Vind moeiteloos uw weg door de digital signage-jungle

Door Samsung België 09.11.2016

Noem de wereld van de digital signage gerust een jungle: visueel overweldigend, maar hoe vindt u er uw weg? Talloze vormen, specificaties en groottes verhinderen een rechte lijn naar de juiste display voor uw winkel, ziekenhuis, kantoor, … Stop daarom de volgende tips in uw bagage. En slinger doelgericht door het display-oerwoud. Uw straffe digitale ervaring tegemoet …

1. Richt uw pijlen niet per se op de grootste display

“ Laat ons meteen de grootste display kopen die binnen ons budget past! ” We begrijpen dat de verleiding groot is om zo te redeneren. Maar is groter altijd beter? Zeker niet. Denk bijvoorbeeld aan krappe ruimtes, zoals een gang of een wachtkamertje. Een kleinere display creëert dan wellicht een persoonlijkere ervaring, met meer impact. Hang dan weer een groter formaat van digital signage in ruime, open plaatsen.

Kortom: vertrek bij uw ruimte, niet bij uw beschikbare budget. En stem uw keuze daarop af.

2. Volg de helderheid van de omgeving

Naast de grootte is ook de helderheid van uw display cruciaal voor optimale resultaten. Ook hier: u hebt niet noodzakelijk de hoogste brightness -factor nodig. Vertrek opnieuw vanuit uw concrete ruimtes – hoe feller het omgevingslicht, hoe meer helderheid u moet instellen:

• In een normale tot heldere indoor-omgeving volstaan doorgaans beeldschermen met een helderheid tussen 450 en 700 cd / m ²
Digital signage  in semi-outdoor-omgevingen  – zoals in uw winkeletalage, voor uw restaurantraam of aan het ziekenhuisonthaal – moeten zich wapenen tegen direct zonlicht. De helderheid moet dan hoger zijn dan 1500 cd / m ² .

Handig om te weten: de helderheid van digital signage schommelt tussen 350 cd / m ² (voor instapmodellen) en 3000 cd / m ² (voor outdoor-displays).

3. Viersprong: kies DVI, HDMI, DisplayPort of RJ45

Stel: u koopt een geweldige display, maar de aansluitingen zijn niet compatibel met uw andere apparaten. Of niet voorzien op uw toekomstplannen. Probleem! Zorg dus het best dat uw digital signage de volgende aansluitingen in huis heeft:

DVI
• Aansluiting ondersteunt analoge en digitale video én content in Full HD.
• Dual-link DVI (met verdubbelde bandbreedte) transfereert zelfs content in 2560*1600-resolutie – als uw LFD dat aankan natuurlijk.
• Professionals verkiezen DVI soms boven HDMI, omdat ze de DVI-aansluiting kunnen vastschroeven in de toestellen.

HDMI
• HDMI is de meest populaire aansluiting voor consumenten vandaag.
• Van de HDMI-aansluiting verschijnen geregeld snellere versies, zoals het huidige HDMI 2.0.

DisplayPort
• DisplayPort is dé aansluiting om u voor te bereiden op de toekomst: ze heeft geen enkele moeite om 4K-beelden te slikken tegen een soepele refresh rate van 60 Hz.
• Door zijn grote bandbreedte maakt de DisplayPort-standaard het mogelijk om één contentbron te koppelen aan meerdere displays. Een kosten-efficiënte oplossing voor videowalls.

RJ45 (of ethernetkabel)
• Met een RJ45-aansluiting bepaalt u wat er op uw display verschijnt vanaf een centraal contentmanagementsysteem. Zo stroomlijnt u uw contentbeheer in een vingerknip. Zorg er wel voor dat uw display dan is uitgerust met een ingebouwde media player.

4. Verlies de Total Cost of Ownership van uw display niet uit het oog

Trekt een lage aankoopprijs u bijna over de streep? Ga dan toch op de rem staan. En bekijk de volledige levensduur van uw product. Belangrijke factoren om de Total Cost of Owernship van uw digital signage te berekenen:

Stroomverbruik – Kies een energiezuinig beeldscherm om uw totale kostprijs niet de hoogte in te jagen. Een goede start? Een display met LED blacklight -technologie.
Externe toestellen – Sommige displays hebben een ingebouwde media player. En dat scheelt meteen honderden euro ’ s, want zulke beeldschermen vragen niet om een extra set-top-box of een minicomputer.
Duurzaamheid – Laat u niet misleiden door de lage prijzen van consumententelevisies. 16 uur continu draaien op volle kracht? En toch een lange levensduur garanderen? Dat kunnen alleen de zogenaamde Large Format Displays ’ s die speciaal zijn ontwikkeld voor de professionele markt. 

5. Hou het pad vrij voor touch -technologie

Touchscreens duiken op in steeds meer moderne winkels, ziekenhuizen, … Ze laten een patiënt zichzelf registreren voor een afspraak met een specialist, of helpen klanten om hun weg te vinden in de fysieke winkel – of naar de webshop.

Smart mirror displays gaan zelfs nog een stapje verder: ze combineren een spiegelfunctie met uitgebreide interactie-opties en mogelijkheden om persoonlijker met de klant te communiceren.

Zegt u nu: “ Geen interesse ” ? Laat de optie dan toch open voor de toekomst. En kies een display die reageert op een touch overlay: een glazen plaat die van uw beeldscherm een touchscreen maakt in geen tijd.

Wilt u snel de meest geschikte digitale display vinden? Download de Display Solutions-app van Samsung, ga via de tab 'support' naar de SMART Choice-tool en duid uw wensen aan. In luttele seconden verschijnt het ideale scherm.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

GERELATEERDE PRODUCTEN