bewegingsvrijheid heb je wel met je smartphone, maar op een computerscherm werk je toch net iets efficiënter. Met de Samsung DeX sluit je je smartphone aan op een beeldscherm en combineer je mobiliteit met productiviteit.

Smartphones beleven hun hoogdagen. Tegenwoordig zijn we haast 24/7 online. En met z’n allen checken we onze smartphone gemiddeld 34 keer per dag.
Dat smartphones zo overheersend populair zijn, is begrijpelijk. Ze geven je toegang tot alles: van de nodige businessapps – denk aan Office 365 of G Suite – tot al je bestanden in de cloud. En dat in broekzakformaat.

Productiefst op computer

Maar gaat het om productief en efficiënt werken? Dan wint je computer het van je smartphone. Want op je pc:

• heb je een groot, overzichtelijk scherm
• multitask je zonder te moeten wisselen van app
• werk je vlotter dankzij muis en toetsenbord

Desktop experience

Met de Samsung DeX combineer je de voordelen van je computer met de bewegingsvrijheid van je smartphone.
Dankzij deze technologie sluit je je gsm razendsnel aan op een beeldscherm, waarop je meteen een typische desktopinterface te zien krijgt. Daarop:

• bekijk je al je apps en files
• open je vensters naast elkaar
• gebruik je keyboardshortcuts
• bewerk je teksten en afbeeldingen
• kopieer en plak je stukken tekst
• versleep je bestanden via drag-and-drop
• en bekijk je presentaties op een groot scherm

Trouwens: alle Android-apps van Microsoft en Google zijn geoptimaliseerd voor de DeX. Programma’s als PowerPoint en Google Docs gebruik je dus naar believen.

Docking station, Pad en Mode

Om goed mobiel te werken, is flexibiliteit cruciaal. Daarom bestaat DeX in verschillende vormen.
Allereerst is er de DeX Station. Door je smartphone (Galaxy S8 of Note8) rechtop te zetten in deze docking station, verbind je hem niet alleen met een beeldscherm, maar laad je hem ook op – tot 75 procent sneller dan een standaardlader. Daarnaast heb je alle nodige aansluitingen om je werk goed te doen.

De DeX Pad is zijn opvolger. Die biedt je hetzelfde als de docking station, met daarbovenop de mogelijkheid om je smartphone (bijvoorbeeld de Galaxy S9) als touchpad en toetsenbord te gebruiken.

Ten slotte is er ook de DeX Mode. Een feature die je inschakelt op je tablet (de Galaxy Tab S4) of smartphone (de Galaxy Note9) waardoor je geen accessoire zoals de docking station nodig hebt. Ook hier kun je je smartphone gebruiken als toetsenbord of trackpad. Alleen wordt hij wel niet opgeladen en kun je ook geen USB- of andere kabels aansluiten.

Wil jij het ruime comfort van je pc combineren met de mobiliteit van je smartphone? Je vindt de Samsung DeX Station hier en de DeX Pad hier .
Of ga eens langs bij een partner in jouw buurt .