Zó houdt u de communicatie in uw ziekenhuis gezond

Door Samsung België 15.12.2016

Gezonde communicatie in het ziekenhuis

Een ziekenhuis dat hartelijk communiceert, verovert harten onder patiënten én bezoekers. En met technologie doet u dat efficiënter dan ooit. De meest dynamische vorm? Digital signage in uw inkomhal, wachtzalen, gangen, … Ofwel: dynamische beeldschermen die uw gasten helder informeren, entertainen en geruststellen.

Patiëntencommunicatie als wegwijzer door het ziekenhuis

Ziekenhuizen gaan mee met de tijd : nu en dan dringt zich een verbouwing op. Een modernisering van de infrastructuur. Een uitbreiding van de campus. Mooi, ongetwijfeld. Maar niet altijd eenvoudig voor de patiënt. En laat zijn comfort nu net uw eerste zorg zijn.

Vinden wij na de werkzaamheden de spreekkamer van de kinderarts nog wel terug? Natuurlijk, áls het vernieuwde ziekenhuis ons de weg toont . Want blijven we met de kleine op onze arm ronddolen? Dan stijgt onze bloeddruk. En die van de dokter die wacht op zijn verdwaalde laatkomers.

Begeleid patiënt en bezoeker met digitale communicatie

Tip: bouw uw patiëntencommunicatie niet op kartonnen pijlen of met papier tegen de muur. Gebruik digital signage : één investering die u keer op keer gebruikt en uw patiënten altijd aangepaste informatie bezorgt.

Laat de bezoeker inchecken op een interactief touchscreen . Daarop ziet hij de route naar zijn eindbestemming. Blijf de patiënt gidsen op zijn parcours door het ziekenhuis. Met displays die aangeven waar hij is. Zo raakt hij zorgeloos en tijdig op zijn afspraak.

Opgelucht dankzij digitale communicatie in het ziekenhuis

Als patiënt leren we onze dokters en chirurgen graag persoonlijk kennen. Al beseffen we dat hun tijd kostbaar is. Hoe worden zij tóch vertrouwde gezichten? Opnieuw bieden displays op strategische plaatsen een uitweg: installeer beeldschermen met foto ’ s van de dokters. En geef wat achtergrondinfo mee zoals studies, ervaring en – waarom niet – hobby ’ s.

Zo krijgen we als patiënt het gevoel dat we de arts kennen. En gaan we minder schoorvoetend richting onderzoeksruimte.

Dynamische gezondheidstips versterken patiëntencommunicatie

Ziekenhuizen die spontaan gezondheidsadvies delen, tonen dat ze geven om hun patiënten. Informeren en sensibiliseren met affiches en flyers? Klassiek, maar door hun statische karakter stilaan voorbijgestreefd. Beeldschermen bieden een dynamischere optie. Want op elk moment van het jaar biedt u de mensen in de wachtzaal een boeiende contentmix.

U vindt daarvoor inspiratie in:

de seizoenen – ’ s zomers: “ Zo verwijdert u een teek. ”
de actualiteit – bij Mexicaanse griep: “ Was uw handen meermaals per dag. ”
de ziekenhuisafdeling – op dermatologie: “ Bescherm uw huid tegen de zon. ”
de ziekenhuisagenda – bij verbouwingen: “ Gebruik vanaf 1 / 7 de zijingang. ”
het algemeen nut – tijdens het wachten: “ Let goed op uw spullen. ”

Wees dus gerust: u zit nooit verlegen om content die uw patiënten bezighoudt. En hen even afleidt van het onderzoek of de ingreep waar ze tegenop kijken.

Maak televisie! Met narrowcasting over uw ziekenhuis

Waarom zou u uw beeldschermen trouwens niet gebruiken voor narrowcasting? Dat zijn televisie-uitzendingen voor een nichepubliek .

Denk bijvoorbeeld aan videocontent voor patiënten die revalideren na een complexe armbreuk of een knieoperatie. U kunt hen tonen hoe ze hun oefeningen uitvoeren en die oefeningen afstemmen op hun specifieke toestand. Opnieuw een voorbeeld van ziekenhuis-communicatie die patiënten vooruithelpt en tegelijk uw efficiëntie vergroot.

Kies voor beeldige communicatie

U hebt het begrepen: digitale displays met warme content zenden ijs-, stress- en baanbrekende communicatie uit. Begeleidt u er binnenkort patiënten en bezoekers mee in úw ziekenhuis van de toekomst?

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

4K-monitoren garanderen betere diagnoses

Diagnose in 4K: hoe pixels mensenlevens redden

De jungle van digital signage

Vind moeiteloos uw weg door de digital signage-jungle

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Large Format Display  48" DC48E-H

DC48E-H